Najdi forum

Hvala za nasvet. Bom poskusil tako, sliši se logično. Samo pripomba glede strahu, v bistvu gre bolj za to, da ne vem, na kakšen način ali s katerimi besedami naj izrazim svoje občutke.

Hvala za želje. Glede spoznavanja na MON-u pa, kot sem že napisal, mi je ovira to, da bi že vnaprej vedele za mojo popolno neizkušenost. Morda pa vseeno poskusim.

Seveda vidim, da so se nekateri zelo potrudili in sem tudi že napisal, da sem jim hvaležen ter da mi veliko pomeni to, da dobim različna mnenja in si zato lažje ustvarim neko sliko. Še enkrat se zahvaljujem vsem, ki ste si vzeli čas in prispevali v tej temi.

Odgovoril ali komentiral pa nisem iz preprostega razloga, ker bi nekatere stvari ponavljal že najmanj tretjič.

Kakorkoli, poskušal bom nekatere nasvete (tiste, ki so mi bližje) uporabiti v praksi. O rezultatih bom poročal.

Hvala za nasvet. Verjetno imate vsi skupaj prav. Sem se odločil, da bom naslednjič poskusil naravnost povedati kar občutim. Bom že glede na reakcijo videl, če sem ravnal prav ali ne.

Tudi tebi hvala za nasvet. Bom poskusil tudi tako, problem vidim samo v tem, da ne bom imel občutka, kdaj je čas za korak naprej. Kot sem napisal v prejšnjem odstavku, bom pač poskušal biti odkrit in direkten, saj mi je tak način komunikacije nekako še najbližji, ne vem pa koliko je primeren. Bom videl, kakšna bo reakcija. Vidim, da ne bo druge kot da poskusim na ta način, saj drugače v bistvu ne znam. Upam samo, da ne bom pogorel v tem smislu, da bi bil moj način tarča posmeha ali zgražanja. No, vsaj umrl od tega upam, da ne bom.

V službi se že kakšna dva tedna spogledujem z neko punco, ona je na počitniškem delu jaz pa sem redno zaposlen. Imam občutek da mi tudi ona vrača simpatične poglede, vendar ne zberem poguma, da bi se ji približal ter jo ogovoril, sem bolj sramežljiv in sploh ne vem kako naj začnem pogovor. Pa pogovor bi še nekako že začel vendar kako ji potem namigniti, da mi JE VŠEČ? Prosim če mi kdo svetuje, ker nimam več veliko časa saj čez tri dni konča z delom, jaz bi pa rad do tedaj dobil vsaj njeno tel.

lp, klemen

Povabi jo na kavo. Ko imate malico ali enkrat med delovnim časom ji reci, če je za to da gresta po šihtu na kavo/sladoled, da malo poklepetata. Ne rabiš ji na dolgo in široko razlagat, zakaj jo vabiš ven. “da malo poklepetata” je dovolj velik razlog. Če bo zavrnila, rečeš okej, lepo se mej, ne bit nesramen al pokazat, da si prizadet (čeprav recimo boš). Če bo odgovor ja, je pa sploh super. Če ti reče, da danes nima časa, jo upraši, kdaj ta teden bi mela, če se bo izvijala…potem veš, koliko je ura in ne silit vanjo.

Pis of kejk.

Nehaj si v glavi predvajat idealne pogovore, nehaj se spraševat “Kaj naj, kako naj, kaj pa če..” in pejdi pa naredi to, kar si želiš narediti. Če bo ona ugotovila ali ne, da ti je všeč, prepusti njej (dejansko pa, če se po spogledovanju začneš pogovarjati s to isto osebo, je znak zadosti). Ma pejdi in naredi to kar si želiš narediti, ker če ne boš, ti bom tukaj jaz rekel, da si tega nisi želel in zato nisi naredil.

~~*~~~~~*~~~~~~~~~*~~~~~*~~ There are two wolves fighting in every one's heart. One is love, the other is hate. Which one wins? The one you feed the most...

