Izvid hematoloških preiskav
Spoštovani,
prosim za razlago izvida moje mame (letnik 1956)
Hematološke preiskave -so normalne vrednosti
BIOKEMIJSKE preiskave :
(kar je povečano)
S-sečnina(urea) 9,1
S-AST(GOT) 0,56
S-ALT (GPT) 0,71
S-klorid 111
pri analizi urina :
U-levkociti 1
U-kri-1
U-sed.sluz REDKA
U-sed.epitelne celice NEKAJ
Ima tudi napotnico za ultrazvok trebuha.
Občasno ji je slabo,ima povečan apetit (lakota).
Ne pije alkohola .
Pred dvema letoma so ji odstranli -tumor na nadledvični žlezi (vse je bilo b.p.)
Tudi pritisk se je s to odstranitvijo normaliziral.
hvala že vnaprej za Vaš odgovor .
lep pozdrav in veliko uspehov še naprej
Povišana vrednost sečnine kaže na možnost, da je bolnica bila v času pregleda krvi razmeroma izsušena. Za izključitev bolezni ledvic je potreben še pregled kreatinina. Na možnost prizadetosti ledvic ali mehurja kaže izvid seča. Priporočam kontrolni pregled seča. Vrednosti “jetrnih testov” kažejo na blago motnjo delovanja jeter. Morda bi smel napisati, da so izvidi zadovoljivi.
Lep pozdrav!
Šla sem na krvne preiskave zaradi operacije kolena. Rdeča krvna slika je pokazaa rahlo slabokrvnost, to mi je povedala zdravnica in me napotila na ponoven odvzem čez nekaj časa. Zanima pa me kaj pomenijo znižani limfociti v diferencialni sliki. Namreč vrednostno sem jih imela v mejah normale, procentualno pa nekoliko pod spodnjo mejo in sicer 19,1% (20%-50%). Dva tedna pred oddajo krvi sem prebolela virozo, v času oddaje krvi pa sem imela rahlo glivično vaginalno vnetje, če je to mogoče kako povezano s tem.
Hvala lepa za odgovore!
Spoštovani!
Opravil sem sistematski pregled v službi.
Kakšnih posebnih zdravstvenih težav nimam.
Imam pa zvišane vrednosti nekaterih laboratorijskih preiskav, ki jih navajam:
Preiskava Refer.vrednosti
K-Levkociti 11,8 ( do 10,0)
S- AST 0,62 ( do 0,58)
S-ALT 0,96 ( do 0,74)
S- Holesterol 6,3 ( do5,2)
S- LDL-Holesterol 3,6 ( do 3,5)
S-Trigliceridi 2,6 ( do 2,0)
Vse druge laboratorijske vrednosti so v mejah normale vključno z gama GT in Bilirubinom.
Za odgovor se vam najleše zahvaljujem
Odgovor geslu “taratara”: mislim, da je glivično vnetje vzrok, da imate število limfocitov na spodnji meji normale in, da imate nekoliko visoko število granulocitov.
Odgovo geslu “Aco”: število levkocitov nad 10 kaže na blag vnetni proces (vnetje dihal, ledvic, mehurja, itd.). Blago povišane vrednosti AST, ALT kažejo na blago motnjo funkcije jeter (stanja po vnetju jeter, vpliv uživanja alkoholnih pijač, itd). Povišane vrednosti celokupnega holesterola, LDL-holesterola, trigliceridov so izvidi, ki kažejo na povečano vrednost maščob v krvi. Priporočam zdrav način življenja (nekajenje, zdrava prehrana (čim več zelenjave in sadja, hrana brez živalskih maščob) zadostno gibanje, zdravljenje morebitne sladkorne bolezni in hipertenzije, itd.) Kontrolni pregled krvi čez 2 – 3 mesece in posvet pri izbranem zdravniku glede nadaljnjega zdravljenja
RDW = red cell distribution width = širina krivulje rdečih krvničk : normalna vrednost 11,5 – 14,5%. Ali je pri pregledu vaše krvi pri vrednosti 10,3 označba, da je vrednost abnormalna?
MPV = mean platelet volume = povprečni volumen trombocitov (krvnih ploščic). Normalne vrednosti so 7,8 – 11.0 fl
Vrednost RDW je v normalnih mejah, opazovana rednost kaže na večje število manjših krvnih ploščic
Ugotovljene vrednosti ne predstavljajo zadržkov za operativni poseg
Dober dan, pred kratkim bil na zdravniškem pregledu in ugotovil, da kar nekaj vrednosti odstopa od dovoljenih. Prosil bi vas, da mi poveste, kako to popraviti in kako to vpliva na moje vsakdanje življenje.
Moji izvidi:
K-Lkcl 7,6
K-Erci 4,91
K-Hb 155
K-Ht 0,458
MCV 93,3
MCH 31,5
MCHC 338
RDW 13,0
K-Trombociti 218
MPV 7,9
S-Glukoza 6,0
S-Trigiceridi 2,53
S-Horesterol 7,0
S-AST 0,36
S-ALT 0,47
S-gama-GT 0,34
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor,
LP Boštjan
Slika hemograma je v normalnih mejah. Od biokemičnih preiskav sta v patološkem območju vrednosti trigliceridov in holesterola. Priporočam zdrav način življenja in po potrebi jemanje zdravila za znižanje holesterola in trigliceridov. Indiciran posvet pri izbranem zdravniku.
Pozdravljeni, pred 10 dnevi sem imel zdravniški pregled in so mi ugotovili naslednje:
Hematološke preiskave
K-Levkociti 12,39 ( 4 – 10 )
Biokemijse preiskave
S-AST 0,60 ( < 0,58 )
S-ALT 1,23 ( < 0,74 )
S-GamaGT 1,04 ( < 0,92 )
Vse druge laboratorijske vrednosti so v mejah normale.
Za odgovor se vam najleše zahvaljujem
LP Dejan
Število levkocitov (belih krvničk) dopušča sum, da prebolevate bakterijsko vnetno obolenje (vnetje dihal?). Vrednosti transaminaz (AST in ALT) ter vrednost gama GT kažejo na motnjo v delovanju jeter (stanje po vnetju jeter? vpliv alkohola?)
MCHC = mean cell hemoglobin concentration = povprečna koncentracija hemoglobina (krvnega barvila) v posameznemm eritrocitu (rdeči krvnički). Blago nadpovprečna vrednost je lahko prisotna pri kadilcih in ljudeh, ki živijo v visoki nadmorski višini. V konkretnem primeru je krvna slika v normalnih mejah.