Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ ICSI maj,junij 2015 GK LJ

IVF/ ICSI maj,junij 2015 GK LJ

Od punkcije do transferja je treba mirovati? Nisem vedela. Jaz sem si vzela dopust po transferju, da bom 1 teden bolj v miru. Drugi teden pa grem delati. Za bolniško nisem vprašala. Sem računala nanjo na dan punkcije (to obvezno) in potem nič.

Ve boste cela dva tedna doma?

aha, to se bolj bojim, ker v sluzbi ne bom nic povedala, ja jaz bom doma kolikor se bo dalo. pa vi2

se to, kako pa je z ultrazvoki, kdaj imata prevega in koliko jih imamo pribljizno do punkcije

Pozdravljene še enkrat:)

Prvi UZ je 7 dan menstrualnega ciklusa ( z injekcijami se začne 2.dan). Potem ti pa povejo kako rastejo folikli in določijo koliko časa si še daješ injekcije in kdaj prideš na naslednji uz. Sestra je rekla, da povprečno 2-3 uz do punkcije…Prideš pa na UZ vsakič ob 7.30 (se ne naročaš) in pač počakaš na vrsto..

S fantom imava podjetje, tako, da mi ni problema glede bolniške, tudi delam od doma (računalniško delo). Počivala bom na dan punkcije in kak dan po njej oz. glede na počutje..

Drugače pa mislim , da na bolniškem listu, ki ga prineseš v službo, ne bo pisalo točno zakaj si na bolniški..Tako, da ne rabijo firbci vse vedeti:)

elle29, najlepsa hvala, saj vem, da bom to slisala cez 15 dni. neucakana cist prevec! ja na bolnisken listu ne pise nic, samo do takrtat pa se moram nekaj izmisliti, nihce ne potrebuje vedeti=)

punce, s katerega konca Slo pa ste?

Mene najeda še 2 tedna kaj bom povedala v službi. Včeraj sem se dogovorila za en teden dopusta (to sem nekako izračunala, da bo po punkciji), ampak kaj bom povedala za te dni, ko me ne bo zjutraj zaradi UZ in na dan punkcije. Me kar trebuh boli, ko bom mogla lagati in bodo vogljali 100% :(((((

Jaz sem iz Obale. Postopki pa v Mb. Tako, da bom kar manjkala b vsakem UZ.

pri meni v sluzbi ze sklepajo, da se nekaj odvija v to smer, samo cist natancnih informacij jim nisem dala. Ker se mi tudi ne zdi pomembno, da vedo, ce pa se moji domaci niso seznanjeni s tem. tudi sama ne vem kaj tocno bom rekla=S

upanje24, kako to, da hodis v mb?

Midva sva se odločila za Mb, ker imam jaz en kup težav z mojo avtoimuno boleznijo in so oni na tem področju najbolj podkovani. Moram reči, da so mi testirali vse mogoče in mi vse lepo razložili. Zelo sva zadovoljna.

Upanje 24, lepo je slišat, da so se potrudili in da so te tako temeljito pregledali. Za MB sem pa slišala, da so po rezultatih najboljši v Slo. Vendar živim v Lj, tako da je Lj zame logična izbira..Če pa ne bo in ne bo šlo, je pa vredno poiskusiti tudi drugje..Vsaka klinika ima malo drugačne metode dela..

Tudi Lj je sigurno dobra izbira. Joj, upam, da nam uspe. Kdaj si rekla, da imaš za dobiti menstruacijo? Jaz 24.5.2015 in nato grem po zdravila. PS: Vseeno upam, da je ne bo!

(Ne) pricakujem jo 13-14.5. 😉 torej bom kaksnih 10 dni pred teboj..
Kaksno dozo zdravil boste dobile? Jaz 150 enot puragona dnevo (ce se prav imena spomnem?)

jaz okoli 27.pricakujem m. 22.pa imava sest. ali se je treba prijaviti v sprejemno pisarno

Luibella,
prijavis se v sprejemni in te nato prijazne sestre usmerjajo kam gres naprej..izpolnit papirje itd..jst sm v sredo zacela s spikanjem, morm rect, da ni tako zahtevno kot sem se bala, puregon zdravilo je v svincniku tako da ga je preprosto uporabljati.. v ponedeljek imam pa prvi UZ.

hvala, zelim ti vso sreco s pikanjem in prvim uv=) kako pa se pocutis? pa sportne aktivnosti, res samo strogo hoja

hvala: ) danes sem si dala 4.injekcijo in morm reci, da razen jutranjega glavobola, ne opazim nobenih stranskih ucinkov..pa ne vem a je to dobr al slabo..bom v ponedeljek zvedla kako reagiram do takrat bom pa malo nestrpna.. telovadim nic iz preventive, pocutim se pa cist ok, ampak se morm kr mal prisilt, da mirujem.. 🙂 edino dans mi je v avtu kr naenkrat slabo ratal, ponavad mi nikol..pa sm si mogla okn odpret pa globoko dihat..ampak je minil ..

Punce, meni pa kot zgleda menstruacija nagaja. Vedno je točno na 31 dan…danes sem 25 dan in se je že nakazala na papirju. Tako, da čim se “ulije” kot je treba, grem naslednji dan v Mb.

Izgleda, da bo vse malo prej, kot sem si splanirala. Še za dopust v službi se bom mogla pogovoriti, da bi ga imela prej.

Saj je vedno tako, da gre vse narobe, ko se pripravljamo na kaj pomembnega.

elle29. Ti imaš danes UZ?

Upanje24, lahko da te malo hormoni hecajo in da imaš predmenstrualne krvavitev..Jst jih imam včasih tudi 5 dni predno se zares ulije..Počakaj pa boš videla..Je pa nerodno, če si splaniraš v naprej dopust, pol te pa hudič tko heca :/
Ja,danes sem imela UZ..Prišla sem 15 min pred začetkom delovnega časa in je bila čakalnica že čisto polna!..Gre pa dokaj hitro vse skupaj, kjlub gužvi, na srečo..:)
Zdravnik je bil zadovoljen, govoril je neke številke, nimam pojma kaj pomenijo..Verjetno velikost foliklov..Zapomnila sem si številko 11,10 kaj več pa nisem razumela..Verjetno so toliko veliki..
Rekel mi je, da pridem nazaj na UZ jutri. Ko sem ga vprašala, če je UZ ”dober” je rekel ja seveda, bi je torejl slišati zadovoljen, tako da sem odšla s klinike dobre volje.. Jutri bom kaj več vprašala, če mi bo ratalo..
LP 🙂

Ciao elle 29,

kako je bilo danes? Koliko foliklov si imela? Da se bom znala orientirati, ko bom imela jaz UZ.

Moje M še ni. Zgleda, da bo točna in je ne bom dobila prej…super!

New Report

Close