Lepo, da si se registriral, ampak se mi zdi, da dolguješ vsem na tem forumu pojasnilo, kako napreduješ, če sploh. Kot vidiš, so se nekateri zelo potrudili in ti napisali na kupe nasvetov. vendar pa nisi nič odgovoril oziroma komentiral.[/quote]

Bom odgovoril namesto tebe: ni nobenega napredka. Kaj drugega niti ni bilo za pričakovati. Očitno pišem tudi preveč kompleksno, zato bom raven komunikacije prilagodil tvojemu nivoju. Kar se mene tiče, si navaden pezdetek. Si pasiven tip, ki čaka, da se ga nekdo usmili oziroma da mu pade v naročje. Pri tem nisi pripravljen narediti popolnoma nič. No, pripravljen si o tem na veliko razpravljati na forumih, kjer se skrivaš za anonimnostjo, saj nimaš niti toliko poguma, da bi sebi in drugim javno priznal, da imaš hud problem. Okoli sebe nabiraš “simpatizerje” in sebi podobne profile, kateri niso v teh zadevah nič bolj uspešni kot ti (če ne verjameš, si malo poglej, kakšne teme so odpirali v preteklosti), zato da se počutiš malo bolj “normalnega” in da problem prenašate na popolnoma nepomembne dejavnike. Ti povem, kakšen bo razplet tega dolgovezenja? To, da bo tebi in klapi uspelo postaviti rekord v številu objav, pri čemer pa ne bo nobenega učinka. Ti boš še vedno majhen, zakompleksan in neviden možiček, katerega se bo vsaka normalna ženska na daleč izognila. Menda ne pričakuješ od punce, da bo ona reševala tvoje komplekse? Da bo ona pristopila do tebe, ker sam nimaš jajc? Ji ni potrebno, saj ima okoli sebe dovolj boljšega materiala. Ostali pa se nehajte že enkrat delati norca. Če si pezdetek, to ne spremeni niti Armanijeva obleka niti nekaj naučenih fraz, saj je bistvo še vedno gnilo in se ga začuti na kilometer. Pa saj bi napisal še kakšen nasvet, ampak tako ali tako vem, da ga fante ne bo upošteval, saj bi to od njega zahtevalo nek napor, kar pa je pri njemu popolnoma nesprejemljivo. Škoda časa za takšne ljudi.[/quote]

Zakaj je potrebno žaljenje in zaničevanje? Svoje mnenje lahko poveš na kulturen način z nekim osnovnim spoštovanjem do sočloveka, četudi ne razumeš njegovih težav. Če ti je pa škoda časa, pač ne sodeluj. Ignoriraj to temo.

Na tvoje prvotno sporočilo pa sem kot vidiš odgovoril.

Namigneš ji tako, da ji daš vedet, da bi jo rad še videl, če mene vprašaš. Med pogovorom, če praviš, da bi lahko prišlo do njega.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Bom odgovoril namesto tebe: ni nobenega napredka. Kaj drugega niti ni bilo za pričakovati. Očitno pišem tudi preveč kompleksno, zato bom raven komunikacije prilagodil tvojemu nivoju. Kar se mene tiče, si navaden pezdetek. Si pasiven tip, ki čaka, da se ga nekdo usmili oziroma da mu pade v naročje. Pri tem nisi pripravljen narediti popolnoma nič. No, pripravljen si o tem na veliko razpravljati na forumih, kjer se skrivaš za anonimnostjo, saj nimaš niti toliko poguma, da bi sebi in drugim javno priznal, da imaš hud problem. Okoli sebe nabiraš “simpatizerje” in sebi podobne profile, kateri niso v teh zadevah nič bolj uspešni kot ti (če ne verjameš, si malo poglej, kakšne teme so odpirali v preteklosti), zato da se počutiš malo bolj “normalnega” in da problem prenašate na popolnoma nepomembne dejavnike. Ti povem, kakšen bo razplet tega dolgovezenja? To, da bo tebi in klapi uspelo postaviti rekord v številu objav, pri čemer pa ne bo nobenega učinka. Ti boš še vedno majhen, zakompleksan in neviden možiček, katerega se bo vsaka normalna ženska na daleč izognila. Menda ne pričakuješ od punce, da bo ona reševala tvoje komplekse? Da bo ona pristopila do tebe, ker sam nimaš jajc? Ji ni potrebno, saj ima okoli sebe dovolj boljšega materiala. Ostali pa se nehajte že enkrat delati norca. Če si pezdetek, to ne spremeni niti Armanijeva obleka niti nekaj naučenih fraz, saj je bistvo še vedno gnilo in se ga začuti na kilometer. Pa saj bi napisal še kakšen nasvet, ampak tako ali tako vem, da ga fante ne bo upošteval, saj bi to od njega zahtevalo nek napor, kar pa je pri njemu popolnoma nesprejemljivo. Škoda časa za takšne ljudi.[/quote]

Zakaj je potrebno žaljenje in zaničevanje? Svoje mnenje lahko poveš na kulturen način z nekim osnovnim spoštovanjem do sočloveka, četudi ne razumeš njegovih težav. Če ti je pa škoda časa, pač ne sodeluj. Ignoriraj to temo.

