Kako si naj dobim punco?
Zelo, zelo se strinjam s teboj. Zapeljevanje, ki je samo sebi namen, je podla stvar. V bistvu gre za zavajanje.
Sicer pa bo verjetno vsaka pametna ženska ob spoznanju, da nekdo išče “kar eno punco, samo da je”, ne pa prav nje, zaradi tega, kar je, tekla, kar jo bodo nesle noge…[/quote]
V bistvu vsaka pametna ženska takšne osvajalce odjebe. Sicer neka milejša oblika osvajanja, ki je v meri okusa je morda že dobrodošla, toda takšno nadrkanost for in principov pametne ženske pogruntajo in takšne moške po hitrem postopku odpikajo. Raje pač pokjažeš, da imaš začetno tremo, da včasih nimaš kaj reči pa ti ni treba ispasti neka drkađija teh pick up for. V bistvu pri pametnih ženskah izpadeš večji lolek, ali pa sploh ne izpadeš, če imaš to dvoje, kot pa če uporabljaš te pick up fore.
Tipim, ki osvajajo se pravzaprav to vidi že z letala.
Zakaj pa bi ga kritiziral, misliš, da bo kaj pozitivnega iz tega ? Saj ti še razloži zakaj ni pametno tega delat, ker potem se postavi na njegovo stran, svojega fanta. Nekateri smo te stvari že zdavnaj dojeli, nismo niti potrebovali tega videja.
Preveč dobesedno bereš in slabo povezuješ. Jaz v tem primeru pomeni vzorec. Če nadaljuješ vzorec kampanjskega učenja, ostajaš enak, če ga skušaš spremenit, moraš nujno narediti nekaj drugače kot prej, in s tem za nekatere že fejkaš. Komično.
Za vse tiste, ki se zgražate nad filmčki, češ da so narejeni za budale … narejeni so za tiste, ki se v pristopu ne znajdejo, so nerodni. Za marsikoga je to samoumevno, za marsikoga tudi ni. In namesto da se zgražate nad tem in s tem kažete svojo večvrednost, raje prisluhnite človeku in si nadenite njegove čevlje. Morda boste potem lažje sposobni uvidet problem. Če tega ne znate, pustite prezir pred vrati in ne komentirajte.
Tebi se pa vidi, da si čisto brez izkušenj, zato vsak drobec spodbude takoj zasuješ s tono betona. Bolje živet v mizeriji in tarnat, kako je vse brezupno, kako s(m)o ženske čudne, zakomplicirane, ne vemo, kaj bi rade, kot pa da bi se samo sprostil, si priznal, da osvajanja pač nisi vešč in se potrudil kaj narest v tej smeri. Če ne rata, ni kriva ženska, ni kriva usoda ali kdor že, shit happens. Probaj se iz vsake take situacije kaj naučit, ne rabiš pa secirat in analizirat do onemoglosti.
Zateženih in prepametnih filozofov pa nobena noče. Samo za info.
Še enkrat: moraš biti diplomat. Vse se da izvedet, samo na pravi način je treba obrnit besede.[/quote]
Če tema nanese potem ja, samo velikokrat se zgodi da nimaš priložnosti (niti po ovinkih) jo to vprašat…
Torej, ne, statistika potrjuje natančno to, o čemer on piše 🙂
Statistika potrjuje, da instant stvari niso dobre. Tako kot ni dober instant (junk food) oplemenitem z vsemi mogočimi stabilizatorji, sredstvi za ojačevanje okusa, barvili, sladili…tako ni dobro na nekih instant po možnosti še tujih forah začet nekega odnosa.
Te fore so samo kot neka dudica pri dojenčkih če res ne morejo zaspati brez nje. So kot antibiotik, če te boli grlo. Če se le da, je boljše brez.
Statistika potrjuje, da je danes veliko ločitev, prevar in nezadovoljstev pri ljudeh v vezah.
