Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Kajenje med zdravljenjem????

Kajenje med zdravljenjem????

zanima me če kajenje med KT lahko kaj škodi???
Ker sem redna kadilka…ampak ne kadim več…mogoče 4 cigarete na dan…
pa me zanima če je to zelo narobe….

Hoj,

kot vem, čikci sicer direktno ne škodujejo zdravljenju ali izidu zdravljenja, ampak najbolj tebi in tvojemu teleščku! 🙂 Zato imaš zdaj idealno priliko, da nehaš. IN NEHAJ! 🙂

Kajenje vpliva na vse živo. Tudi na delovanje imunskega sistema, ki je pa pri limfomčkarjih in na sploh bolnikih z rakom oslabljen zaradi terpaij. Malo pobrskaj še po spletu, kaj vse povzroča kajenje…. ne samo tveganje za nekaj oblik raka, ampak tudi druge bolezni (ožilja, srca…). S KT že tako obremenimo organizem in srce, zakaj bi ga še s čikci??

Darja, psokusi v cleoti prenehati. Ko bi ti vedela, kako kadilci “dišite”… 🙂

Drži se!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Jaz sem total proti cigaretam pa naj imajo nikotina o.1 ali pa 10, v glavnem poskušaj nehat in boš bolje živela. Res ker se igraš z zdravjem. Jaz sem sploh proti kadilcem in jih učim nekajenja 🙂 pri enemu mi je to že uspelo. Najhuje je kajenje zato poskušaj nehati. Tudi če pokadiš štiri je to preveč za tebe.

Smejte se in svet se bo smejal z vami METKA

osebno sem full proti,….menim, dabi v taki situaciji kot si lahko res ogromno naredila, ce bi v celoti prenehala s to grdo razvado,…..cemu smisel vse tiste muke in slabosti?

poskusi,….potem bo lazje,…

moj sošolec je med kemoterapijo kadil marihuano. ok, vem da se pogovarjamo o prepovedani stvari zdaj, ampak mu je blažila slabost in ni več bruhal pa tudi apetit je imel gromozanski, samo fojtrat smo ga mogli in si je tudi hitro opomogel. nasvet, kaj bi lahko blažilo slabost pa nam je dal študent med., ki je delal na njegovem oddelku. sošolec pravi, da je pomagalo, mogoče je bilo to zgolj v psihi.
verjetno veste vi več o takih stvareh a jaz sem že veliko slišala, da blaži simptome, ki nastopijo po kemoterapiji.

cigareti pa fuj, ravno ta sošolec je pokadil OGROMNO (škatlco pa še malo na dan od 14 do 22 leta) pred boleznijo in se ni mogel otresti te navade, takoj ko je izvedel za diagnogo pa ga je šok streznil.

nasplošno je bollje, da nehaš, tudi zobki trpijo zaradi cigaretk 🙂 pa parfumček to tud ravno ni najboljši 🙂

drugače pa obilo dobre volje in uspehov pri zdravljenju

be strong

Darja,

mislim, da večina kadilcev natančno vemo, da nam kajenje škodi in kako grozna razvada je tole.
Če si redna kadilka, boš najrž težko nehala čez noč. Ravnaj po občutku – če ti paše – kadi, če pa ne pa nehaj.

lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

:))

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

sej jst sem tako zelo zmanjšala…da že t5o je zame veliko….
vrjetno pa bom počasi počasi…tudi prenehala…ampak tako na hitro mi ni uspelo….zdržim od4-7 dni…ampak potem morem…vsaj enga…ampak počasi počasi…zmanjšujem dozo……tako da…sem kar pridna….

plosk, plosk! lepo počasi na NULOOOOOOOO! 🙂

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

tako je….;))))

Pozdravljena !

Že to, da si prišla na dan z vprašanjem o kajenju, se je pokazala tista želja, da bi prenehala s to razvado. Moj nasvet je preprost : sama sebi vsako jutro in skozi dan sugeriraj, da si močćno želiš prenehati s kajenjem in da bi rada razveselila sebe in še koga v svoji bližini s tem. Tako boš po nekem času sebi rekla : ja danes pa neham . In verjemi, da ti ne bo tako težko. Meni je uspelo po 22 letih kajenja po eno škatlo na dan. Avtosugestijo sem našla v knjigi psihoanalitika Etberga Freitaga : Podzavest centrala moči. Res pomaga, le verjeti moraš, ker je vse v glavi.
Želim ti pravilno odločitev in uspešno rešitev, ker se s takim načinom odvajanja ne mučiš, ampak se potem vsak dan zahvališ sebi, da si se tako dobro odločila. Tako lepo je, ko zjutraj ni potrebno hiteti prižigat smrdljive cigarete, namesto tega spijem kozarec vode z alojo in tako dobi telo jutranjo osvezitev.

Želim ti srečno v letu 2006 in na uspešno prenehanje, Andreja

sem kar jem

New Report

Close