Na tvoje prvotno sporočilo pa sem kot vidiš odgovoril.[/quote]

Eh. Bolj tipičnega odgovora si nisem mogel predstavljati. Sedaj je težava v “žaljenju in zaničevanju” ter “nespoštovanju ter nerazumevanju sočloveka”. Mar res? Žalil in zeničeval bi te v primeru, če bi pisal laži. Kot sem že zapisal, sem samo prilagodil način komunikacije, saj je očitno, da si na vsak način zatiskaš oči pred resnico. Kultura gor ali dol. Kar se tiče “spoštovanja sočloveka” pa lahko začneš kar pri sebi. Že mesece (!!!!) vlečeš to temo in več kot očitno je, da nimaš niti najmanjšega namena, da bi se kdaj zaključila. Zakaj? Ker si pasiven, razvajen, len in egocentričen pezdetek, ki uživa v igranju žrtve. Prav všeč ti je, ko se vse vrti okoli tebe in ko ti ostali namenjajo na kupe pozornosti in te ujčkajo. Kje je tu spoštovanje do časa in truda vseh, ki so ti napisali že več kot 300 (!!!!) objav? Na kratko: ga ni. Kar se tiče pa “nerazumevanja tvojih težav”, pa si preberi, kar ti je napisala Furlanijeva na drugem forumu, kjer si se očitno odločil nadaljevati svojo kalvarijo. In če premoreš malo objektivnosti, boš razbral točno tisto, kar sem ti jaz svetoval že doooooolgo časa nazaj, pa nisi niti pod razno hotel slišati, saj kot si zapisal, rajši bereš samo tiste nasvete, ki so “bližje” tebi (torej podpirajo tvojo pasivnost). Dobil si mnenje strokovnjaka in kaj boš naradil glede tega? Odgovor je seveda: NIČ. Ker ti ne potrebuješ več nasvetov, ampak samo to, da te nekdo z vso silo brcne v rit, saj je to edini način, da se boš začel premikati. In če ti to ni všeč, je pač to še en TVOJ problem.

Na tvoje prvotno sporočilo pa sem kot vidiš odgovoril.[/quote]

Eh. Bolj tipičnega odgovora si nisem mogel predstavljati. Sedaj je težava v “žaljenju in zaničevanju” ter “nespoštovanju ter nerazumevanju sočloveka”. Mar res? Žalil in zeničeval bi te v primeru, če bi pisal laži. Kot sem že zapisal, sem samo prilagodil način komunikacije, saj je očitno, da si na vsak način zatiskaš oči pred resnico. Kultura gor ali dol. Kar se tiče “spoštovanja sočloveka” pa lahko začneš kar pri sebi. Že mesece (!!!!) vlečeš to temo in več kot očitno je, da nimaš niti najmanjšega namena, da bi se kdaj zaključila. Zakaj? Ker si pasiven, razvajen, len in egocentričen pezdetek, ki uživa v igranju žrtve. Prav všeč ti je, ko se vse vrti okoli tebe in ko ti ostali namenjajo na kupe pozornosti in te ujčkajo. Kje je tu spoštovanje do časa in truda vseh, ki so ti napisali že več kot 300 (!!!!) objav? Na kratko: ga ni. Kar se tiče pa “nerazumevanja tvojih težav”, pa si preberi, kar ti je napisala Furlanijeva na drugem forumu, kjer si se očitno odločil nadaljevati svojo kalvarijo. In če premoreš malo objektivnosti, boš razbral točno tisto, kar sem ti jaz svetoval že doooooolgo časa nazaj, pa nisi niti pod razno hotel slišati, saj kot si zapisal, rajši bereš samo tiste nasvete, ki so “bližje” tebi (torej podpirajo tvojo pasivnost). Dobil si mnenje strokovnjaka in kaj boš naradil glede tega? Odgovor je seveda: NIČ. Ker ti ne potrebuješ več nasvetov, ampak samo to, da te nekdo z vso silo brcne v rit, saj je to edini način, da se boš začel premikati. In če ti to ni všeč, je pač to še en TVOJ problem.[/quote]

Poglej, ali nisem najmanj petkrat napisal, da se vsem zahvaljujem in sem vam hvaležen za trud? Kako naj še drugače izrazim svojo hvaležnost? Zelo sem hvaležen, nisem pa seveda nobenega silil, da napiše 300 objav. Prav tako sem napisal, da bom nasvete poskusil uporabiti v praksi.

In preden pišeš, da prilagajaš način komunikacije meni, prosim pokaži, kje sem jaz koga žalil ali ga zmerjal za pezdetka.

