Najdi forum

O ja. Tudi jaz imam takšen problem, le da imam 13 let manj kot ti. Imel sem že, kar precej zmenkov, a vsi ti so bili polom, sklenem lahko le prijateljstvo, kaj vec ne. Samozavest mi od takrat grozno pada, počutim se kot neki bednik i nesposoben tip, res je, da nisem vrgel puško v koruzo, ampak…

xmaan, mi pustiš svoj mail, ali pa se registriraš?

Včeraj sem našel na youtubu spet en odličen video. Mislim, da je primeren ravno za to temo.

http://www.youtube.com/watch?v=KjQ-dFocxA0&feature=related

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Tale video, precej depresing. O več stvareh govori, a teme ne razvije. bla bla

xmaan, mi pustiš svoj mail, ali pa se registriraš?[/quote]

evo, sem registriran ! 🙂

Oj,
jaz mislim, da se moraš predvsem otresti strahu pred zavrnitvijo, ker tega doživljamo vsi na vsakem koraku, ne samo pri osvajanju in potem boš tudi vedel kaj reči osebi, ki se ti dopade, da boš pritegnil njeno pozornost. Lahko začneš že s preprostim pozdravom in boš opazil kakšna bo reakcija. Potem pričneš lahko tudi debato o tem s čim se ukvarjaš ali kakšni so tvoji hobiji. Tudi če bo nerodno izpadlo, boš vsaj nekaj delal na tem, vadil, ker saj veš, da vaja dela mojstra in potem boš naletel na eno, ki pa se ji bo tvoja mogoče začetniška nerodnost dopadla in to je to.

Predvsem pa vedi, vsi smo/ so nerodni pri osvajanju, ker pri eni punci bo nekaj pasalo eni drugi pa kaj drugega, zato pa je najbolje da si naraven, da si ti, takšen kot si, in potem boš tudi našel kar ti bo ustrezalo.

In zavrnitve tudi doživljajo vsi, tudi zvezdniki in pop stars, ki so oh in sploh popolni po zunanjem videzu, predelani po možnosti, ampak ni to pogoj za obstoj zveze.
Kar pogumno! Pogum pa rabimo na vseh področjih v življenju, če želimo napredovat.

Torej, stvar je preizkušena. Po gledanju videjev, ki sem vam jih prilepil, na prvi strani te teme, sem se danes podal v akcijo. Zaustavil sem punco, ki mi je bila na oko privlačna, vizualno ravno pravšnja za moj okus. Sedela je sama na klopci in ker mi je delovala nekoliko osamljena sem se odločil, da bom prisedel zraven nje in jo ogovoril. Lahko samo rečem, da stvar deluje. Dobil sem njen msn, na koncu pa še objem. I feel like a PIMP now 😀

lp

1. Ena lastovica ne prinese pomladi
2. Za to je treba imet korajžo, ki pa je nekateri nimajo
3. Nekje je sploh potrebno naletet na kakšno punco, če živiš v kraju kjer vlada mrtvilo, je to bolj težko

1. Ena lastovica ne prinese pomladi
2. Za to je treba imet korajžo, ki pa je nekateri nimajo
3. Nekje je sploh potrebno naletet na kakšno punco, če živiš v kraju kjer vlada mrtvilo, je to bolj težko[/quote]
Saj, zato pa greš v kraj kjer ne vlada “mrtvilo”, čeprav dvomim, da obstaja takšen kraj. Saj ne živiš v gozdu menda ? :). Jaz sem pravzaprav namerno šel na lokacijo kjer je ogromno ljudi in tako imel tudi večjo izbiro, da prej naletim na katero, ki mi bo bila všeč. Zaustaviš pa lahko prav vsakogar, če imaš pred tem sestavljen dober plan, da ga/jo zamotiš.

Korajžo imaš, če verjameš vase, da zmoreš tudi sam kaj takega izpeljati. Dobiš jo pa ravno takrat, ko gledaš druge na delu in si rečeš na koncu, če on zmore potem lahko tudi jaz. Točno to je pa tisto kjer je Roger.Rabbit pogorel. Ko je gledal prijatelja na delu kako je prišel do številke si je pri sebi rekel, tega pa jaz nemorem izpeljati, namesto, da bi se poglobil v to kaj točno je naredil, da je tako dobro pritegnil njeno pozornost. Se prav biti pozoren na njegovo govorico telesa, kako je obračal besede, kaj točno jo je vprašal, ter hkrati tudi kakšna je bila njena reakcija na to. Lahko dam še en primer ( mogoče butast za nekatere ). Tudi, ko si se prvič naučil voziti kolo, si se ga naučil šele takrat ko ti je nekdo pokazal kako se ga vozi in nisi znal vse dokler se nisi še sam usedel gor.

