Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Hude bolečine v želodcu in črevesju

Hude bolečine v želodcu in črevesju

Zdravo Tadeja, čisto možno se mi zdi, da so težave samo od zaprtja in to lahko konkretno boli. Ni pa to povezano samo s tem, kaj jémo, ampak tudi s tem, koliko pijemo, koliko se gibljemo oz smo telesno aktivni in še čem. Predlagam, da se najprej (poleg hrane) posvetite še športu, zadostni količini tekočine in morda bo stanje boljše že zgolj od tega. Manj verjetno se mi zdi, da bile težave povezane s kakšno boleznijo.
Lep dan

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni,

ze od majhnega se soocam z zelodcnimi in crevesnimi tezavami. Pri 4h letih sem bila na gastroskopiji, saj so me vsako jutro spremljale driske. Takrat niso ugotovili nic posebnega, smo pa sami prisli do spoznanja, da mi zelo skodi mleko, predvsem na prazen zelodec. To, da imam obcutljivo crevo mi je popolnoma jasno, v kaksnem obdobju je ta tezava bolj izrazita, v drugem spet manj. Dve leti nazaj, sem zaradi vsakodnevnih drisk z mocno bolecino zacela s preiskavami, opravili so kolonoskopijo – OK, testirali celiakijo in kup drugih reci, pa je bilo vse negativno. Na koncu smo prisli do spoznanja, da mi je vse to verjetno povzrocilo jemanje antibiotikov, ker sem v pol leta, zaradi razlicnih obolenj pojedla 3 skatle Amoksiklava. Nekako sem ze navajena ziveti z bolecim odvajanjem blata, in vsake toliko tudi bolec zelodec, vendar sedaj bolecina v zelodcu postaja vedno bolj neznosna.
Zacelo se je kaksne pol leta nazaj, vsakic je bilo to drugi dan menstruacije, bolecine v zelodcu so bile tako mocne, da sem lahko lezala le na boku, popolnoma skrcena, sluzbo in katerokoli dejavnost, sem za ta dan lahko odmislila. Najprej sem povezovala bolecino s tem, da si pri menstrualnih krcih vsak mesec pomagam z Nalgesinom, drugace oblezim zaradi menstrualnih krcev. Vendar sem poskusila cez 3 mesece prebrotiti menstruacijo brez Nalgesina (naj omenim, da sem nalgesine tudi zamenjala z drugimi protibolecinskimi tableti, pa je bilo stanje enako), in tudi brez tablet je bilo stanje enako. Najbolj grozno pa je zadnji mesec, vsakodnevno se mi je zacela pojavljati bolecina v zelodcu, obcutek je tak kot, da sem pojedla kamne, in jih zelodec ne mora predelati, je v krcu, spremlja pa me tudi nenormalno spahovanje/riganje, kar je sila neprijetno:). Takih bolecin kot jih imam sedaj se nisem imela, pa sem kar dosti navajena s tega podrocja.. Najprej me zacne boleti zelodec, potem pa se vse skupj preseli tocno v popek, tam pa vztraja tudi po cel dan, se ne premakne, ce sem pokrcena je se huje, blato odvajam normalno in ni nobenega olajsanja, tudi ce grem na wc. Boli pa tako, da vsak korak posebej, ki ga naredim cutim kot bi me nekdo zabodel z iglo tam pri popku. Jaz si svojo tezavo opisujem nekako tako, da je zelodec razdrazen od jemanja tablet, naj omenim, da smo v druzini vsi podvrzeni hudim glavobolom, vsaj enkrat tedensko, ce imam sreco je to enkrat na dva tedna, takrat vzamem aspirin migran, ki sicer omili bolecino, ne pa odpravi. Dostikrat potem posezem po Nalgesinu.. Je mozno, da se naredi kaksna rana na zelodcu zaradi protibolecinskih zdravil? Vceraj sem spet vzela Nalgesin proti glavobolu in od vceraj zvecer so bolecine v zelodcu neznosne, krci, bolecine okoli popka. Predstavljam si, da ima moj zelodcek hudo tezavo predelati ta tablet.. Vcasih pa se mi zdi, da zelodec sploh ne predela hrane.. Saj me po zauzitem obroku, v roku pol ure mocno nazene na stranice, z zelo mehkim blatom, v katerem je tocno razvidno kaj sem zauzila (nepredelani kosi zelenjave, sadja)..
Vem da ste ze povedali nestetokrat, da je resevanje preko spleta nemogoca, vendar preden se odpravim do osebne zdravnice, ki ji popolnama nic ne zaupam (slabe izkusnje), bi rada slisala se vase mnenje.