Če se boš tega držal kot pijanec plota, ne boš vedel, kdaj pa začet nehat igrat in postati ti. Kot igralec boš imel boljši rezultat, hkrati boš pa zatajeval sebe. Ko boš nehal igrat, bo na drugi strani razočaranje, takšno ali drugačno. Ko boš nehal igrat, boš veliki osvajalec ali sam ali pa z nezadovoljno žensko.
Ne glede na eno ali drugo se boš počutil kot en fajn tepec. Če je to tvoj namen, prav. Če je tvoj namen isto zgodbo ponavljat, tudi prav. Študiraj Alexa.
Si že poskušal da si tako prepričan v to? :)[/quote]
Tega on ne rabi sprobat, ker pač ve. Ti pa Sadni pa to morata sprobat. No samo potem ne pisat, da lahko dobita samo neumno žensko.
Ni glih dober primer… Če ti gre praksa se tudi teorije ni težko naučiti. ;)[/quote]
Slepati iz prakse, (torej iz posamičnega) na teorijo, (torej na splošno) ali induktivno sklepanje je velikokrat npačno, ali vsaj netočno, ker nimamo vseh posamičnih vzorcev 😉
Slabo sklepaš in slabo povezuješ ti. Če si len študent, pa bi rad s čim manj časa naredil izpit, se začneš, ko ti časa zzamnjkuje, učit po cele dneve. Torej, tvoj jaz je lenoba in tvoj jaz je doseči dosežek s čim manj časa. Torej začneš delati in torej svoj jaz RAZVIJATI in ne fejkat.
Če bi svoj jaz fejkal, bi se začel učit tri dni prej po 3 urice na dan, brez neke motivacije, pač greš na izpit, saj so še drugi roki.
Predvidevam, da si hotela napisati to.
To je celo primer dobrega induktivnega sklepanja, če le potegneš ven pravi sklep.
Svoj jaz, sebe moramo RAZVIJATI, DELATI NA SEBI, kakorkoli suhoparno to pač je.
S fejkanjem možganom samo forsiraš shizofrenične občutke. Če želiš tako spremembo, prav.
To upam, da ni letelo name, ker sem jih samo kritično presojala. Res je sicer, da vseh nisem gledala, ker me je začelo skrbeti, da se bom sicer brezupno zaljubila v Alexa. Pomisli, da srečam nekoga, ki oponaša Alexa. A misliš da lahko ima kaj možnosti? 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]Preveč dobesedno bereš in slabo povezuješ. Jaz v tem primeru pomeni vzorec. Če nadaljuješ vzorec kampanjskega učenja, ostajaš enak, če ga skušaš spremenit, moraš nujno narediti nekaj drugače kot prej, in s tem za nekatere že fejkaš. Komično.
Za vse tiste, ki se zgražate nad filmčki, češ da so narejeni za budale … narejeni so za tiste, ki se v pristopu ne znajdejo, so nerodni. Za marsikoga je to samoumevno, za marsikoga tudi ni. In namesto da se zgražate nad tem in s tem kažete svojo večvrednost, raje prisluhnite človeku in si nadenite njegove čevlje. Morda boste potem lažje sposobni uvidet problem. Če tega ne znate, pustite prezir pred vrati in ne komentirajte.
Tebi se pa vidi, da si čisto brez izkušenj, zato vsak drobec spodbude takoj zasuješ s tono betona. Bolje živet v mizeriji in tarnat, kako je vse brezupno, kako s(m)o ženske čudne, zakomplicirane, ne vemo, kaj bi rade, kot pa da bi se samo sprostil, si priznal, da osvajanja pač nisi vešč in se potrudil kaj narest v tej smeri. Če ne rata, ni kriva ženska, ni kriva usoda ali kdor že, shit happens. Probaj se iz vsake take situacije kaj naučit, ne rabiš pa secirat in analizirat do onemoglosti.
