Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Bom jaz začela temo v novem letu, ker bo pozitivna novica, saj sem že obupana mislila, da v zadnjem poskusu v decembru pa nič ne bo in to prvic z zamrznjencki, grem tudi proti 40im letom ane, in glej ga zlomka, na silvestrski dan zagledam +. Punce, ki vas v letošnjem času čakajo postopki, samo pozitivno in kar se da sproceno! Močno stiskam pestke za vse!!!

Bravo

Zadnjasansa,
čestitam za +

Hvala Lucika, po pravici me je kr strah prvih pregledov da bo ja vse ok🙏🙏🙏
Vstavli so mi 2 zamrznjencka. Prej niti s svezimi ni bilo nič (5x) ,1x je uspelo, imava zdravo hcerkico💞Na tri dni do prvega Uz, bom hodila po moje na beta krvne teste🙈

nova
Uredništvo priporoča

Zadnjasansa
verjamem, da bo do pregleda zelo napeto, ampak verjamem, da bo vse okej ☺️🐧

Če se prav spomnim iz prejšnje teme si pri dr Rešu? Midva ga bova kmalu srečala, pa me zanima, če imaš mogoče kakšne napotke oz nasvete, če morava biti na kaj pozorna

Zdravo,

midva pa sva bila naprvem posvetu v MB, dobila sva napotnice za krvne preiskave in spermiogram. Partner je enega že naredil, bil je slabše kakovosti, zato mora narediti sedaj še enega. Zanimajo me vaše izkušnje, kaj sledi na naslednjem posvetu? V primeru, da bo tudi drugi partnerjev spermiogram slabši, se gre kar v postopek ali se še pri meni naredijo kakšne dodatne preiskave. Malo me skrbi, da se jim ne bo nikamor mudilo, ker sem jaz stara “šele” 29 let vendar se trudiva že skoraj 2 leti pa bi res rada, da se počasi kam premakne.

Hvala za vaše izkušnje

Lučika, midva sva vse naredila pri Rešu. Dal nama je kot kaže dva otroka in zaradi tega mu bova do konca življenja hvaležna. Vmes sva celo šla probat v Mb ampak sva si pred samim posegom premislila. Ne vem oni kar delajo histeroskopijo po defoltu zgleda, jaz da sem se psihično pripravila, vzela dopust, peljala 150km v eno stran, in ko sem na mizi mi reče dr. aja sej pri vas ni pa nič za delat, nimate pregrade in nič. tega pri Rešu ni. Če je pri moškem problem (pri meni je bilo tudi tako), je naredil spermiogram, jaz kri za hormone, ter oba kri za SPB. Potem pa takoj akcija. Jaz sem se dr.Reša že navadila, zdaj če kaj pikrega reče, mu v šali z nasmehom kaj nazaj rečem. Zdaj nazadnje sem bila čist sproščena,se hecala z njim, prav pogrešala ga bom, ko ne bom imela več z njim nič. Zgleda bo to kmalu, ker postopke sva vse porabla,6, no zdaj je 7, imela sva še dva zamrznjenčka in ta dva so mi tud zgleda da uspešno vstavili. Jaz bi na tvojem mestu bila čimbolj sproščena, in preslišat če kej pikrega reče. Ker res ne želi nič slabega. Dejstvo je, da on to dela že 40 let če ne več in če kdo,ima on res izkušnje in rees vsem želi velike ++++. Z njegovo hčerko pa nisem bila najbolj zadovoljna (dela ob četrtkih,do zdaj je blo tako,da sva glih enkrat na četrtek na njo naletela), imela sem novembra transfer dveh celic pri njej in ni bila ziher ali je dala v maternico ali ne?? po 20 min, ko mi je delala tranfer, ni našla maternice, imela sem carski rez ter konizacijo MV pred leti..ne vem pri Rešu nisem bila nikoli več kot 5 min na transferju, po moje bi že slep zadel maternico po njegovih dolgoletnih izkušnjah sodeč. 🙂 Pa res poln mehur na transferju imej! Če te kaj zanima,kar vprašaj. Srečno sotrpinke!!To bo naše leto!

