Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Duševno zdravje Kaj menite o vsebini knjige Psihiatrija je lahko nevarna za vaše duševno zdravje

Kaj menite o vsebini knjige Psihiatrija je lahko nevarna za vaše duševno zdravje

Zanima me, kako tisti, ki ste knjigo že prebrali razmišljate o njeni vsebini!

lp, pika

z avtorjem se strinjam

Grozljivo je kako farmacevtska industrija kupuje zdravstvo in prodaja dokazano škodljiva zdravila, ki povzročajo odvisnost in lahko celo smrt. Mi pa vse to mirno gledamo. Vsako duševno motnjo ne moremo imenovati bolezen in ustvarjati odvisnike, da o stroških ne govorimo.

Pozdravljeni!

Knjige nisem (še) prebrala, tako da o njej nimam nekega mnenja. Naslov je zanimiv. Je pa tako, da so zdravila, ki jih psihiatri predpišejo, marsikomu izboljšala življenje, tako da nič ni črno-belo. Verjetno tudi vsak od vas pozna koga, ki so mu antidepresivi ali antipsihotiki v nekem obdobju življenja pomagali?

Res pa je, da vsaka človekova stiska še ni duševna motnja in da se stiske rešuje najprej z odnosi, pogovori… in ne z zdravili. Kadar pa je stiska nekaj več kot le začasna stiska, so lahko zdravila v pomoč. Vse je tudi odvisno od primera do primera, tako da splošnega recepta ni, saj smo si tako ljudje kot naše stiske zelo različne.

Vsekakor so vaša mnenja dragocena.

lep pozdrav.

New Report

Close