Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina jetrni testi

jetrni testi

Encim v jetrnih celicah sodeluje pri razlicnih kemicnih reakcijah. Odstopanje je res majhno.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni!

Ponovno s vam oglašam z novim vpašanjem.Bil sem na jetrnih testih (pregled krvi)ugorovili so mi preeboleni viusni hepatitis B.Sedaj me pa zanima kaj to pomeni virusni hepatitis B in kje bi ga lahko dobil?Spolne odnose imam samo z partnerko droge pa ne uživam.
Hvala za odgovor

Lep pozdrav

Virus hepatitisa B se prenasa predvsem s krvjo. Kje in kdaj ste se okuzili je tezko reci, ocitno pa ste nekje prisli v stik z okuzeno krvjo. Ce niste bili slucajno cepljeni…?

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni!

Kako mislite cepljen?Ali je ta virus popolnoma ozdravljiv?V kolikem času se jetra regenerirajo kako nevarno je to za partnerja oz otroka starega dve leti?Kaj če partnerka zanosi?

Mozno je cepljenje proti hepatitisu B, ce bi bili cepljeni (kar bi gotovo vedeli), bi lahko bila slika podobna (ne pa enaka) kot pri preboleli okuzbi.
Vec o virusu si preberite na tejle povezavi
http://www.zzv-kr.si/Content.aspx?page_id=68

Vsekakor pa bi vam zelo priporocala, da se gresta testirati se partnerka in otrok.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni.

Kaj pa,če se cepim sedaj?

Zdaj nima nobenega smisla. Ste ze imuni. Pregledati in cepiti pa se morata partnerka in otrok.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni!

Ponovno se mi pojavlja občutek bolečine oz tiščanja pod desni rebernim lokom.Ko sem vam zadnjič to omenil je to nekako izginilo sedaj se mi je pa ponovno pojavilo:ali je to možno tudi zaradi heoatitisa b?Ali se je smiselno cepiti proti hepatitisu A in C?

Lep pozdrav

Najbrz ni hepatitis B vzrok, saj ne gre za aktivno vnetje… Cepljenje proti hepatitisu A je smiselno, ce boste potovali v eksoticne kraje, kjer je pogostejsi. Proti hepatitisu C pa zal ni cepiva.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni.

Kaj Pa zamaščenost jeter ali mogoče vmetje prepone?Ta občutek se prenaša tudi po boku navzdol proti medenici.Sedaj ne uživam nobenih zdravil kot recimo nolpaza ali podobno vendar imam problem z kislno uživam samo Ruporut ali je to kaj škodljivo za jetra ima kakšen stranski učinek ob dolgotrajnem jemanju?Je boljši ranital S?
Hvala

Lep pozdrav

Zamascenost ni bolece stanje, vnetje prepone se mi ne zdi verjetno… zolcni kamni, lahko je dvanajstnik. Rupurut je najbrz premalo, po mojem vedenju pa na jetra nima vpliva. Lahko jemljete tudi Ranital S.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni.

Torej po vašem mnenju to nima veze z zamaščenostjo in hepatitisom.
Ultrazvok ne pokaže nobenih posebnosti.
Hvala

Lep pozdrav

Najbrz je zelodec ali dvanajstnik.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni.

v področju žličke imam občutek bolečine oz.občutek kot,da bi me bolela koža in to samo,če se dotaknem drugače ne. kaj bi lahko bil vzrok le tega.
Hvala!

Lep pozdrav

Meni se sliši kot želodec…

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni.

Je to kaj nevarnega?Moram iti k zdravniku?

Ni nevarno. Če ne bo bolje, pojdite k zdravniku.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni.

Se pravi,nobene veze z vnetjem potrebušnice?
Hvala.

Lep pozdrav

Od kod sedaj podatek o vnetju potrebusnice?
Glede na vse napisano, mislim, da je za tezave kriv zelodec.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni.

Pač samo ideja

New Report

Close