postopek_mb

Pred končnim posvetom v Mb-ju morata imeti opravljene vse spermiograme, krvne preiskave ter ti tudi ultrazvok. Če ugotovijo, da je problem samo pri njem, gresta na končni posvet, kjer vama bo dr povedal, kateri postopek bo za vaju (če bo slučajno kak problem tudi pri tebi, boste uredili/pozdravili tudi to). Po končnem posvetu bosta referirana na konzilij (prvo dolgo čakanje), ki vama bo nato poslal pismo z datumi IVF postopka. Šele po prejetju pisma bosta nato pristala na čakalni listi za postopek. Iz lastnih izkušenj vama srčno svetujem, da se pripravita na kar konkretno dolgo čakanje. Midva sva zaradi korone vsega skupaj čakala eno leto (od prvega spermiograma do posredovanja najinega primera konziliju, brez da bi sploh dobila njihov odgovor, kaj šele, da bi bila v čakalni vrsti za začetek postoka). Na koncu sva menjala kliniko, ker odgovora s konzilija ni in ni bilo.

Upam, da ta info pomaga, in da ne bosta čakala tako dolgo kot midva.

zadnjasansa
ful ti hvala za tale odgovor! Res mam že kar metuljčke v trebuhu, tako dolgo se nama že vleče to čakanje na začetek postopka! Ampak imam zelo dober filing za Reša. Ziher te bom še kaj pocukala za rokav vmes 🙂 ti pa prosim javljaj, kako bo potekala nosečnost 🙂

Lučika

hvala za tvoj odgovor. Prav grozno se počutim, ko berem kako dolgo se čaka za vse skupaj. Vedela sva, da je v Mariboru dolga čakalna vrsta ampak da pa se to vleče leta pa si tudi nisem predstavljala. Ne vem, tudi jaz zdaj že razmišljam o menjavi klinike, ker ne bi rada čakala in čakala, pa se potem odločila za menjavo in vse na novo….kako pa to izgleda pri Rešu? če recimo zdaj narediva 2x spermiogram, jaz preiskave krvi in ultrazvok in se izkaže, da je problem verjetno v spermiogramu (prvi je bil slabši, vsak kriterij malo pod vrednostmi ampak ne katastrofalen), bo dr. Reš upošteval te izvide ali se gre tam še enkrat če vse postopke? Oz. vaše konkretne izkušnje, kaj pomeni, da gre Reš hitro v akcijo? Se pravi kako dolgo ste čakale na prvi posvet in potem na drugega in če je že takoj na drugem posvetu bilo jasno za kaj se gre kako dolgo ste čakale do dejanskega postopka?
Se vam vsem res opravičujem za mojih tisoč vprašanj vendar bolj kot berem, bolj se mi dozdeva, da bodo v MB minila leta pred prvim postopkom.

Lep dan vsem in hvala za vašo pomoč

Najina izkušnja pri Rešu (no, v njegovi kliniki, a ne pri njemu) glede hitrosti postopka:
2 spermiograma (pol leta), naročilo na prvi posvet – datum prejela v roku 14 dni (konec aprila), v juniju bi bila lahko že v postopku. Se pravi s spermiogrami in krvno sliko ženske 2 meseca.
Ne vem pa, ali bi delal ponovno spermiogram če bi ga prinesla od drugod in ali bi delal ponoven UZ ženske, če bi bil že opravljen drugod. Odvisno verjetno tudi od časovnega obdobja, ki je preteklo od zadnjega pregleda.

Huu pol sva mi2 mela pa kr srečo sva tud pr rešu 19.8 sva mela prvi pregled, 2.12 sem mela že prenos….zdaj pa komaj čakam 13 januar k mam prvi uz🥰🥰

maja2020
hvala, to pa je kar razlika v primerjavi z MB, midva sva na prvi posvet čakala 4 mesece (proti vajinim 14 dnem je kar nekaj). Na drugi posvet morava čakati še dodatne 4 mesece. In če pravite, da se šele potem začne pravo čakanje potem mislim, da ste me kar prepričale za zamenjavo klinike. Kako pa to, da je od izvidov do postopka samo 2 meseca? ali se tam ne gre v konzilij? ali gre pač enostavno tam vse hitreje? Saj tudi če treba še vse preiskave enkrat in gre vse tako hitro sva tam kljub vsemu v postopku prej kot pa v MB na seznamu čakalne vrste. Kako pa je z menjavo klinike? moram do svoje ginekologinje in po novo napotnico?

