Hude bolečine v želodcu in črevesju
Pozdravljeni.
16.6.2013 sem imel operativni poseg na tankem crevu in sicer ilues. Do tega tedna je bilo vse v redu.. Trenutno imam obcutek napihnjenosti in obcasne bolecine v trebuhu. Bil sem na urgenci so naredili rentgen kateri pa ni nic pokazal..tudi izvidi krvi so v redu..kaksen nasvet za naprej kaj bi lahko bilo.. Pa se omenim to da na blato hodim skoraj vsak dan najdalj na dva dni.
Lp..
Aida
Pozdravljeni. Malo verjetno se mi zdi, da bi bile težave povezane z ileusom pred meseci. Napihnjenost, bolečine so lahko tudi funkcionalne motnje, ko s preiskavami ni najti nič nenormalnega in ne gre za bolezen v ožjem pomenu besede. Ker težave trajajo šele en teden, gre lahko tudi za okužbo, neprimerno hrano itd…
Lep pozdrav
Pozdravljeni
Prosila bi vas za nekaj odgovorov in sicer moj problem je sledeči. Že leto dni imam probleme z želodcem. Opravila se gastroskopijo maja meseca lanko leto, rekli so mi da sem imela bakterijo, ki sem pa jo prebolela,doktor pa je napisal končno diagnozo lažji kronični gastritis. Predpisal mi je Acipan, ki sem ga pridno jemala 2 tedna, tudi zdaj ga kdaj vzamem zjutraj za zasčito, pa čeprav ne pomaga prav nič. Bolečine v želodcu pa kar nočejo popustiti, kar nekajkrat sem zaradi hudih bolečin pristala na intenzivni. Ne glede na to kako strogo se držim dijete za gastritis so bolečine vedno prisotne. Včasih imam bolečine v želodcu kar 5 dni zaporedoma in to dan in noč. Poskusila sem vse možne načine omiliti bolečino. Včasih uspe z kakšnim kamiličnim čajem ampak v zelo redkem primeru. Do sedaj sem imela tako rekoč neke vrste napadov in sicer močne krče v predelu prsa – želodca, ki lahko trajajo tudi 3 ure. V tem trenutku ko krči trajajo, se zgodi da se samo v minuti spotim toliko kot če bi tekla 2 uri. Po krčih sem seveda slabotna, brez energije pojavijo se tudi bolečine v predelu vratu, ramen in glave. Bolečine niso zmeraj enake, včasih me boli pod desnim prsnim košem in se rasteza vse do popka. Večkrat imam bolečine tudi v desnem zgornjem delu hrbta. Retko se zgodi da me zaboli na levi strani pod rebrom, skoraj vedno pa pod desnim rebrom občutim neko kuglo. Po vsaki jedi sem ogromno napihana pa čeprav pojem samo grižljaj. Nevem če je vredno omeniti, da sem v zadnjih mesecih izgubila kar nekaj kilogramov, mogoče je k temu pripisati,da ne jem veliko. Ravno zaradi tega ker se dobesedno bojim hrane nimam v sebi dovolj vitaminov in mineralov, sem pogosto slabotna in velikokrat se mi vrti. Pogosto mi je tudi slabo po jedi. Da omenim še to, preden sem opravila gastroskopijo, so mi pregleda kri in rekli da imam preveč železa v krvi. Marca imam še opraviti koloskopijo ampak močno dvomim da je kaj narobe z črevesje.
Ali imate Vi mogoče kakšno drugo mnenje, na podlagi tega kar sem napisala. Vsako dodatno mnenje bi mi prav prišlo.
Lp
Pozdravljeni. Menim, da ni nujno, da je vsaka bolečina povezana z želodcem, čeprav ste z njim že imeli težave. Tudi do zdravljenja s kamilicami sem precej skeptičen, saj marsikomu že same po sebi povzročajo težave. Morda bi bilo ob “napadih” koristno poskusiti še s antacidom (kot je hidrotalcid različnih proizvajalcev), če po tem ni nič bolje, je seveda vredno razmišljati o drugih možnostih (črevo oz njegove funkcionalne motnje, žolčni kamni in še kaj)
Lep pozdrav
Lep pozdrav
na Vas se obračam v upanju da mi lahko pomagate.