Zateženih in prepametnih filozofov pa nobena noče. Samo za info.[/quote]
Ja kdo pa pravi, da si jaz ne priznam, da nisem vešč osvajanja. Sem in kaj zdaj trdiš, da se moram tega pa navaditi, da bom kdaj dobil partnerko. Ali da tega ne vem, ker nimam izkušenj. No, a boš rekla, da moški neosvajalci pa niso v zvezah ali kako. To je podobno, kot bi ženski svetovala, da naj začne okrog hoditi s pol riti iz hlač, dekoltejem in štrumpantlih, da bo dobila moškega.
A res ne? Žižek je imel vsaj 3 žene. Če že omenjaš filozofe, če sploh imaš kakšno idejo kaj je filozofija. Ah seveda, škoda možganov za seciranje.
Za tiste, ki imajo težave pri pristopu se priporoči kakšno literaturo za tkanje socialnih stikov.
No danes ob jutranji kavici mi prav paše secirati ta tvoj post. Pa začnimo:
Zakaj meniš da je tako spoznavanje instant? To je samo prvi kontakt. Nato greš s to punco večkrat ven in ugotoviš če je tvoj tip ali ne.
Sicer pa kaj potem meniš, da je kaj bolje če spoznaš punco preko neke prijateljice, prijatelja, na zabavi ali pa kar na internetu (kar je zgleda dandanes zelo moderno)? Ali pa je mogoče bolje če pristopiš do random punce katero vidiš v hribih, trgovini, kjerkoli…? Kje je pravzaprav razlika?
Meni se celo zdi bolj absurdno spoznavanje preko interneta. Pa vseeno nimam nič proti tistim ki se na tak način spoznavajo. Naj se če jim tako uspeva, jaz se definitivno ne bom. Mogoče sem staromoden… Samo to še zmeraj ni razlog, da bi kritiziral tak način spoznavanja. Kot sem danes že napisal v neki drugi temi… Živi in pusti živeti! (zgleda da nekateri tega ne znate) 🙂
Mešaš jabolke in hruške… Kaj imajo ločitve, prevare in nezadovoljstvo veze s spoznavanjem. Sicer pa ločitev in prevar je dandanes veliko zato ker pari enostavno niso vztrajni in obupajo že ob prvem problemu. Pa ne razumem od kod taki statistični podatki. V krogih ljudi kjer se gibljem ne opažam takih stvari (mogoče pa sem slep).
Ah, ah… No commet. Zakaj meniš da lahko dobiš tako samo neumne ženske? To je isto kot da trdiš, da na zabavi ali preko interneta lahko dobiš samo neumnega partnerja. Se s tem tudi strinjaš? Kje potem lahko sploh dobiš pametnega? Nevem zakaj ljudje tako radi posplošujete/mo.
Po tvojem mnenju to pomeni svojega jaza sploh ne moreš spremeniti, ampak se lahko razvijaš le in samo v smeri katero si si zastavil. To pomeni če si kampanjc, boš kampanjc pri učenju celo življenje. Če se boš poskušal spremeniti pa boš fejkal?
Zgleda da se po tvojem mnenju ljudje sploh nemoremo spreminjat in razvijat, ker v nasprotnem primeru fejkamo. Naprimer sam nikoli nisem maral branja knjig. Pred kakšnimi 2 leti pa sem se malo prisilil in praktično vzljubil branje knjig. Ali fejkam?
Zakaj meniš da je treba oponašati tega fanta? Misliš da si je on izmislil pristopanje h puncam? hahah. Daj zresni se… :)))
Če se prvi stavek zlažeš, ker potrebuješ samo neko mnenje, to še ne pomeni, da ves čas fejkaš. To je samo eden izmed načinov kako se zamoti osebo, da dobiš od nje pozornost, ostalo pa furaš naprej po svoje, glede na situacijo.