In kaj je narobe, če sem za mnenje vprašal še strokovnjaka? Ali ne bi smel izkoristiti te možnosti na forumu?

Menim, da ni potrebe po takšnem tonu komunikacije. Tudi, če se še tako ne strinjaš z mano ali če me še tako preziraš, lahko to poveš na kulturen način.

Jonny, s takimi besedami kot so pezdetek sam sebi kvariš imidž, saj s tem samo pokažeš, da se ne obnašaš svojim letom primerno. Na kratko povedano, samega sebe žališ.

Sicer pa Brez_Punce, meni je žal, ampak tukaj se ne morem več postaviti na tvojo stran. Meni npr. zahvala ne pomeni nič, raje bi videl rezultate, tako, da so moji, ter od ostalih nasveti imeli vsaj nek učinek. Tema se res že predolgo vleče, ta čas bi lahko storil, preizkusil že marsikaj.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Mogoče nisi dobro prebral kar sem napisal ali pa si namerno spregledal. Omenil sem, da je moj prijatelj ŽENSKAR. Že sama njegova pojava je zame nesprejemljiva. Wanabe richman, frizura v luft z 5 kg želeja, extremno drage sončne očale kupljene v Turčiji, fancy puloverji ala lacoste, seveda kupljeni z denarjem bivših ljubic, fancy pants in fancy cipeli iz dajhmana za 25 €. Seveda zraven peder tašna buma -made in Turkey, pa jebački telefon z dvema sim karticama za lažjo manevriranje med ljubicami. Aja pa romunski rolex na roki. V garaži pa preplačano švabsko sranje od avdija z realno 400.000 km prevrtenimi na 80.000 km. Njegov domet pa so razočarane, obupane, zavržene, ločene ali pa nesrečno poročene punce, ali pa tudi nesrečno samske. Age range od 24-40. Vse kar je nad 40 pa mu je ogabno.
Sedaj kot prvo mi je to čisto out, ker je pozer.
Kot drugo, če se prav spomnim njegovega osvajalskega pohoda na poročeno žensko, je pa takole. “Revici” je avtomat vzel denar, pijače pa ji ni vrglo ven. V bistvu se je zataknila in bi bil potreben samo en dober sunek v avtomat. Seveda je on kot veliki rešitelj to hitro opazil, pristopil do “revice” in pol ure otresal z jezikom, kaj bi bilo potrebno narediti seveda z rokami v žepu. Glede na njegov izgled je bile ženska v trenutku gotova, sploh ni vedela kaj jo je zadelo. Čeprav je ona visoko izobražena je njun pogovor poteka v polpismeni govorici osnovnošolcev. Po pol ure mi je dvignilo dekl in sem vsekal po vražjem avtomatu in glej ga zlomka pijača je padla ven. Hudiča, ženska je bila strašno zadovolnja kako je “on” rešil zadevo in sem nato še eno uro poslušal idiotizme pa razne prostaške pickup stavke z njegove strani.
Seveda je situacija danes takšna, da se je ona ločila od premožnega moža, kateri je zelo lepo skrbel zanjo in otroke, dobila je pač njega. Svojo prejšno službo je zamenjala za bolje plačano službo, kjer dela po cele dneve, da še lahko njega vzdržuje. On pa že razmišlja, da je to vse bila napaka in komaj čaka, da jo zameja za drugo. V bistvu se počuti ujetega.

Sedaj pa ti povem takole, že ko sem tole pisal se mi je obračal želodec, kaj šele, da bi to želel posnemat.Tudi tvoj Alex in vsi njemu podobni bulšitarji že v štartu cilajo na promocijo sebe in zavajanje punce. Tako so že nadrkani, da že zgledajo spontani. Izkoristijo vsakršno najmanjšo priliko, da lahko začnejo takoj prodajat svoje naučene fraze potencialni žrtvi. Ponavadi je njihov edini kriterij to, da jim nasproti stoji ženska kakršna koli pač je.
Tudi moj prijatelj ženskar priznava, da na takšne trike padajo samo razočarane, osamljenje, obupane, neumne, …… ženske. Punca, ki ima vsaj nekaj zdrave pameti in nekaj zdrave samozavesti takšnega odslovi po hitrem postopku.
Ampak imaš pa prav ta stvar deluje. Preverjeno v praksi in videno že na mnogih ženskih primerkih. Če tebi to ustreza pol se tega loti. Ne bodi pa užaljen, če drugim to ne ustreza oziroma se ne želijo posluževat takšnih metod. Da pa mi ne boste zopet za vrat skočili pa seveda tudi obstajajo pickup artisti, ki imajo poštene namene.
Pa še nekaj sadni. Ti “mojstri” so tako nadrkani, da ne rabijo plana osvajanja. Delujejo po po principu veni,vidi,vici.

