Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Izvid hematoloških preiskav

Izvid hematoloških preiskav

Dober dan,

sem 30 letni moški iz okolice Maribora. Danes sem dobil izvide krvnih in urinskih preizkav. Določene vrednosti so me malo zaskrbele saj odstopajo od referenčnih vrednosti na izvidu. Prosil bi za razlago teh vrednosti in predlog kaj naj storim.

MCV 77,9 fl (L)
MCH 25,6 pg (L)

S-Kreatinin 100 (H)
S-Urat 445 (H)
S-LDL-Hol 3,11 (H)

Za odgovor se Vam že vnaprej lepo zahvaljujem.

Odgovor ni potreben

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljeni, danes sem bila na hematoloških preiskavah in imam zelo povečano število
K-Levkocitov, imam 79,8 normalno je pa 4.0 – 10.0.

Povečano imam tudi K-Trombociti 478, normalno 140 – 340.

Zanima me kaj bi to lahko bilo narobe. Prejšne dni bolana nisem bila nič.

Številka 79,8 pove, da je število belih krvničk zelo povečano. Tako visoka številka nastane pri vnetnih boleznih. Ker ste napisali, da ste bili v zadnjem času zdravi, bi posumil, da je za tako veliko številko kriva tehnična napaka. Zato priporočam kontrolni pregled. Če se bo tudi pri kontroli pokzala velika številka bi priporočil pregled pri izbranem zdravniku.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Spoštovani,

danes sem prejel rezultate hematoloških preiskav in imam povišen naslednje parametre

EOS 0,9 (1.0-6.0)
EOS (10E9/L) 0,06 (0,10-0,60 10/9 L)
MCV 105 (81-94 fl)
MCH 33 (26-32pg)
SR 27 (do 15mm/h)
Holesterol 5,4 (4.0-5,2)

Prosil bi, če mi kdo razloži bolj podrobno oz. razumljivo. Hvala.

Lp

Pozdravljeni, zanima me razlaga izvidov :

K-Lci 5,3
K:Erci 4,26
K-Hb 112
K-Ht 0.341
MCV 80,2
MCH 26,4
MCHC 329
RDW 17,1
K – trombociti 375
MPV 7,2

S-Glukoza 4,9
S – Trigleciridi 0,95
S. Holesterol 5,5
S-AST 0,55
S-ALT 0,80
S-gama GT 0,22

Hvala za odgovor in lep pozdrav .

Število eritrocitov na spodnji meji normale. Hemoglobin, hematokrit, volumen eritrocitov blago pod spodnjo mejo normale. Alaninova transaminaza (ALT) blago povečana (motena funkcija jeter?) Holesterol blago povišan. Mnenje: blaga slabokrvnost in motena funkcija jeter. Priporočam zdrav način življenja in zdravo uravnoteženo prehrano.

Pozdravljeni, zanima me razlaga izvidov :

EOS 0,9 (1.0-6.0)
EOS (10E9/L) 0,06 (0,10-0,60 10/9 L)
MCV 105 (81-94 fl)
MCH 33 (26-32pg)
SR 27 (do 15mm/h)
Holesterol 5,4 (4.0-5,2)

Hvala za odgovor.

Odgovor ni potreben

Pozdravljeni,

Na pregledu so mi ugotovili naslednje odstopanje
s-glukoza 8.900
s-ggt 2.200

Morem pa povedati da sem šel zjutraj normalno na stranišče ter preden so mi vzeli vzorce popil pol litra vode z okusom – po pomoti

V že dolgoletnem sodelovanju v rubriki Med.over net, še nisem nikoli dobil izvida podobnega vašemu. Zato sem se obrnil na glavni laboratorij Kliničnega centra v Ljubljani s prošnjo za pomoč. Dobil sem odgovor, da verjetno gre za tipkarsko napako in sicer da je s-glukoza 8,900 dejansko 8,900in gama GT 2,200.
Glede vrednosti glukoze: navišja normalna vrednost je 6,1 in gama GT 0,61. Mislim, da voda z okusom ni dvignila vrednosti glukoze in, da imate na tešče vrednost glukoze neliko nad normalo . Vrednost gama GT je očitno nad normalo in kaže na moteno delovanje jeter (alkohol?). Priporočam posvet pri izbranem zdravniku.

pozdravljeni,

na enem listu mi piše da imam
zvečana koncetracija glukoze v serumu r73
povečanje koncentracije serumskih r740

Glede alkohola je tak da sem dva dni pred testom popil pivo potem pa nič , nisem pa alkoholik

V današnjem dopisu je navedba, da je zvečana koncentracija glukoze v serunu, kar smo domnevali že pri branju včerajšnjega dopisa, ni pa jasno kateri kazalci so navedeni pod šifro “r740” (jetrni testi?) in so tudi povišani. Priporočam posvet pri izbranem zdravniku.

Pozdravljeni!

Prosim za razlago izvida. Imam nizke vrednosti K-Erci, K-Hb in K-Ht ter povišano vrednost K-Erc % Hipokromni. Zanima me kaj so K-Erc % Hipokromni?
Kako resno je moje pomanjkanje železa? Sem v 36. tednu nosečnosti.

Hvala za odgovor.

Lp, Mojca

K-Lkci 8,6
K-Erci 3,8 L
K-Hb 114 L
K-Ht 0,34 L
K-MCV 90
K-MCH 30
K-MCHC 336
K-RDW 13,7
K-Trombociti 176
K-MPV 8,5
K-Erc % Makrociti 0,9
K-Erc % Mikrociti 0,5
K-Erc % Hiperkromni 2,2
K-Erc % Hipokromni 2,6 H

Predastavljam si, da ste šli na pregled krvi z napotnico izbranega zdravnika. Kot ste sami lahko ugotovili, izvid kaže na blago slabokrvnost. Priporočam posvet pri izbranem ginekologu zaradi oblike zdravljenja (tablete? injekcije?)

Lepo pozdravljeni. Zanima me, če mi lahko kaj več poveste izvidu krvi. Imam namreč povišane K-monocite (16,5). Imam težave z uriniranjem pri zdravniku pa so mi rekli, dobesedno, da sem ‘zmešan’.
Mi lahko svetujete kako bi odpravil svojo težavo?

Mene pa zanima kaj pomenijo moji izvidi.. piše da imam malo povišano krvno sedimentacijo in krvne celice v urinu. Pa me zanima če je mogoče vzrok lahko tudi dehidracija? Da bi imela kako vnetje ne bi vedla

K-SR 22
U-hemoglobin 2
U-sed.eritrociti 4-6

Dehidracija ne more povzročiti posebnih sprememb v seču. Opravite kontrolni pregled seča (vsaj nekaj dni po končani menstruaciji). Če bo naslednji izvid podoben današnjemu, priporočam pregled pri nefrologu? hematologu?

Zanima me, če mi lahko kaj več poveste izvidu krvi? Imam namreč povišane K-monocite (16,5).

Povečano število monocitov ja lahko prisotno pri raznih stanjih: na koncu akutnih vnetij, pri raznih virozah, hepatitisu, malariji, brucelozi, mononukleozi, kolagenozah, epidemičnem parotitisa, itd. Srečno.

New Report

Close