Fejkanje bi bilo, če bi se ji zlagal kaj se mi je včeraj zgodilo oz. če bi povedal nekaj o sebi kar ni resnično. Tega pa jaz ne delam 🙂
Ja, saj sem napisala. To je antibiotik, ki ga vzameš, če te prehudo boli grlo. Boljše je brez.
Lepše je, če ob prvem kontaktu ne rabiš nikogar igrat in ciljno prepričevat punce v nekaj, kar še sam ne veš, če ima možnost. In ti filmčki so točno to: agresivno prepričevanje in zavajanje sebe in punc.
Nisem nikjer napisala, da mora punco spoznat preko interneta ali da mu mora prijatelj predstavit svojo bivšo in naj tako začne kaj.
Pravzaprav nisem nikjer napisala, kaj mora in česa ne sme. Sem celo napisala, da j eAlex v redu, če se ga kritično interpretira. Ne vem, kje v mojem pisanju si zasledil kaj neskldnega z Živi in pusti živeti! Če mi je Alex na delu smešen, a ne smem tega napisat ali kaj?
Mislim, da sem napisala, naj si poveča krog znank, prijateljic, ker tam normalno funkcionira, se čuti sprejetega, neobremenjenega. No ampak na to ni nič odgovoril, tako da o tem ne bom več špekulirala.
Razlika je mogoče v tem, da prisest k punci, ki sedi sama na klopci ali v restavraciji, je lahko kjut, lahko pa izpade…čudno. Gre za to, da če navališ na neko mimoidočo, ki še nekak izgleda in potem vodit tako ciljno usmerjeni pogovor… to zna punca skužit in jo zna odbit. Se bo začela iz njega norčevat ali ga bo želela zaščitit pred nadaljnjim poneumljanjem.
Sploh če bo imel v glavi program, da ji mora pa zdaj 3 minute govorit, pri čemer se mora dve minuti ona smejat, potem pa še jo vprašat za cifro pa msn kontakt pa facebook kontakt pa skype kontakt.
No razloži, če je nekomu težko nasmejat že prijatelja, ki ga pozna od vrtca…kako naj nasmeje eno punco, ki jo prvič vidi? Tako da začne delat stoje na glavi, pa pri tem butne v obcestno lučko pa v koš za smeti ali kaj?
Mešaš jabolke in hruške… [/quote]
Ne jih ne. Mi itak fejkamo all the time. Mislimo, da bomo prelisičili druge, pa sebe pa še tiste, ki se niso rodili…In v tem je problem. Naj zdaj še načrtno fejka sebe, da bo začel neko vezo s punco?
Ej, a veš kaj to pomeni?
Da ne more punce dobit kot on ampak da mora fejkat nekoga drugega, po možnosti Alexa…Prosim te no…
Če bo vzel te filmčke kot antibiotik, pa po osmih dneh nehal z njimi, bo še dobro. Če bo pa izgubil stik s sabo, postal odvisen od učinka, ki ga bo to fejkanje imelo na punco, bo še kr dalje igral…in potem bo to enkrat udarilo ven. On bo nezadovoljen, njej ne bo nič jasno…pa še nekaj, tudi ona bo fejkala, a ne…in potem bosta trčila drug v drugega, takšna kot sta…no mogoče bost aspoznala, da je kaj zanimivega v njiju, pa delala na iskanju. Mogoče bosta obupala, pa se jima ne bo dalo, pa iz strahu, pa ostala skupaj, nezadovoljna iz dneva v dan bolj….mogoče bost aše nekak poskušala, z enim otrokom pa z drugim, pa še on z alkoholom, pa še s kakimi skoki čez plot, to zna za trenutek malo popestrit zadeve, skrivanje pa igrice, pa se potem vseeno ločila…
Ah, ah… No commet. Zakaj meniš da lahko dobiš tako samo neumne ženske? To je isto kot da trdiš, da na zabavi ali preko interneta lahko dobiš samo neumnega partnerja. Se s tem tudi strinjaš? Kje potem lahko sploh dobiš pametnega? Nevem zakaj ljudje tako radi posplošujete/mo. .[/quote]
No, tu bi lahko nehal z no comment 🙂
Joj, ej, če res razvijaš svoj jaz, imaš celo življenje toliko dela, toliko smeri se ti odpira…al misliš da ne?