Približno pol leta imam kar močne bolečine v želodcu. Bila sem na gastroskopiji kjer so mi postavili diagnozo vneta želodćna sluznica.
Zadnje čase imam zelo pogosto drisko,na splošno se zelo slabo počutim,mi je slabo in mi gre na bruhanje.
Kaj bi to lahko bilo,kajti zaradi vseh težav sem psihično že čisto izčrpana.
Za Vaš odgovor se vam že vnaprej lepo zahvaljujem
Nina
Pozdravljeni!
Star sem 16,5.2.2014 sem prenehala z jemanjem antibiotikov Primotren,ker sem imela vnetje mehurja. Po jemaju antibiotikov se mi je čez noč pojavila nendna bolečina v želodcu. Po noči med spanjem me je začelo zvijati in je bolelo. Res nevem kaj sem tisti dan jedla,ampak ni kaj takega da bi vedela da bi biu to razlog bolečine. V navodilih,ki so bila proložena zraven antibiotikov ni bilo napisanih nobenih stranskih učinkov ,ki bi opisovali hude bolečine v želodcu. Od tiste noči naprej imam čez cel dan občutek bolečine v želodcu in kadar kaj pojem ali popijem dobim kot nek krč v želodcu,tudi če samo pogoutnem slino.
Porsim za pomoč,ker se ne bi brez potrebe obračala na zdravniško pomoč.
Hvala!!!
Spoštovani g. zdravnik Rebolj
Malo sem res lena in se mi ne da kar takoj k zdravniku, zato se obračam na vas, da vidim, če bi le bilo pametno zajadrati v ambulanto.
Težava je namreč ta, da vsakič ko pojem hrano, preden le-ta pride v želodec, me tako močno zaboli, da se mi enostavno ne da več jest dalje. Če se zelo močno nagnem nazaj, da si nekako raztegnem želodec – naredim skoraj lok nazaj – je malenkost lažje, dokler hrana ne pade v želodec. Nimam pa ne driske, me ne sili na bruhanje. No ja včasih če prepozno jem mi kislina naredi pravo veselico v želodcu, tako da moram pojesti ranital.
Je pa res, da sem pred 20 leti uspela pojesti buciko in sem jo tudi po 7 dneh izločila po naravni poti 🙂
Hvala za vaš odgovor in lep dan še naprej
Mojca
Zdravo Mojca!
Niste napisali, koliko časa imate težave… boleče požiranje lahko povzroča recimo angina (kar pa bi verjetno vedeli), med pogostejšimi vzroki je lahko refluks oz vnetje požiralnika zaradi zatekajoče želodčne kisline, pa krči-spazem požiralnika in še kup drugih vzrokov. Če težava ni stara šele nekaj dni, bi bilo zelo pametno do zdravnika.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni
Resnično sem bila premalo natančna in se opravičujem. Hja bolečina traja že kar nekje 4 mesece. Vendar me zaboli točno v trenutku, ko bi se morala ta zapiralka ali kaj pač je na začetku prehoda iz požiralnika v želodec odpret. Potem in pred tem pa me nič ne boli. Je pa res, da ko pride do te bolečine je kar divja in mi mine da bi potem še naprej jedla.
Hvala za odgovor in lepo pozdrav.
Mojca
Ja, 4-mesečna bolečina pri požiranju že zahteva pojasnitev. Refluks je že ena od možnosti, prav tako tiste motnje v gibljivosti, motiliteti požiralnika in spazmu. Nadaljnje odlašanje s pregledom v vašem primeru ni smiselno, saj je po tolikšnem času treba poiskati vzrok in primerno ukrepanje.
