IVF – ICSI 2016 V LJ
Tily nimam zamrznjenckov, tako da bo slo se enkrat z nule. Verjetno januarja, novembra sem narocena pri svoji ginekologinji, pa bom vidla kaj bo rekla.
Mene punkcija ni nic kaj bolela, je pa res da sem mela le pet foliklov. Delal mi jo je Zorn. Je bilo pa odvisno od punce do punce. Drzim pesti zate, da ne bo bolelo!
Punce punkcija danes je za mano. Kar 11 punc nas je bilo. Ne vem zakaj me levi jajčnik vedno vsaj mal boli na punkciji, desni me pa ni nič. No Dr. Vogler mi je odgovoril, da je to že po anatomiji, da je levi jajčnik bolj občutljiv. Ful je faca, mi je reku, no če v 1. postopku ni bila polna vrečka, bomo poskrbeli, da bo zdaj v 5. Pridobili 6 celic. Transfer pa za spremembo na 5. dan 🙂 Bomo vidli kaj naju bo pričakalo.
Tily srečno jutri na punkciji, pa kvalitetne celice ti želim. Kdo ti bo delal punkcijo lahko jutri pogledaš tam na vratih pri sestrah, je seznam. Naj te ne bo strah.
Pogumna…pusti si čas…verjemi se boš pobrala. In boš močnejša. Že nadimek imaš tak…pogumna a ne! Samo pogumne to zmorejo in to smo me.
Tily torej imaš en dan za mano transfer.
Anejči waw da boš imela 12 zamrznjenčkov…to pa je 🙂 Koliko celičen zarodek so ti vstavili ali je bila že morula (no glede na to da je 3 dan bil transfer)?
Zri tudi zate me zanima, ne vem če si že kje omenila koliko celičen zarodek so ti vstavili, da si dočakala + ?
Anejči…
ja to je super za 3. dan. Tudi jaz sem imela vedno 8 – celične in pa v prejšnjem 10 -celičnega.
Zri…
na odpustnici – tisti papir, ki si ga dobila na dan transferja. Piše koliko zarodkov so vstavili in koliko celičnega…piše ponavadi samo 8 ali 8A ali 8AA. Drugače pa povejo že na pogovoru pred trensferjem.
Beybe kako ste?
Jaz imam občutek, da bo M glih zdej pršla. Ful me boli glava, imam ful belega izcedka (bolj redek), boli me v spodnjem delu tako da mislim, da tokrat ne bo uspelo. Moti me preduvsem ta beli izcedek.
Tiste ki vam je že uspelo, kakšne znake ste imele po transferju? Men je vse dolj palo.
Kaja35, ta beli izcedek – tega imam jst tud ogromno, ampak to je od tablet estime.
Je bilo v mojem prvem postopku isto tako, pa je bil uspešen. Tako da zarad tega te res ne rabi skrbet 😉
Glede ostalih stvari pa ne vem… mene kr nekaj štihne tam dol vsake tok časa, pa slabo mi je zjutraj in napihnjena sem kot v 3m nosečnosti. Eh, se tolažim da so to dobri znaki.
Sicer so pa znaki za zanositev in menstruacijo čisto isti, tako da… ne mormo vedet. Samo čakamo lahko. Kdaj boste delale test? Oz. boste počakale kar na krvnega? Jaz ne bom zdržala tako dolgo, bom sigurno prej nardila…
Jaz sem mela znake za M, nič drugega, prsi niso nič drugače bolele in niti nič prej kot pred M, krče sem mela kot pred M, ubistvu vse isto, nič slabo. V četrtek ko bi mogla M prit sem imela popoldan rahlo slabost, v petek bolj izrazito, v soboto sem zagledala +, od takrat vsak dan slabost, en dan bolj izrazita, drugič manj. Špikanje in krči isto kot pred M, edino prsi so me začele ful boleti in ful so težke in ker mam že tako velike je to kar precej moteče. Ko slečem modrc mi od bolečine zaslabi, ampak sem vesela, kar naj boli, samo da je nekaj :). Punce srečno vam. Tudi sama sem že obupala ker po stopki sem imela drugačne znake kot potem ko se je M približevala in sem tudi že skoraj obupala pa sem vseeno dočakala +. Ampak da ne boste mislile da se potem ko dočakaš + ne vleče, sedaj odštevam do prvega UZ da vidim to malo bitjece ki raste v meni in ki sem ga tako dolgo čakala.
Tily seveda bova skupaj stiskale pesti! 🙂
Kaja35 nimaš kaj obupat, dokler ni M. Zakaj tako negativno razmišljanje?! Vse kar naštevaš, so lahko znaki tudi, da je uspešno. Kot je rekla Zri, ne moremo vedet, ker so si znaki zelo podobni, kot za M.
Zri ja res je…tudi ko je krvni test pozitiven ali ko zagledaš + še zdaleč nismo pomirjene. Radovedne, nestrpne… 🙂
Kaja35…
Znaki M in nosečnosti so enaki, zato je težko predvidevat in analizirat znake. Najboljši znak je izostanek M, zato dokler je ne dobiš je upanje. Jaz imam tudi take znake kot da bo prišla M, vendar poskušam čim manj razmišljat o tem. Težko je tudi pri meni, saj je težko vse odmislit. Probaj se nekako zamotit pa bo. SREČNO!
Joj jst se prav nič noseča ne počutim…. nobenih znakov od nikjer, prav vse je preveč normalno.
Sej vem da je brezveze tako hitro delat zaključke (sem 5 dan po trasferju), mogoče me bolj to muči da vse primerjam s prvim postopkom, ki je bil uspešen in – vsaj zdaj se mi zdi tako – takrat sem res takoj vedela da je to to…
Kako ste ostale?