IVF/ICSI/IUI 2021
Ojla punce ? v sredo sem imela pregled, da mi dajo novo napotnico za prenos mojega edinega?in sem bila pozitivno presenečena da me bojo probali spravit čez še pred dopusti. Res nism pričakovala tega. Je rekla G, s prvim dnem M kr napisite mail, da sm vam jaz rekla da greste. Zdej pa čakam M, M pa ni ? tko kot vedno, ko ni treba zamuja, ko bi blo fajn kakšen dan kasneje pa prehiteva.. Upam da se mi vseeno poklopi vse in bo super.
9.7 imam že let ✈️ in bi blo fajn met prenos pred tem ? mogoče bo pa gravitacija kej pomagala ??
Vse vas lepo pozdravljam in navijam za lepe novičke! ?
@Scorpionka, super novica. Naj brz pride ta M. Da bi le pomagalo ❤ Sibas ze na dopust?
Danes sem sanjala pozitiven test nosecnosti. ? Naj bodo preroske sanje ?
@Hana, kako si ti? Si ze zacela oz. kdaj zacnes?
Živijo,
ena od punc me je spraševala, katere vrednosti mi je preverjal revmatolog v zvezi s antifosfolipidnim sindromom, ne vem, Evy morda? Predlagam, da mi piše na mail [email protected], pa pošljem sliko, ker tega je ful. Res pa priporočam tega dr. Ambrožiča, tiste, ki se vam ponavljajo splavi oz. kemične nosečnosti. Pa da predlagate poleg aspirina še Medrol, naj vam dajo.
Sem prav pozitivno presenečena, da tiste, ki ste se iz Dravelj prestavile, ste kar hitro na vrsti drugod. Držim pesti za prav vsako izmed vas! Jaz imam v sredo nuhalno svetlino. Pozdravček.
@fracek evo je prišla danes zjutraj. Sem pisala sicer mail, ampak bojo pomoje v ponedeljek šele odpisali. Res upam da me stisnejo notri še ta mesec. Ja šibam z otrokom v Rusij, moj bo pa delal. Mogoce bom lahko celo odmislila vse skupaj pa kej rata ??
@fracek, jaz se julija prijavim, tako da konec avgusta grem v tretji postopek, dolgi bo tokrat.
@Fracek hvala za odgovor. So mi odvzeli ultragesatn ampak se do danes ni zgodilo nič. Nosečniški simptomi so se še povečali. Jutri imam ponovni UZ pa da vidimo kaj se dogaja.
Dobro jutro vsem.
@Scorpionka, kaj pravijo, si dobila termin za UZ? Imela bos pa prenos v naravnem ciklu ne?
@Hana, potem pa bomo navijali zate avgusta ? To pa sem si zapomnila ja, da bos tudi imela dolgi protokol.
@Poletje zanimivo, koliko dni si ga zdaj ne vstavljas? Srcno upam, da te cakajo dobre novice danes na UZ. Javi, kako bo.
@Fracek oprosti, vmes sem bila prehlajena in slabo sem se pocutila pa nisem sledila nekaj dni.
Pridna si, kar tako naprej s telovadbo in prehrano ter prehranskimi dodatki 😉 Mislim, da je tudi dm-ova znamka dopolnil cisto dovolj kvalitetna. Bom ti spodaj pustila svoj e-mail, da mi sporocis podatke, da ti posljem se glino, ce to se vedno zelis :))
Kako gre spikanje, kako prezivljas te brutalno vroce dneve? Kdaj imas UZ?
Kdaj pa gres na morje? A tole s hemoroidi jaooo, jst imam tud ful izrazite kozne gube od njih in imam cedalje hujse tezave s srbecico in krvavenjem iz njih ??♀️? Se mazem z bepanthenom in uporabljam neke vlazne robcke z izvleckom ognjica. Proktolog mi marca ni nic predlagal moznost odstranitve teh gub, sam tud ce bi, se ne bi odlocila, da mi prckajo po riti, ker imam ze tako dovolj tezav.
Upam, da si v redu in da bos lahko sla na morje uzivat sproscena ter da bo tokrat postopek uspesen ❤️
Evo ti se moj e-mail: [email protected] (ne se smejat, a tak e-mail imam se od srednje sole, ga nisem menjala).
@ellatereza mail poslan hvala!!
@fracek srecno drzi pesti da se sanje uresnicijo!
@microbio ti pa nimas enostavno!
naju pa caka se genetika potem pa jeseni oz po teh rezultatih dalje:p
@Microbio, hvala, jaz sem sicer dobro, vrocina me ne prizadene nekaj ekstra, razen da me vsak dan spominja na to, kako bi bilo fajn celo poletje na morju prezivet, pa se jesen zraven. Greva pa cez 3 tedne.