Lep pozdrav
Pozdravljeni
Tudi jaz bi imela eno vprašanje… Namreč bi rada prej tukaj vprašala prej ko bi letela za vsako stvar k zdravniku.. Približno 2 dni že imam tako močne bolečine v trebuhu, da se ne morem niti premikat kaj še le kaj druga… Ne morem hodit ker imam tako bolečino, včasih se mi moti in mi je malo slabo. Vročine nimam. A te bolečine vedno nastopijo v popoldanskem času oz proti večeru. Sprva sem mislila da so to mogoče menstrualni krči, ampak nikoli nisem imela takšnih problemov s tem. Bolečina pa kar ne preneha. Ko ne morem več vzamem Naklofen duo, ki mi sicer po kakšnih pol urah prime, vendar bolečine v trebuhu ostanejo, vendar več ne tako hude.
A mi lahko prosim kaj svetujete! A se naj odpravim na pregled ali še malo počakam!
Hvala že v naprej
Lp
Pozdravljeni! Bolečine v trebuhu so lahko zelom problematične za razjasnjevanje, saj je na izbiro ogromno stvari in marsikaj izgleda zelo podobno. Ker so težave, kot razumem, hude, vam lahko le toplo priporočam, da se odpravite na pregled k zdravniku.
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
imam težavo, ki je zdaj med prazniki ne morem zaupati zdravniku, dvomim pa, da je urgentna. Dva dni nazaj me je začlo zelo zvijsti v črevesju (najprej sem mislila, da je zelo močen PMS), vendar sem kmalu ugotovila, da ni. Dve noči sem spala s termoforjem in zjutraj je bilo bolje. Danes me pa že čez dan boli (le na desni strani spodnjega dela trebuha), vendar vseeno manj kot dva dni poprej. Kaj lahko naredim? Ima kdo podobne težave? Kaj bi lahko bilo? Blatim normalno. Baje naj bi Spasmex pomagal, vendar mi ga odsvetujejo, saj naj bi povzročal neplodnost.
Prosim za nasvete, Hvala in prijetne praznike vsem!
Pozdravljeni!
skoraj 4 dni me v zelodcu zvija, navzven se slisi kruljenje in obracanje ter “podriguje”se mi, kar smrdi na klobase ter jajca, ki jih sploh jedla nisem( taksen vonj se pojavlja vedno kadar pojem kaj kar mi ne pase oz mi naskodi) imam obcutek bruhanja (bruhala sem le 2x)
, poleg bolecin imam tudi diarejo vsak dan veckrat, tudi v eni uri po 4x, 5x.. pijem caje, ki naj bi umirli zelodec , ampak se zadeva umiri le za 30 min po tem je vse enako.. zaradi taksnega stanja ne morem ne jesti ne piti, saj se mi zdi da se mi bo vse samo povzrocilo bruhanje. Ali je lahko kaj resnega?
pozdravljeni
še nekaj mojih težav. že 4 dni nisem šla na blato, od takrat me stalno boli želodec,trebuh in okoli.. zelo velikokrat me sili na bruhanje vendar bruham ne, ker enostavno ne morem. ponoči se zbujam, težje diham, mi je slabo in kar ne mine. dobila sem odvajalo, pa ne pomaga. stara sem 17, in do sedaj še nisem imela tako resnih težav. kaj bi lahko bilo to?
hvala za odgovor in lepo pozdrav.
Pozdravljeni!
Stara sem 18 let in ze 2 dni imam nekaksne krce v trebuhu ki so zelo boleci in trajajo tudi po minuto. Tisc me na wc pa ne morem it. Obcutek imam da mi bo razneslo mehur…ne morem iti niti na vodo ker ipreprosto ne gre. Trebuh je napihnjen in na otip trd. Lahko je samo zaprtje vendar me cudi saj sem popila malo sirupa proti zaprtju (lactecon).
Hvala za odgovor in lep pozdrav.