In ja, strah me je bilo, ko sem razmišljal o tem, da bi jo ogovoril. Toda na koncu sem si rekel bmk, grem v to, tako in tako nimam nič za izgubit ( beri : poleg tega sem bil še v kraju, kjer me malo ljudi pozna ). Zanimiva stvar je tudi, da nisem niti razmišljal o tem kaj točno ji bom povedal, ampak sem samo šel v to. Verjetno sem tako lahko bil bolj sproščen poleg nje, ter posledično lahko bil to kar sem.

1. izgovor, da se tebi itak ne bo izšlo
2. izgovor, da ti ni treba poskusit ker itak nimaš korajže in si preprilan da se to ne da preseč
3. izgovor, da nikjer nič ni – če si doma, res težko koga spoznaš – nove ljudi spoznavaš tam kjer se kaj dogaja, prireditve, tega je zdaj veliko poleti, ampak najlažje je bit doma in se sam sebi smilit – sploh pa je Sadni ogovoril punco ki je sedela na klopci, ampak ja, najlažje je najt cel kup izgovoro zakaj ne bi ratalo kot pa dejansko poskusit, mevža

Me veseli da ti je uspelo, pa vseeno…. MSN? WTF?!

Zgleda da živimo v civilizaciji katera ne pozna drugega kot virtualnost; FB, MSN, netlog, skype…. itd. Mogoče pa sem jaz še zelo staromoden, glede na to da vedno vprašam za cifro…

__________________________________________ Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!

Ne bom zdaj pisal od kod sem, ker niti ni tako pomembno, sem pa iz kraja kjer na ulicah ni žive duše. Pa ne ti meni, da sem mevža, sem že pristopil do marsikatere punce. Seveda ni nujno, da se je iz tega kaj izcimilo, sem pa vsaj poskusil. In očitno si ti tako kratke pameti, da nisi dojel, da bi moral brat med vrsticami. Tip je zdaj cel vesel, mu rit ploska od veselja, ker je pristopil k eni punci. Morda je imel le začetniško srečo, pa se mu je “usralo”. Naj ogovori 20 punc, pa če bo od vseh 20 dobil kontakte, potem bom rekel kapo dol. O mevžah pa kdaj drugič. Sem s puncami že marsikaj počel, medtem ko vem za mevže, ki jim je pri 20+ letih najvišji dosežek lupček na lička za rojstni dan in Novo leto.

Moj cilj ni bil da dobim njej kontakt, ni bil niti, da jo očaram. Moj cilj je bil, da mi končno uspe nekaj kar sem planiral že lep čas, to da pristopim do punce in jo ogovorim, kar mi je tudi uspelo. To da mi je pustila kontakt in me objela je pa bil samo še dodaten bonus.

Jaz sem samo hotel pokazati avtorju brez_punce in rabitu, da je stvar izvedljiva in da naj še sama poizkusita.

Debata je za trenutek nanesla na tvojo virtualnost in mi je tako omenila, da uporablja FB in MSN. Potem sem jo pa samo še vprašal za hotmail naslov, ki mi ga je napisala na list papirja.

Sicer pa MSN, cifra, FB who da f* cares, važno, da jo lahko naslednjič spet kontaktiraš.

Nočem biti nesramna, a z mojega ženskega stališča to da ti da še nekdo kontakt ni nič. Ženske dajejo konstantno svoje kontakte tudi zato, da se otresejo nadležnih modelov. Big deal. Uspeh je če same prihajajo do tebe :))

Za tiste, ki se bojite pristopiti in ne veste, kako bi pogovor nanesli do 1. poljuba, zelo zanimiv (in poučen) video: http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&v=dkQdI0AxxOI&NR=1 Če ne drugega lahko vsaj kakšen trikec odnesete.

Vse čestitke!

Točno tako mislim tudi jaz.
In prav žalostna sem spričo tega dejstva, ko je že napisal, da se s tem, da je samski, ne obremenjuje.
Zdaj je pa…umrl ali kako..?

Ko bi že nehali s tem nadnaravnim pogumom, pridobljenim ob internetnih flmčkih, ki so bili zrežirani(?)…No ampak fajn je bit pameten pa malo pisat pa se malo zdravit…
To ne gre tako Sadni, zdaj si se naučil, zdaj moraš še izvaditi.
Roger.Rabbit, če še tole spremljaš, lahko posreduješ kontakt kakšne vezane (mamice z otroki), da Sadni še utrdi svoj pogum?

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Hvala, Sadni, da si prilepil te posnetke, sedaj bom mogoče lažje ponazoril, kaj mi povzroča težave.