Trenutno imam druge skrbi. Pikanje gre kot vedno ok, ampak je danes ze 11. dan z diphereline, M pa se nisem dobila. Mislim, da sem prejsnja 2 postopka ze tak cas startala z menopurjem. Tudi “uradno” mi zamuja, ker sem jo zadnje leto dobivala bolj ali ne res na 26 ali 27 dan, danes pa je ze 28. Spodaj me tisci, kot da bi morala it na wc, temperatura pa mi tudi se vedno naraste malo prek 37. Vceraj sem imela po SO roza rjav izcedek, ko sem se obrisala, ampak se danes se vedno ni vlilo. Pisala sem v Mb, kaj se dogaja, tako da sem vseeno dobila jutri UZ, da vidimo, kaj se dogaja. Jaoo, upam, da ni kaj narobe, da se ni kaksna cista kje naredila al pa kaj podobnega. Tega mi zdaj res ni treba ?
Vec pa javim jutri.
@Microbio, si na bolniski, ali hodis v sluzbo? Saj mogoce sem te ze vprasala ? Kateri teden si zdaj? Kdaj pricakujes dodatno razgrajanje po trebuscku, brcike? ? Najlepsa hvala za mail, ti bom pisala. Ampak kar na izi, ker zdaj je tak ze pozno, da bi karkoli zraven jemala. Mislis, da bi svetlinovo olje tako hitro (2 tedna) ucinkovalo na cikel? Jemljem 3 kapsule na dan, tako kot pise v navodilih.
Zanimivo, da se posluzujes bpantena tam doli. Jaz sem ponavadi dobila faktu ali modolex, oboje malo pomirja vnetje in srbecico, ampak za redno nego pa se mi zdi smiselno (in mi je bilo tudi priporoceno s strani proktologa) da uporabljam nekaj na bolj vazelinski osnovi, da se tudi blato lazje odvaja. Tudi masiranje in vtiranje z olivnim oljem ni napak, v glavnem vse na osnovi, da ostane tkivo prozno. Vcasih sem naredila se kaksno kuro s tabletami detralex, ampak je tega ze kar dolgo, kot nosecka pa tega po mojem tako ne smes uzivat. V glavnem, vazelin na prst, pa akcija ??
@Polix in ostale nosecke, kako ste kaj ve? Dajte se nam kaj javit ?
noseča 6t2d, zanosila s postopkom IVF/ ET tretji dan, beta je bila danes 35248 in imam en problem oz. skrb. Že dva dni opažam, da moj trebuh ni več tako rahlo napet kot je bil, prav tako me prsi skoraj nič več ne bolijo in so v zadnjih dveh dneh nekoliko “oplahnile”. Vem, da dokler ni krvavitev ni razloga za preplah, vseeno pa me zanima vaše mnenje/izkušnje glede tega. Prvi potrditveni UZ imam 1.7, sestre pa so mi rekle, da na uz nima smisla takoj letet in da naj še počakam ta teden
@Malaaa cestitam. ❤ Saj ne bi bila rada pametna, ampak vseeno te naj potolazim, da sem na tem forumu veckrat prebrala, da so nosecke med 6 in 7 tednom za nekaj dni “izgubile” vse znake nosecnosti. Tako da pogumno do 1. Uz ??
@Fracek kok casa pa bosta na morju? Ja, po tej vrocini najbolj pase morski zrak ali hribi.
Jst sem na bolniski, mi ne dovolijo delat, ceprav zdej mi niti ne bi pasalo pa ceprav imam sedece in klimatizirano delo, ker zelooo slabo spim in se iz dneva v dan borim s prebavo, utrujenostjo, hemoroidi in bolecinami v trebuhu + pomanjkanjem apetita zdej po teh vrocinah. Meni je drugace proktolog predlagal Bepanthen ali ognjic, a sem oboje uporabljala ze pred pregledom, ker mi bepanthen celi “rane” zadaj in namasti sluznico. Sedaj sem v 21.tednu, moj fantek brca ze od konca 18.tedna in mi povzroca bolecine, ampak je to eno res neverjetno dozivetje ???
Svetlinovo olje je pri meni delovalo tudi v nekje 2 tednih, sem imela kar mocno ovulacijo (sicer neuspesno, ker se je naredila cista) in ogroomno plodne sluzi in TUDI sem imela roza-krvav izcedek po SO tisti mesec. Meni ni zal, da sem ga jemala 😉 Sam jemljes ga lahko samo do punkcije/transferja.
Sporoci prosim jutri kaj ti bodo povedali na UZ-ju, upam tud jst, da ni cista. Drzim pesti tudi, da cim prej dobis to smotano M in nadaljujes z injekcijami ❤️?
@Malaaa kot je povedala Fracek, sem tud jst med temi, ki so tu jamrali nad izginotjem nekaterih nosecniskih znakov v prvih tednih. Verjemi, kasneje pokasiras vse dvojno, trojno. Hormoni v zacetku divjajo gor in dol, zato je normalno, da nekej dni ne cutis nic, potem pa kot da te je vlak povozil. Cestitke in srecno, zelim ti lepo in zdravo nosecnost ?
Živijo,
sva bila danes na nuhalni svetlini in bova imela fantka. Je kar poseben občutek ko vidiš bitje, ki se že ful premika. Ena vrednost je bila znižana (zaradi povečanega plodovega uripa) , tako da čez en teden še rezultati Nifty testa in upam, da bo vse OK. Nikoli konec skrbi… Pogumno vse naprej!