IVF/ICSI/IUI 2021
@Mandarina638 drugače včeraj sem bila že čisto ok, sem šla tudi malo ven, na zrak. Imam pa ko si vstavim Utrogestanom občutek kakor, da mi nekaj pritiska na trebuh oz na sečevod – kakor pri vnetju sečevoda. Včeraj še ni bilo tako hudo, danes je pa kar neprijetno. Berem, da so ene imele probleme z vnetji med jemanjem. Je tu kakšna, ki je imela podobne težave? Kaj ste naredile? Jaz bom vsekakor v torek prosila, da mi dajo nekaj drugega… Drugih stranskih učinkov na zaenkrat nimam.
Anonimno 9869, če imate že sprejem bo šlo hitro, ko dobite M greste po injekcije in se 2 dan začnete pikati. Potem je 9 dan ciklusa ultrazvok, ko pogledajo koliko foliklov je in koliko so veliki. Ko so dovolj veliko si daš stop injekcijo in 2 dni kasneje je punkcija, 2-5 dni po punkciji prenos in 14 dni po prenosu test.
Anonimno 9869 ja, da prideš do prvega posveta in potem opraviš vse preiskave zna malo trajati, ko pa enkrat dobiš odobritev konzilija in imaš že datum za sprejem gre hitro.
- Glede medsebojne podpore in pomoči pa mislim, da smo vse vesele, da v tem nismo same, da neplodnost ni več tabu tema in vsaki je lažje, če vsaj približno ve kaj jo čaka in Paz da ve, da ne glede na to kaj se zgodi bo dobila podporo tu – marsikje se v družbi in družini o tem žal še vedno ne govori, punce nimajo podpore oz “rame za se zjokati”
Anonimno9869,
Jaz imam podobno situacijo, enega otroka s prejšnjim partnerjem, z zdajšnjim pa se že precej let trudiva naravno, jaz sem blizu 42, lani sva pa šla v postopke, tri sva dala skozi v enem letu, se en pingvincek naju čaka. Držim pesti, da vama uspe hitro. Javi se še.
@nesrecnica, jaz nisem imela težav z utrogestanom. Tudi sem si tri doze dajala, zjutraj ene pol ure preden sem vstala, zvečer, ko sem šla spat, čez dan pa okoli dveh, pa sem potem pol ure sedela, da ni ven steklo.
Pozdravljene se malo javljam. Danes sem imela prvi UZ oziroma potrditveni. Malo pa so me spravili v skrbi. Ne glede tega, da bi rekla, da je kaj narobe ampak tako kaj pa vem…mi dela Uz pa reče joj kako je še majhen joj ampak res taka drobna pikica je še in se takoj ustrašiš je premajhen, kaj ni ok…potem je nisem prekinjala pa mi da, da poslušam srčka jaz cela raznežena in solzne oči ona pa spet ja res je še majhen. Potem pa je rekla, da glede na menstruacijski cikel bi moralo biti 7 tednov in ne vem točno več koliko dni, glede na UZ pa je 6 tednov in 5 dni. Pa sem ji trikrat rekla, da sem imela prenos 12.9 pa da menstruacijski cikel pri meni ni bil reden pa je še kar nadaljevala s svojim majhen je še pa da njen izračun jglede na cikel je drugačen… Res ne vem…pa celi kup gradiva sem dobila pa naj razmislim katere vse teste bom naredila, da bi bilo dobro tega in onega pa še onega in sem bila kar bleda zraven.
Povejte mi kakšne izkušnje imate druge, za @Mikrobio tebe vem, da greš že proti koncu pa še nekaj vas je pa si žal nisem zapolnila imen, ki ste s tedni že veliko dlje kot jaz 🙂 Kakšen nasvet mogoče? Nuhalno vem, da se priporoča, sploh ko nisi več rosno mlad 😉 Kaj pa drugega ste šle kaj testirat? Pa s temi dodatki, jaz jemljem poleg folne še omega 3 pa železove kapsule, ker sem bila v preteklosti slabokrvna pa mi je svetovala še Novalac kapsule. Držite se vse ostale da čimprej dočakate svoj plusek…@Hana a pluseka pa potem res ni bilo 🙁 @Farcek kje pa si ti kaj? 🙂
Marsena 2, kakšna pa je bila dejanska velikost zarodka, da je bil komentar, da je majhen? Jaz sem po uspešnem postopku sedaj 9teden in 5 dan. Pri potrditvenem UZ v točno 8mem tednu je bila meritev 1,78 cm. Je pa res, da je tudi meni ugotavljala velikost in PDP glede na prvi dan menstruacije, čeprav sem ves čas trdila, da vem, kdaj je bil prenos. Mislim, da če je utrip in vse ostalo ok, da tudi velikost ni problem. Na tvojem mestu bi šla na samoplačniški UZ čez kakšen teden pa boš videla, če raste tako kot mora.