Tudi jaz imam za vas en video na youtubu. Kako odreagirat na enostaven in eleganten način, če se pri vašem podvigu izkaže, da je punca zasedena.

http://www.youtube.com/watch?v=y0WeiwaFKdI

Meni se tiste punce, ki jih je zaustavljal Alex niso zdele niti približno neumne. Z njimi pa se ni pogovarjal na način kot tvoj prijatelj “ženskar”. Njegov jezik ni osnovnošolski, na glavi nima tono gela, pa bmw-ja tudi ni potreboval, da je prišel do ene boge številke.

Povejte vi meni, zakaj bi bilo recimo fejkanje, če poveš punci nekaj smešnega, nekaj kar si se naučil še isti dan, mogoče še isto minuto preden si naletel na njo ? Kako pa je pri vicih, tudi te lahko slišimo od prijatelja, ali pa jih preberemo v kakšni knjigi, kasneje pa jih posredujemo naprej. Ali pa, da sem si včeraj ogledal nek filmček o vesolju in grem potem to nekomu razlagat in izpadem že ful splošno razgledan tip, medtem ko oseba poleg mene nima pojma o čem govorim, lahko samo kima in si misli waw ta tip pa ve dosti zanimivih stvari.

Joj koliko stvari je naučenih, pa kaj ma to sploh veze s fejkanjem ? Zame bi bilo fejkanje recimo, če bi se lotil nekaj kar mi sploh ne paše. Pa da dam spet primer : Oblečem se v metalca in naštevam bejbi, da poslušam izvajalce kot so : Iron Maiden, Cradle of Filth, Slipknot itd. Magar, da se še par verzev naučim na pamet, ki mi pa niso niti približno ne dopadejo, saj tudi ona posluša to zvrst glasbe. S tem jo seveda impresioniram ( ker ponavadi prvi vtis je najpomembnejši ), dobim od nje številko, si nadenem mp3 in vso pot do doma poslušam old school rap iz 80ih.

Zakaj bi pa morali posnemati nekoga, če je pa jasno, da smo si ljudje različni ? Ravno, to nas naredi posebne, da imamo svoj stil, svoj način razmišljanja, izražanja in konec koncev tudi svoj pogled na svet. Zakaj bi jaz posnemal Alexov humor, če se mi ne dopade in sem mnenja, da je moj boljši ? Ali pa zakaj bi hotel izgledati tako kot on, če se mi pa ne dopade tist njegov črn suknjić, srajca in kratka brezzvezna frizura ? Saj je še sam povedal v enem izmed njegovih videjev, da naj imamo svoj stil in način izražanja. God damet.

Sadni, s tem, kar pišeš, lepo nakazuješ, da tega pač nočeš razumet. To je podobno, kot da bi nekdo mislil, da se bodo okoljski problemi rešili, če bo on vegetarjanec, pa če se bo na 5 km odslej vedno vozil z javnim prevozom ali s kolesom.
Seveda lahko pogledaš kak tak filmček, pa kolega vprašaš, kaj je on punci rekel, da jo je začaral, vprašaš kakšno prijateljico, sestro, konec koncev tudi mamo… no s starši to nekak ne gre 🙂
Jaz sem punca, pa bi me to odbilo bolj kot si lahko misliš. Bolj kot skoraj karkoli drugega, ne morem si sploh mislit, kaj bi me lahko bolj odbilo…samo še če bi me začel tepst…
Sem preveč pisarila o tem, da je to totalno nesmiselno in totalno napačno.
Nekaj je trikec, nekaj je pa način osvajanja, v katerem se zrcali vse to, kar ti si. In če rabiš za to ob strani take poceni fore, ti naj bog pomaga ne pa alex. In ne o tem, da je punca, ki ima trenutno knjigo v roki, medtem ko čaka na avtobus, pametna. In tudi to je neumnost neumnosti, da je prvi vtis odločilen. Tega sploh nisem nikoli razumela. Ne vem, ali sem samo jaz tako nevizualni tip, da mi je prvi vtis enostavno premalo časa za karkoli…
In tisto fejkanje z metal glasbo. Sploh ni slab primer. Punca bi takoj opazila, da ti nisi noben metalc. TAKOJ.
So stvari, ki se jih ne da fejkat. In način življenja je ena od njih.
Res pa lahko postaneš to, kar nisi bil, ampak za kakšno ceno… da imaš punco…Je to vredno? Je ona tega vredna?