Zelim Vam kar se da prijeten vecer, in Vas prijazno pozdravljam!

Lp, A 🙂

Zdravo A 🙂
Meni je vse skupaj še najbolj sumljivo za težave z želodcem, gastritis npr. Nalgesin vsekakor ni prijatelj želodčne sluznice in dolgotrajno jemanje pogosto povzroči tovrstne težave, tudi opis ostalih težav bi se dalo povezati s tem. Verjetno (po pregledu pač) bi bilo smiselno poskusiti nekaj tedensko zdravljenje z zdravili proti kislini (na recept), menjavo nalgesina in če ne bo bolje, ponovno gastroskopijo.
Lep dan

Pozdravljeni !
Začelo se je tri dni nazaj na jutranji kavici nenadna slabost kot da bom bruhala a nisem. Cez par minut se je umirilo a se je pri kosilu slabost spet pojavila .. grozna slabost , siljenje na bruhanje , tiščanje v želodcu . Tako je bilo naslednje dva dni . Nato sem vzela lekadol in je pamagalo . Danes sem dobila drisko in bolečina se je preselila v trebuh . Blato je normalno a bojim se da bi lahko bila rana na želodcu . Najbolj se boljim gastroskopije je kakšna alternativa ? Stara sem 19 let , kadilka , teže normalne in dosti pod stresom .

Težava je lahko posledica virud+sne okužbe, vnetja želodčne sluznice in še česa, razmišljati o tem, kako “grozna” je gastroskopija pa je nesmiselno, še preden ste opravili pregled pri osebnem zdravniku.
Lep pozdrav

Spoštovani,

stara sem 23 let. Zaradi več mesečnih težav z želodcem so me sprejeli v bolnišnico. Simptomi, ki jih imam so bolečina v želodcu takoj po obroku ali kakšno uro kasneje, slabost in tudi občasno bruhanje sline. Bolečina v želodcu pa je prisotna skozi celi dan, če jem ali ne in jo blažim s protibolečinskimi tabletami (Doreta 325mg). v Bolnišnici so mi opravili gastroskopijo, ultrazvok in kolonoskopijo. Naročena sem še na endoskopski ultrazvok. Pri gastroskopiji so mi postavili diagnozi gastritis eritmetota in duodenogastični refluks. Bakterijo HP so mi izključili. Ultrazvok ni pokazal nobenih posebnosti. Pri kolonoskopiji so ugotovili, da je sluznica v sigmi do globine 30 cm posajena s številnimi drobnimi aftoznimi spremembami z okolno hiperemijo.

Ob odpustu mi je zdravnik predpisal terapijo in sicer: Nolpaza 40mg 2x na dan, Reglan do 3x na dan po 1tbl ter Doreta 325mg ob bolečini.

Kljub pravilni prehrani in jemanja tablet Nolpaza že dva meseca se mi zdi, da se stanje ni veliko izboljšalo, morda celo poslabšalo. Kaj mi predlagate, kaj še lahko naredim? Nekje sem prebrala, da je duodenogastrični refluks kar precej težko ozdravljiv. Je temu res tako? Je to zdravljenje res tako dolgotrajno?

Hvala za odgovor že v naprej.

Omenjeni refluks se zdravi podobno kot običajen, torej refluks želodčne kisline navzgor v požiralnik. To pomeni z zdravili iz skupine, kot je Nolšpaza, ki jo imate predpisano in spremembo življenjskega sloga, lahko z zdravili, ki vplivajo na gibanje, motiliteto črevesja. Če so se vam težave oslabšale, pa je edina prava pot ponovna kontrola pri osebnem zdravniku.
Lep pozdrav

Spoštovani,

najlepša hvala za odgovor. Zanima me, kako dolgo se zdravi takšna bolezen? Mi morda predlagate da preizkusim še kakšna druga zdravila? Bi mi po dvomesečni kuri z zdravilom Nolpaza moralo biti že bolje?

Hvala in lep dan še naprej.

Če so odpravljeni morebitni vzroki, če se držite navodil okrog prehrane in življenjskega sloga, bi pričakoval po dveh mesecih vsaj znatno zmanjšanje simptomov. Možna je menjava zdravila znotraj iste skupine, a pred menjavanjem se vsekakor oglasite na kontrolo pri zdravniku.
lep pozdrav

Pozdravljeni,

hvala za odgovor. Imam še eno vprašanje in sicer: kako lahko ugotovim ali imam preveč želodčne kisline ali premalo? Na gastroskopiji sem že bila vendar mi o kislini niso povedali ničesar. Že večkrat sem prebrala, da imamo ljudje želodčne težave predvsem zaradi pomanjkanja želodčne kisline in ne zato, ker bi jo imeli preveč. Kaj pa vi menite o tem?