Če si kampanjc, pa če te stvar ne potegne noter, če je tvoj edini cilj narediti izpit, potem se ni smiselno razvijat v tej smeri, a ne? To pomeni, se ne vpisovat na faks, kjer je treba se dosti učit…ali pač? Če te stvar veseli, se pa boš razvil tako, da še sam ne boš vedel kako, da boš tisto stvar delal 15 ur, pa ne boš na uro gledal 🙂
Če bi bila nesramna, bi na to nekaj napisala, pa ne bom 🙂
To misli Sadni in ti(?)
Ti filmčki in podobni imbecilni internetni, cosmopolitan, menshealth članki so kot paliativno zdravljenje, ko se zdravijo znaki in simptomi bolezni, ne pa dejanski vzroki. Pri čemer tu sploh ni nujno, da so vzroki. Čisto možno je, da on prave punce še ni srečal. no zdaj točno vem, kako me boste napadli, da mora zato it po aklexovih predpisih pogumno na ulico.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]O jazu vam hoče katenjka povedati, da pač na podlagi nečesa kar imaš manifestiraš nekaj drugega. Recimo, če imaš na voljo les, greš delat zidanico in ne greš barvati lesa v kamenje. Če se tvoj jaz spremeni pa ga tudi drugače manifestiraš. Recimo, da dobiš kamenje in začneš delati pol zidanico pol kočo. Tako nekako. Isto je pri ljubezni. Ženskam pokloniš del sebe kakeršnjega imaš neglede na fazo.
Alex fejka zato, ker ker sebe predstavlja kot zgovornega človeka. V resnici ni zgovoren, ker sicer v nekaj sekundah ne moreš pripraviti tako pestrega monologa in to se mu tudi z letala vidi. Vidi se mu med drugim tudi prisiljen smeh.
Kako torej svoj jaz manifestirati v tem primeru? Enostavno. Kadar imaš veliko za povedati, poveš, ko nimaš-v fazi spoznavanja pa pač ne. To ne pomeni, da si tiho, ampak da poskušaš na licu mesta narediti okoliščine, ki te manifestirajo.
In je veze s fazo spoznavanja ločitev. Zakaj? Ker nekateri moški so (pretirano) aktivni zgolj v tej fazi, ko pa enkrat žensko osvojijo pa se jim zdi samoumevno, da jo imajo.
Zakaj na zapeljivce padajo samo neumne ženske?
– Zaznajo manupilacijo, oz. opazijo koliko je ura.
– Kar ti je že v nekem drugem kontekstu komenila katenjka. Sklepanje iz primera na teorijo. Pametne ženske tega ne počnejo, ker vedo, da moški v tako kratkem času ne pove vsega o sebi. Zato ga poskušajo odkriti in ne pustijo mu zgolj odprte karte pri gobcanju. Recimo, da ga vpraša “zakaj pa si sploh namenjen tja?”
– Osvajanje jemljejo kot neko igro brez repa in glave.
Recimo…
In ne… Čisto brez izkušenj pa nisem. Toda vse ženske, s katerimi sem do sedaj karkoli v pač tem smislu, imel sem njihovo pozornost dobil brez kakeršnjegakoli osvajanja. Pa čisto različno stare. Od kakšno leto mlajših do vrstnic, do mamic. Pa nočem se hvaliti. Želim povedati, da gre tudi brez.