Prvič, težave mi povzroča navezovanje pogovora na neke nepomembne “čvek čvek” stvari. Na primer, v enem videu se tip obesi na to, da je ona iz Kanade in nato naveže, da je imel sostanovalko iz Kanade in pove celo zgodbico o njej. Že naslednji trenutek pa govori spet o naslednji “random” stvari. Torej, ne znam tako hitro navezati pogovora na neko nepomembno stvar ter potem skakati iz ene takšne “random” teme na drugo. Jaz bi verjetno rekel “Aha, zanimivo.” Potem bi pa razmišljal, kaj pa sedaj. Vse dokler ne bi našel ene resne konkretne teme, ki oba zanima, okrog katere bi se potem razvila debata. Če dobro pogledate, moški kar govori in govori, ampak v bistvu nič konkretnega ne pove. Ženska ga posluša in občasno kaj odgovori ali pripomni. Torej, ne znam sproducirati tega dolgega hitrega čvekanja o ničemer, ob katerem se ženska kar topi (kot je razvidno iz posnetkov). Želim si, da bi kdaj naletel na kakšno, kjer bi situacija bila obrnjena, se pravi da bi ona imela “dar govora” in bila “vsiljiva” z vprašanji, potem bi verjetno lažje vse skupaj steklo.

Naslednja stvar je način, kako se to izvaja. Na primer, v prvem videu moški v manj kot minuti (natančneje v 36 sekundah) žensko ogovori, ji izreče komplimente, se predstavita, jo vpraša kaj počne, kaj fotografira, se poheca, da je terorist, že ima v rokah njen fotoaparat in gleda njene fotografije in obenem razlaga, da v teh čevljih tako ali tako ne more bežati. Vse to v 36 sekundah! V bistvu je to precej napadalno. Ampak umetnost (ali znanje) je, da ne izpade tako in da se ženska ne ustraši. Zelo pomembno je, da ta postopek (in jezik) teče gladko, kot namazan. Žal jaz tega ne znam, oziroma sem pri tem obotavljajoč, medel, neroden, nesiguren. Zato če bi sam poskušal kaj takšnega, bi se mi ona verjetno začela smejati, čudno gledati ali še hujše, kričati “NA POMOČ!!” Tega ne pravim, ker bi že vnaprej trdil, da mi ne bo uspelo, ampak sem samo realen, namreč toliko se pa poznam. Povedano drugače, sem popoln antitalent za to.

Še bolj skrajen primer je v tretjem videu, ko moški prisede k mizi, brez da bi sploh vprašal, če lahko. In to po 15 sekundah od pozdrava. Je to res OK? Ni morda preveč vsiljivo? No, saj ena mu je na lep način povedala, da je. In potem on še komentira “She has attitude”? Ne vem no, ampak mislim, da eno je spontanost, drznost, eno pa občutek za osnovne manire.

Drugič, v teh posnetkih je lepo prikazan postopek (da, tisti postopek, za katerega sem razlagal, da ga ne obvladam in za katerega ste mi nekateri dopovedovali, da to sploh ni postopek). To je ta postopek, ki sem ga imel v mislih, in sicer med drugim obsega korake, ki jih je moški naredil ter način, kako jih je naredil, da je prišel od uvodnega pozdrava do telefonske številke ali eventuelno do date-a. In, kar je zelo pomembno, da ženske ni prestrašil ali izpadel čudak, nerodnež ali pohotnež.

Res je, da se na prvi pogled zdi ves proces zelo naključen, ampak če pogledamo pobliže, on točno ve, kdaj (in če) je trenutek za naslednji korak in se v bistvu obnaša zelo preračunljivo. Če dam spet za primer prvi video in če zelo razčlenim dogajanje, on točno ve, da je glede na njen odziv primerno, da izreče kompliment, da se ji predstavi, da jo lahko v hecu določi za terorista, da lahko izvede gesto “give me five”, da lahko vzame njen fotoaparat in vpraša, če lahko pogleda fotografije in da se je lahko dotakne. V bistvu gre za zelo izoblikovan proces in dejanja so zelo precizno tempirana. Ne v smislu katera stvar pride zdaj, ampak kakšne vrste korak je sedaj ustrezen. In to mora potekati zelo tekoče. V tem smislu ni prostora za napake, da bi se mu npr. na neki točki ustavilo ali mu zmanjkalo “niti”, ali pa da bi prehiteval. To je ta postopek in dinamika, o katerih sem prej pisal. Samo ne vem, ali je to znanje, umetnost, talent ali kaj četrtega? So eni že rojeni s tem?

Tretjič, obstaja ključni trenutek, ko tip oceni, da je pravi čas, da prosi za telefonsko. To je ta naslednji korak, ko jo prosi za možnost, da obdržita stik. S tem ji da vedeti, da je zainteresiran za nadaljnje druženje. Da je ustrezno in primerno, je pa razbral iz njenih signalov in iz same situacije. Za to nimam občutka.

