IVF/ ICSI maj,junij 2015 GK LJ
Upanje24,
Prebrala sem veliko zdravstvenih studij vendar nobena ni potrdila tega, da lezanje pripomore k pozitivnem izidu..cisto preprosto, zenska nima vpliva a se bo vgnezdilo ali ne..pa lahko 7 dni non stop lezi, nima veze..jst sm iz lastnega miru, da si ne bom kaj ocitala, lezala doma na dan transferja, potem pa normalno zivljenje naprej..seveda ni treba lih telovadit ali pa dvigovat tezkih stvari in podobno…veliko zensk je zanosilo ravno v ciklu, ko se ni po ETju preterano pazila..ni pravila..Verjanem da vec psiha pripomore k rezultatu, bolj kot lezim doma, bolj se psihiram in razmisljam o vgnezditvi, tako da ce imas moznost se it malo poveselit na poroko in dat mozgancke na off, le pejt, ti bo telesu zelo dobro delo 🙂
Jst sm 4 dan po ET in nimam cisto nobenih zanakov, ki bi nakazovali nosecnost..joske me sicer bolijo ful, sam to so me itak ze pred punkcijo pa se zmeraj..
Eno vprašanje za vas ki ste v postopku.
Z ženo sva imela 19.5 konzilij kjer so nama odobrili icsi postopek in dobila sva vse papirje in navodila za naprej.Rekli so da ko bo prvi dan naslednje m.naj pokličeva da prideva tja da nama dajo zdravila.
Danes sva klicala in dobila odgovor da v tem ciklusu ne moreva v postopek ampak v naslednjem….je to normalen postopek ali so mal pomešal zadeve??
Olimpicus, prav so ti povedali..
mi2 sva imela konzilij 1.4., jst st cez 14 dni dobila mentro, poklicala na kliniko in mi je sestra dala termin cez cca 20 dni oz kak teden pred novo menstruacijo, kjer so mi tocno razlozili kako bom jemsla zdravila. Ko sem pa dobila menstruacijo sem prvi dan le te prisla po zdravila. Tako da je prav, z zdravili bos zacela sele z 2.go menstruacijo po konziliju.tako da sem sla v sredini maja v postopek..
Upanje24, drzim pesti zate 🙂
BIinals, nism imela vgnezditvene krvavitve..nic posebnega kar se tice znakov..upam da vseeno bo, kljub “ne” znakom..joske me pa itak bolijo ze od punkcije naprej..v ponedeljek bo 14 dni od punkcicije, 9 dni od transferja..torej ce lahko delam test in bi mogel pokazat realno stanje..ce jo seveda prej ne dobim..
Upanje 24, vstavili so ti 10 celičen zarodek. Sedaj ga imaš in NIMAŠ NOBENEGA VPLIVA na rezultat. Če se bo ugnezdil, se bo, če ne, pač ne. Ne obremenjuj se sedaj s tem, če je preveč celic ali ni. Pusti času čas. Če bo, bo super, če pa ne, se boš parkrat razjokala in po naših kriterijih šla čez tri mesece po zamrznjenčke…NIMAŠ VPLIVA… Si komaj na začetku. Pred tabo je še dolga doba do poroda in vmes se lahko še marsikaj zgodi. Pusti dogodkom, da gredo svojo pot. Naj se zgodi, kot se more. Globoko vdihni in se sprosti.
Lahko je zdaj meni to govorit, vendar dobro vem kako je, ker sem dala to skozi…ves čas v napetosti kaj se bo zgodilo, pa skrbi, če bo od enega pa do drugega UZ vse vredu, če bo plodek migal, če bo bil srček, če so pretoki dobri (zaradi moje trombofilije)… Ko so se nekajkrat pojavile krvavitve , me je skoraj kap, vsak dan bi visela na UZ, če je vse ok…strah me je bilo kot cucka, prilepljena sem bila na Pušenjakovem forumu in iskala odgovore na stotine vprašanj,…dokler nisem prišla do spoznanja, da resnično nimam prav nobenega vpliva in da je brez veze, da se s tem obremenjujem…in sem si naredila načrt za primer, če ne bo…s tem sem se nekoliko sprostila in pomirila. Čisto dokončno pa mi je odleglo (kot bi z mene padlo 100 ton), ko je zdravnik dojenčku opravil še zadnje teste pred odhodom iz porodnišnice in so bili vsi normalni…
Zato, Upanje, sprosti se! Nimaš vpliva!
Držim pesti.
Zdravo.
Ja js imam tudi bolece joske od punkcije dalje.
Zj me je dva dni desno non stop spikalo, danes pa me tako cudno zvija … Nevem kaj naj si mislim…
Do vceraj sem bila zelo pozitivna,sedaj pa kr nekaj…crne misli,k jih ne morem odmislit,potem pa to cudno zvijanje..
Jaz sem en dan za tabo…
Zakaj bi delala prej test nosecnosti? Mislis,da ti ze lahko kaj realno pokaze,ali je se prezgodaj?
Srecno vsem –;–@