Zdravo. Nekaj časa nisem spremljala debat, ker sem lani oktobra po 4ih letih in 5 vstavitvah (2 postopka) končno postala mamica super sinčku. Na postopkih sem bila v Lj. Mali je zdaj eno leto in res si želim, da bi imela še enega otrocka v cimmanj sem razmaku. Imam še 3 zamrznjenčke, tako da ne bo se treba na punkcijo hvala bogu. Sem pa rodila z urgentni carskim rezom in me skrbi da se kar nekaj časa ne smem v postopek – dobila sem informacijo da je potrebno čakati 3 leta, da te ponovno spustijo v program. Ali ima katera izkušnje s tem in mi lahko pove kak je postopek za drugega otrocka po carskem rezu? Hvala in čestitke vsem + ter pogumno vsem ki čakate ?
@Krena177 najboljše, da vprašaš direktno na kliniko. Meni osebno se ne zdi logično, da bi morala 3 leta čakati, saj bi lahko npr naravno zanosila prej.
@milica844 IUI oz inseminacija se ne šteje kot postopek, je pa uspešna v približno 10%.
Punce ki ste bile v zadnjem času na prenosu v Lj – a se pride ob uri, ki je napisana na odpustnici ali pol ure prej kakor piše na spletu? Jaz se ne spomnim, da bi mi sestra kaj rekla, da je treba prej priti. Za punkcijo sem prišla ob uri, pa na spletu tudi piše, da pol ure prej. Aja, partner gre zraven ali ne? Se mi zdi, da je rekla, da pridem sama, na spletu pa piše, da mora biti zraven?
Hvala @ana122 za tvoje informacije zdaj sem že majčkeno bolj pomirjena, ker sem celo popoldne preiskovala internet in sem prišla do kupa koristnih informacij. Pa še sestra se je malo pogovorila s sodelavkami in so rekle, da oh to je pa običajno, da te malo v strah vzamejo predvsem ko si tam preko 35, zato, da te lahko potem (na žalost) na več testov spravijo, saj so vsi samoplačniški. Še dr. Pušenjak je v enem odgovoru na foromu eni lepo povedal, da če so rezultati nuhalne dobri in obstaja 95 % možnosti, da je vse ok, zakaj bi šla še na nifty, da pa seveda jo ginekologinja sili, saj dobijo provizijo od pregleda in ne zgolj zaradi njene starosti in nuje. No sicer še nisem tako daleč ampak sem se z nekaterimi podatki pomirila. Če kateri kaj pomaga, na strani noseca.com so podatki za vsak teden posebej, velikost gv in zarodka – kakšna je primerna. Tam sem zasledila, da je za 7. teden gv lahko med 6-26 mm, v povprečju pa je od 13 do 20 mm, meni je rekla 17 mm, tako da nekje zlata sredina glede na to, da še manjka dva dni do polnih 7 tednov. Velikost ploda pa naj bi bila v 7 tednu od 0-11 mm, v povprečju je od 3 do 7 mm, meni je izmerila ravno 7 mm. Saj vem, da ti rezultati, pa še sploh prvi nisi glavno merilo, ampak saj vem, da večina razume smo namreč veliko bolj v paniki, kot pa tiste, ki brez težav naravno zanosijo in nas obremeni in zanima že najmanjša malenkost. Sploh, če imaš za sabo že nekaj neuspešnih postopkov.
@Nesrečnica jaz sem sicer bila vodena v Mb ampak mislim, da je podobno. Na prenos sem prišla malo pred napisano uro (naj bi nekot zaradi trenutne situacije hodil le 10-15 minut prej) pa smo še kar nekaj časa potem čakale, da se je začelo. Partner pa v tem času niti ne sme zraven tebe, vsaj v Mb ne. Pride samo takrat zraven ko je punkcija, da tudi on odda svoj ˝del˝ pri prenosu potem pa ne.
Ne @Hana noben test ni zastonj, vse je samoplačniško veš…nuhalna je 60 eur, le za tiste, ki bodo stare od 35 do 37 ko bodo rodile je zastonj. Potem je še tukaj dvojni hormonski test v mojem primeru 45 eur in pa Nifty test, ki je od 350 (osnova ) pa do 590 eur. Ima katere kakšne izkušnje?