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Eh. Bolj tipičnega odgovora si nisem mogel predstavljati. Sedaj je težava v “žaljenju in zaničevanju” ter “nespoštovanju ter nerazumevanju sočloveka”. Mar res? Žalil in zeničeval bi te v primeru, če bi pisal laži. Kot sem že zapisal, sem samo prilagodil način komunikacije, saj je očitno, da si na vsak način zatiskaš oči pred resnico. Kultura gor ali dol. Kar se tiče “spoštovanja sočloveka” pa lahko začneš kar pri sebi. Že mesece (!!!!) vlečeš to temo in več kot očitno je, da nimaš niti najmanjšega namena, da bi se kdaj zaključila. Zakaj? Ker si pasiven, razvajen, len in egocentričen pezdetek, ki uživa v igranju žrtve. Prav všeč ti je, ko se vse vrti okoli tebe in ko ti ostali namenjajo na kupe pozornosti in te ujčkajo. Kje je tu spoštovanje do časa in truda vseh, ki so ti napisali že več kot 300 (!!!!) objav? Na kratko: ga ni. Kar se tiče pa “nerazumevanja tvojih težav”, pa si preberi, kar ti je napisala Furlanijeva na drugem forumu, kjer si se očitno odločil nadaljevati svojo kalvarijo. In če premoreš malo objektivnosti, boš razbral točno tisto, kar sem ti jaz svetoval že doooooolgo časa nazaj, pa nisi niti pod razno hotel slišati, saj kot si zapisal, rajši bereš samo tiste nasvete, ki so “bližje” tebi (torej podpirajo tvojo pasivnost). Dobil si mnenje strokovnjaka in kaj boš naradil glede tega? Odgovor je seveda: NIČ. Ker ti ne potrebuješ več nasvetov, ampak samo to, da te nekdo z vso silo brcne v rit, saj je to edini način, da se boš začel premikati. In če ti to ni všeč, je pač to še en TVOJ problem.[/quote]

Poglej, ali nisem najmanj petkrat napisal, da se vsem zahvaljujem in sem vam hvaležen za trud? Kako naj še drugače izrazim svojo hvaležnost? Zelo sem hvaležen, nisem pa seveda nobenega silil, da napiše 300 objav. Prav tako sem napisal, da bom nasvete poskusil uporabiti v praksi.

In preden pišeš, da prilagajaš način komunikacije meni, prosim pokaži, kje sem jaz koga žalil ali ga zmerjal za pezdetka.

In kaj je narobe, če sem za mnenje vprašal še strokovnjaka? Ali ne bi smel izkoristiti te možnosti na forumu?

Menim, da ni potrebe po takšnem tonu komunikacije. Tudi, če se še tako ne strinjaš z mano ali če me še tako preziraš, lahko to poveš na kulturen način.[/quote]