Hvala in lep večer še naprej

Pozdravljeni, v nasprotju z vašimi informacijami imamo v ambulanti opraviti z ogromnim številom ljudi, ki imajo težave zaradi “preveč” želodčne kisline in nič kaj s takimi, ki bi jo imeli premalo. Gastroskopija pa je namenjena predvsem ugotavljanju stanja želodčne sluznice in ne merjenju količine kisline.
Lep pozdrav

Lep pozdrav prosila bi za kakšen nasvet! Začelo se je z kašljem in ogromnim prehladom nato pa se je vse skupaj spremenilo v bruhanje Oz.le dušenje brez kašlja začele so se hude bolečine v želodcu bolj podrobno od grla vse do maternice vse mi je otrdelo ter neznosno boli v grlu so se pojavile Ante ki grde pečejo Oz žgejo napihnjenost trebuha od grla naprej je zelo močna bohnedaj da bi zakašljam saj vse grozno boli bohnedaj pa tudi da bi se ukegla bila kako saj je bolečina ogromna poskusila sem že vrsto tablet proti bolečinam da bi popustila bolečina želodca a nikakor noče kod da bi imela na sredini želodca kroglo ki noče nikamor in mi otežuje dihanje večkrat se slişim kako med dihanjem žvižgam in hropem kot bi smrčala hvala za odgovore lahko pa mi tudi odgovorite na elektronski naslov [email protected] hvala vam karolina

Ob ka??lju se zelo pogosto razvijejo bole??ine v prsnem ko??u in trajajo potem pribli??no toliko kot ka??elj. Eden od pogostej??ih vzrokov bole??ine v ??li??ki je ??elodec oz te??ave z ??elod??no kislino. Ker to poslab??ajo ??tevilne tablete proti bole??inam, bi bilo najprej treba preveriti, da niso krivec prav slednje.
Lep pozdrav

pozdravljeni!

Že 3 dni imam bolečine v trebuhu.In so tudi zelo močne.Mi lahko prosim poveste kaj je narobe???

LP

Žal za uporaben odgovor ni prav nobenega podatka, razen da vas pač boli trebuh.
lp

Pozdravljeni,

Potrebovala bi vaš nasvet oz. pomoč, okoli 4 mesece se mi občasno pojavlja ostra bolecina v zgornjem delu trebuha. Prvič sem jo začutila med nosečnostjo vendar samo občasno( 2X na mesec). Bolečina je zelo močna začne se v žlički in potem se razširi čez cel prsni koš in bolečino čutim tudi v hrbtu( med lopaticami). Bolečina je zelo ostra in ne popusti, ne morem priti do zraka, močno se preznojim, lahko bi jo opisala kot nekakšen krč ki ne popusti. Ko se bolečina razširi na hrbet me začne boleti tudi v desni rami, ne pomaga noben položaj če sedim ali ležim se bolečina samo še stopnjuje. Najhujšo bolečino sem začutila v novembru ko sem bila v 29. Tednu nosečnosti, ker je bilo tako hudo sem sla na urgenco (na Hrvaškem) in so rekli, da je po vsej vrjetnosti to povezano z želodcem ali črevesjem. Bolečina se mi pojavi kadar koli včasih popoudne ali pozno ponoči, včasih me tudi zbudi med spanjem, zadnje čase tudi po obroku. Včasih traja po 15 min včasih pa tudi po 10 ur skupaj. Zdaj se mi je pa bolečina zopet pojavila in je tudi vedno bolj pogosta ( skoraj vsak dan), trenutno me boli že okoli 24 ur in sem že čisto na koncu bolečina ne popusti poleg tega sem včeraj zvečer tudi bruhala(mogoče zaradi močnih bolečin), apetita nimam, naročena sem na pregled pri os. Zdravniku ampak ga imam šele čez 3 dni. Prosila bi za kakšen nasvet s čim lahko lajšam bolečino ker do petka ne bom morala zdržati.

Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Pozdravljeni, brez pregleda bo nemogoče ugotoviti, za kaj gre. Povsem možno pa je, da gre za težave z želodcem ali črevesom, glede na bruhanje lahko tudi za črevesno okužbo. Moj nasvet je, da ne čakate na naročeni termin čez tri dni, če so težave nevzdržne, ampak se oglasite kar v ambulanto. Ob tako izrazitih težavah, bodo razumeli in vas pregledali prej. Lep pozdrav

New Report

Close