Če pogledaš v Alexovih videjih, se ti zdi, da on zaustavlja kure ? Jaz sem opazil, da pogostokrat stopi do katere, ki sedi sama v knjižnici, ali parku, ter bere kakšno knjigo. Verjetno zaradi tega, ker se tudi on zadržuje na podobnih lokacijah in so mu tako všeč podobno misleče ženske. Pa če se 20 ali 30 minut pogovarjaš s punco in ti da številko, to še ne pomeni, da je neumna. Neumna bi bila, če bi ti jo dala še preden bi te bolj podrobno spoznala. V resnici so take punce pametne, ker se zavedajo, da takih priložnosti nebo veliko v njihovem življenju. Ker come on, kdo te bo sredi belega dne, nekje pred trgovino zaustavil, ter te začel osvajat ? Poznaš koga, ki je že kaj takega izpeljal ? Jaz ga še nisem srečal korenjaka, ki bi zbral toliko poguma.
Ljudje smo kot roboti, ki se držimo nekih družbenih norm. Greš na sprehod in vidiš punco, ki se ti vizualno dopade in je ne boš ogovoril, samo zaradi tega, ker tega večina ljudi ne počne. Jaz pa pravim, da se je treba čim manj ozirat na ostale, ter se znebit vseh teh zadržkov in raznoraznih omejitev, ki nam onemogočajo, da zaživimo življenje tako kot je treba. Je kdo podobnega mišljenja ?
Se mi zdi da ste “malce” zašli s teme in samo še prepričujete drug drugega.
@katenjka, zelo se oklepaš neki svojih predstav in glede na zadnjih nekaj prispevkov si se pokazala kot neprilagodljiva, težko se lotiš sprememb v svojem življenju oz. moraš biti primerno motovoirana (po možnosti hitro, ne na dolgi rok). Vpiknjena v en prav, vsa ostala mnenja pa so v slepi ulici. Kaj če imaš problem ti in ne drugi, morda bi se lahko sprostila in začela sprejemat drugačnost. Postaviš eno tezo, na njo odgovoriš, jo v istem hipu zanikaš itd.
@&y: Za tiste, ki imajo težave pri pristopu se priporoči kakšno literaturo za tkanje socialnih stikov. V tem primeru si isti kot katenjka. Zagovarjaš en svoj princip in niti malo ne odstopaš od njega, baš te briga kaj ti lahko drugačen princip ponudi, češ gotovo je slab, če ga nisi še sam izkusil.
Sicer pa kaj ti bo teorija, lahko si še tak teoretik pa ne boš znal v prakso prenest. Iz tisteh videjev pa lahko pobereš kaj koristnega, probaš videt celo sliko ne da zdaj greš secirat na prafaktorje…samo sebi škodiš s tem in se s tem odmikaš od prakse.
Mislim da nobena normalna oseba ne gre iz prvega vtisa in nekaj stavkov sklepat na celotno osebnost osvajalca! Spoznavanje se začne šele takrat, ko si dva vzameta čas drug za drugega, se pogovarjata tisto kar ju pač zanima, prihajata v neke skupne situacije, takrat šele. ne pa v tistih parih minutah pristopa. Je to res tako težko videt?
Kontriraš samo sebe. Kako pa je potem preko interneta ko ljudje limajo vse žive slike, napišejo vse najboljše o sebi in celo odpirajo takšne teme na forumu (da bi uspeli): http://med.over.net/forum5/read.php?393,7107650
Ali pa ko spoznaš neko punco preko prijateljice. Se mar ne potrudimo vsi narediti najboljši vtis?
Tako je to ko zmanjka argumentov, ane? 😉
Zgleda da si že pozabila… Citiram od zgoraj:
You tube filmčki? To je samo ena varianta. Eden od milijon možnih načinov kako pristopiti h punci. Že spet ponavljam…. Treba je biti spontan in se ne na pamet učit nekih filmčkov...[/quote]
(zgleda da sploh neveš kaj pišeš, glede na to da se ne spomneš kaj si napisala nekaj postov nazaj) 😀