Se bom malo vmešala v vajino harmonično strinjanje tukaj 🙂 🙂
Jonny, imaš v vsem prav. Samo v eni stvari ne.
Problem, ki ga je on izpostavil, ni take vrste, da bi ga rešil v enem tednu in tudi ne v enem mesecu. Predvidevam, da je zaposlen, torej vsaj 8 ur na dan dela nekja čisto tretjega, kot pa razmišlja o puncah.
Kaj bi zate pomenila rešitev oziroma napredek? To, da bi ti zatrdil tukaj na forumu, da hodi k psihoterapevtu?
Tudi če bi (in bi bilo to res), se njegov problme ne bi rešil po enem mesecu.
Na forum pisat ima vso pravico, kot jo imaš ti in kot jo ima moja mačka, če bi to znala. In ni mogel pričakovat 300 objav, niti jih ni zahteval, in če so nastale, kaj bi rad sporočil transakcijski račun, da ti kaj nakaže gor ali kaj? Tudi dolžen ni prav ničesar tu poročat, ne o svojem napredku, ne o ničemer.
In še nekaj, to da mu je Furlanijeva predlagala psihoterapijo–ja kaj bi mu pa naj drugega? Prvič, je sama neka psihoterapevtka ali karkoli. Drugič, nekomu reči, ti tega ne rabiš, je zelo delikatno, ker s tem tvegaš in osebno in profesionalno zaupanje(ona je tu edina podpisana z imenom inpriimkom). Tretjič, to mu svetuje vsak, ker je to pač najlažji nasvet, ja saj res, ni še imel punce, to je nekja narobe, psihoterapija, (psihiater, ki bi bil mogoče boljši, se ne svetuje, le zakaj ne?)
In koliko je teh svetovanj in terapij in priprav in pomoči…In samo za to, da se tako zelo pomaga, a ne?
Še nekaj: Če je njemu težko to povedat potencialni punci, nakazat, ne vem, karkoli, kar piše… a misliš, da bo pa terapevtu to tako zlahka povedal. “Veste, star sem 32 let in še nisem spal z nobeno punco za to sem zdaj tu pri vas”
Pač meni se zdi čisto ok sprejemljivo logično (normalno ne smem napisat, ker on je nenormalen po defaultu pač), da to napiše na nek forum , da se ne podpiše s svojim imenom in priimkom in da dopušča vse ostale možnosti(nobenega predloga ni skenslal) , sicer ne vem, zakaj, ker nekateri so neumni, ampak ni važno.
Še nekaj: Psihoterapija je ena fajn stvar, prepričana sem v to, je pa lahko tudi fjan past, ko si delaš in rešuješ namišljene probleme, iščeš potuho v nesrečnem otroštvu, zameri do staršev, prijateljev, ki so ti nagajali v vrtcu… namesto da bi jih reševal, dobivaš večvrednostne komplekse nerazumljenosti, manjvredsnostne pa, takoj ko stopiš skozi vrata, pa vidiš en parček, kki nič nimata, ne službe ne izobrazbe ne denarja, no imata pa to, kar ti nimaš…no in to je lahko pač napačno, sploh z enim takim want to be terapevtom, ki ima čisto deseto izobrazbo, po možnosti fdv pa en dvomesečni tečaj terapije.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Ja kako pa se boš naučil te stvari, če pa ne z opazovanjem drugih ? Saj še shodiš ne sam, dokler ne vidiš druge kako se sprehajajo mimo tebe, ali ti pa starši pokažejo. Neko osnovo potrebuješ, brez nje ne gre.

A po tvoje bi jaz moral pristopit do punce ves sramežljiv, tak, da se mi trese glas, roke potijo, potem pa rečti že kar direktno -> ej a lahko dobim tvojo številko ? Ja saj bi mi jo dala, v sanjah. 🙂 Za punco se moraš potrudit, šarmirati z njo, da vidiš samo njo in nobene druge ne gre. Punca se mora ob tebi počutiti posebno in predvsem varno, kere čene se ti niti odprla ne bo. Zdaj preko foruma mi ti lahko nekaj nakladaš, a kako bi odreagirala v živo bi bilo pa ravno obratno. Daj povej mi no, o čem bi se lahko midva pogovarjala, če bi jaz pristopil do tebe popolnoma nepripravljen ? Ti nebi vedela ničesar o meni, ravno tako kot jaz ne o tebi. O vremenu, o tem kako je nek golob ravnokar priletel mimo ? Če ti pa postavim 100 vprašanj, v stilu kako ti je ime, koliko si stara te bo pa spet odbilo, ker bi ti bilo dolgočasno in bi se počutila podobno kot na razgovoru za delo ( ja to je pa res privlačno 😀 ). Nastala bi tišina, pa ne zato, ker bi nekdo od naju bil nezgovoren, ampak ker tega ne počnemo ravno vsak dan. Na tak način pa ti jaz nebi mogel izpasti zanimiv in posledično nebi dobil tvojega kontakta. Tako kot bi se jaz nelagodno počutil ob tebi tako bi se tudi ti ob meni, ker si oba nebi imela ničesar za povedat. Na kratko povedano awkward situacija bi nastala.

Torej, kot sem napisal, sem se odločil, da poskusim z direktnostjo. Sicer drugje berem, da ne deluje najbolje, ampak žal nekih petelinjih plesov okoli punc ne obvladam. Kar bo, bo. Izgubiti v tej fazi nimam več kaj. Priložnost bo verjetno že ta konec tedna.

Evo, točno to. Zdaj vprašanje, kako bo brez_punce to izvedel, glede na to da je čisto neizkušen. In sem kar prepričan da bo izgledalo tako, kot je Sadni opisal. Rezultat je potem znan. Sem tudi jaz dolga leta tako pristopal k puncam -> želenega rezultata zato seveda ni bilo.

Še enkrat, evo, točno to. Kljub temu da že imam izkušnje s puncami (beri: je moj dosežek še kaj več kot le lupček na lička), se je tudi meni to že večkrat zgodilo -> posledično ni bilo želenega rezultata. Kakšen bo šele rezultat pokasiral brez_punce.

In potem se greste tukaj svetovanje 32-letniku, ki se še nobeni ženski ni približal na manj kot pol metra. Tip je že v letih, ko bi lahko imel družino, mi pa mu “pomagamo reševat” probleme, s katerimi se ukvarjajo 14-letniki.