Četrtič, če prav dojemam, bi naj bilo v teh stvareh precej pretvarjanja in igranja. Na primer tudi v teh posnetkih so nasveti, da je dobro znati na pamet nekaj stavkov, s katerimi začneš komunikacijo ter celo da je priporočljivo znati na pamet nekaj zgodbic, s katerimi bi naj očaral žensko ter skozi njih predstavili sebe v najboljši možni luči. To pa nekako ne gre skupaj z nasveti kot so bodi spontan, bodi kar si, itd. Pa tudi sicer je to nekaj, kar mi nikakor ne leži. Je to res nujno potrebno?

Ali pa recimo zelo očitno narejen smeh v drugem videu. Je to obvezno? No, očitno pomaga, saj je tip na koncu dobil številko.

Če menite, da bi mi lahko pri teh težavah pomagal psihoterapevt, me zanima, če priporočate kakšnega na Štajerskem, lahko pa tudi širše.

Jaz lahko zelo natančno opišem, kakšna ženska bi mi bila všeč. Lahko natančno specificiram vse lastnosti, od značajskih, do zunanjega izgleda, itd. Ampak kaj če mi točno takšna ženska nikoli ne prekriža poti? Ne, ne bi bil nujno s tisto, ki bi prva rekla ja, ampak bi med spoznavanjem videl, če mi je všeč ali ne. Torej, ne bi bil s katerokoli, po drugi strani pa se tudi ne bi preveč omejeval že pri samem spoznavanju.

V osnovi mislim, da so moje želje dokaj skromne, želim si partnerko, s katero se da normalno shajati in komunicirati. Zaželeno je, če je vsaj malo razgledana. To je to. Če se sicer ujameva ali ne, pa bi ugotovila med spoznavanjem.

Potomci … gremo po vrsti prosim, do potomcev je očitno še dolga pot.

Če bi gledal še ostale videje Alexa, je v nekaterih na začetku pripomnil, da je prve 3 minute TVOJ govor. Zakaj je vedno tako ? Ker ona neve ničesar o tebi, za njo si popoln tujec. Zakaj bi se ona nekomu, ki ga še pozna ne že na samem začetku odprla ? Ti ji moraš dat občutek varnosti, da nisi en creepy guy, ki je prišel do nje in da vse kar si želiš je samo en navaden pogovor.

Res je, prav si ugotovil. Postopek mora tečti gladko in kot namazan. Kako dosežeš to ? Enostavno, pripravljen si na situacijo. Vadiš doma, si napišeš vprašanje, s katerim jo boš ogovoril, par zgodbic, ki bi ji lahko povedal, v primeru če se ti kje zatakne, ko si spontan 😉

Ni vsiljivo, ker njegova govorica telesa ni kazala tega. Do teh dveh punc je on prišel popolnoma sproščen, tako kot da bi ravnokar srečal prijatelja, ter se usedel zraven njega. She has attitude ji je pripomnil po tem, ko mu je punca rekla – if you study body language you can see that this means rejection ( ko je imela prekrižane roke ). Itak je dojela, da se heca, če se ji je ob tem nasmehnil.

Vaja, vaja in še enkrat vaja. Kot si že ugotovil, nikoli mu ne zmanjka besed, z lahkoto lahko prešalta iz ene teme v drugo. Kako to stori ? Še enkrat, plan moraš imet, neko gradivo, ki si si ga že prej sestavil. V enem videju še reče, da ima toliko stvari na zalogi, da se mu enostavno ne more zalomit.

http://www.youtube.com/watch?v=tkdwfqp1MAM&feature=related
V tem filmčku si poglej od 5:10 pa do konca, kako ga je prva punca, do katere je pristopil zavrnila.

Sicer pa ti pa priporočam, da si pogledaš cel seminar ( vse dele ), mislim, da boš veliko odnesel od tega.

Ne prosiš je za telefonsko, ampak ji samo podaš mobitel in ji rečeš, da ti vpiše številko. Ženske enostavno ne marajo prosjačenja.

Pa naj ti še eno vprašanje zastavim. Zakaj bi jo sploh šel prosit za številko, če je pa že tako in tako razvidno, da si ji všeč in da je uživala v tvoji družbi ? A se ti ne zdi, da če nebi bilo tako, da bi že zdavnaj odkorakala stran ? 🙂

Po eni strani imaš prav, po drugi pa ne. Nekako ne razumem zakaj bi nekdo izgubil 20 minut s tabo, samo zato, da se te otrese, pa če še predpostavimo, da se je v tvoji družbi zabavala. Ni mi logično.

New Report

Close