jagoda1212
čestitam za + 🙂 🙂 potem si ti imela od prvega pregleda do prenosa enako kot midva od posveta do predstavitve izvidov. Smem vprašat kakšen je bil vajin problem? Prav vesela sem lepih zgodb, ko se postopek že prvič zaključi s + 🙂

postopek_mb

Ne vem, kako dolgo bo čakanje v tem letu, ampak če se bosta odločila za menjavo klinike, bi priporočala, da v mb-ju opravita vse preglede in teste, potem te pa na končnem posvetu itak vprašajo, če bosta nadaljevala tam ali kje drugje. Izvidi pa itak nekaj časa veljajo tudi v primeru klinike, oz ti nova klinika sporoči, kaj vse treba ponovno opraviti. Midva imava kmalu posvet na novi kliniki in so nama rekli, da bi načeloma izvidi veljali tudi tam, ampak naj prideva vseeno pripravljena na možen spermiogram in/ali ultrazvok.

Ampak ja, ful si želim, da bi bila midva laanko leto pripravljena na to čakanje v MB. Vsak mesec brez odgovora se je vlekel in vsak je bil bolj in bolj grozen, nihče nama ni povedal, kako dolgo se čaka na vse skupaj.

postopek_mb
1 leto nazaj, ko sem bila “pri Rešu”, ni bilo konzilija, tako da ni nobene dodatne birokracije. kako je zdaj, ne vem, ampak dvomim, da je kak “konzilij”. Glede menjave klinike mislim, da je tako, da obstoječo napotnico “preneseš” na novo kliniko.
Ko sem jaz menjala kliniko (Od Reša v MB) sem se sicer dogovorila z MB drugače, tako da sem dobila enkratno napotnico za MB (obstoječa za neplodnost je ostala pri Rešu) vendar je medtem potekla, potem sem odprla novo v MB.

Hvala za vse vaše izkušnje,

Lučika
poročaj prosim ob koncu meseca kako je bilo pri dr.Rešu

še samo eno vprašanje…kaj si lahko izbiraš kdo bo delal punkcijo oz. transfer? Glede na prebrano si res ne bi želela Uršule Reš, samo res ne vem,če se je lahko izogneš. Saj vem, da se prej pišejo slabe stvari kot dobre samo vseeno, ne bi rada, da mi uniči kakšen postopek samo zaradi tega, ker bo delala ona.

postopek_mb
ti bom lahko že naslednji teden povedala 😊 javim, kako in kaj! Vidva pa kar pogumno naprej!

Pozdravljene
8.12 sva imela ET postopek, ki pa je žal bil neuspešen. 6 dan po ET se je pojavila rahla krvavitev ki se je stopnjevala. Problem nastane, ker ta krvavitev še vedno traja. Vmes je bilo mogoče 2 dni brez. Res da je precej manjša, vendar sveža kri je vsakodnevno. Teste sem naredila prejšnje dni, danes zadnjega in je vedno negativno. Kaj bi še lahko botrovalo tej krvavitvi, ki pa jo ne spremljajo bolečine, niti tipični znaki menstruacije. Lp

A je katera že kaj povpraševala kako je z zamrznjenčki na GK LJ v 2021? Zdaj bi počasi lahko spet tudi še nam dali priložnost, to se že kar vleče.

Pozdravljene,

končno sva dobila napotnico za neplodnost, čeprav traja ze dve leti kar se trudiva.
Ker sem prebrala preveč slabih stvari v zvezi z odnosom družine (predvsem hčere) Reš, me zanima kako je s čakalno dobo na GK Ljubljana? Že da je ginekologinja napisala napotnicoje trajalo, sedaj pa da še grem skozi vso to čakanje v MB si res ne želim, zato bi prosila, če je katera v postopku v GK Ljubljana, da bi opiše svoje izkušnje. Rada biizvedelačimveč preden pokličem v eno izmed klinik

pa vse dobro v novem letu

Postopek_mb: moj je mel slab spermiogram js pa zelo nizek amh 0.71

New Report

Close