Jah če si bimbo, potem res rabiš leksikon in učitelje, da greš nadudlan po korakih. :)) Toliko živ pa mora ja biti vsak sam, da dostopi do punce. Menda ti ne bo rihtal punce prijatelj ali pa mamica, ali pa youtube video? Je*** recepte, ki so strup za spontanost. Če rabiš tu ABC osnove za najstnike, potem si negotov, nesamozavesten – in v tem je glavni problem, na čem je potrebno delati.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Katenjka, sploh veš, kaj je psihoterapija in na čem temelji?

Psihoterapevt vsakega “prebere”, tudi, če bi se nekaj izmotaval, mu z postavljanjem vprašanj odpira nova obzorja, kot bi mu sproti risal zemljevid. Tako da se človek sam odloča, na katero pot bo stopil. Psihoterapevt mu samo nakaže kakšne so možne posledice za tako in drugačno odločitev, v povezavi s tem, kar mu je oseba povedala.

Terapevt ni čudodelnik. tudi ne daje čudežnih tabletk, ki spremenijo problem v rešitev. Mnogo ljudi se ne zaveda, da rešitev že leži v njih samih, in rabijo nekoga, da jih na to opozori, da potem lahko sami odklenejo ta vrata.

K psihoterapevtom ne hodijo nori in nenormalni ljudje, hodijo tisti, ki imajo v določenem obdobju svojega življenja nepremakljivo težavo, stopicajo na istem mestu in ne znajo dalje. Ni sramotno, da si poiščeš pomoč. Pametni človek jo poišče.

In vse to si ugotovil iz posnetkov ? Kako pa določiš stopnjo neumnosti osebe? Po tem, da jo gledaš na videu ali da se z njo pogovarjaš ?
Youtube je namenjen samopromociji takšnih in drugačni osebkov in zadevščin. Zakaj pa misliš, da so na posnetku naključno izbrane ? Lahko so to njegove prijateljice ali pa kakšne cheap igralke, katere je najel za par €. Ne verjami vsega kaj ti pokažejo in povedo 🙂
Mislim kot si sam ugotovil, da je na ulici impresionirat neznano punco kar velik problem a ne, da pa jo še pri tem snemaš pa se mi zdi to že pol mission impossible.
Lahko pa probaš, vzami kamero pa probaj posnet par neznanih punc od blizu, me prav zanima kolikokrat jih boš dobil po buči.
Sadni, ti bI moral biti prodajalec. Tam bi prišla tvoja miselnost res do izraza. Žrtev je potrebno hitro poiskat, jo napadit, impresionirat, nosit po rokah in na koncu ji drago prodat izdelek, ki ga v bistvu sploh ne potrebuje. Seveda pa to tako fino izpeljat, da žrtev dobi občutek, da je v bistvu ona na profitu in da je sklenila dobro kupčijo 🙂

@brez_punce
: Ko berem tvoj zadnji prispevek se mi prej zdi, da te na bojišče pošiljajo kot pa da greš punce “pecat”. Kako direkten pa misliš bit pa do kolkih naenkrat ? Če boš “preveč” direkten znajo kake klofute padat.

In vse to si ugotovil iz posnetkov ? Kako pa določiš stopnjo neumnosti osebe? Po tem, da jo gledaš na videu ali da se z njo pogovarjaš ?
Youtube je namenjen samopromociji takšnih in drugačni osebkov in zadevščin. Zakaj pa misliš, da so na posnetku naključno izbrane ? Lahko so to njegove prijateljice ali pa kakšne cheap igralke, katere je najel za par €. Ne verjami vsega kaj ti pokažejo in povedo 🙂
Mislim kot si sam ugotovil, da je na ulici impresionirat neznano punco kar velik problem a ne, da pa jo še pri tem snemaš pa se mi zdi to že pol mission impossible.
Lahko pa probaš, vzami kamero pa probaj posnet par neznanih punc od blizu, me prav zanima kolikokrat jih boš dobil po buči.
Sadni, ti bI moral biti prodajalec. Tam bi prišla tvoja miselnost res do izraza. Žrtev je potrebno hitro poiskat, jo napadit, impresionirat, nosit po rokah in na koncu ji drago prodat izdelek, ki ga v bistvu sploh ne potrebuje. Seveda pa to tako fino izpeljat, da žrtev dobi občutek, da je v bistvu ona na profitu in da je sklenila dobro kupčijo 🙂
[/quote]
Nimam komentarja lol.

New Report

Close