Najdi forum

Kateri je boljši? Če mu daš mir, vsak.
Terarij je sicer zate bolj fajn, ker stvari ne letijo naokoli, manj pa za žival – premalo prezračevanja, manj možnosti plezanja in akrobacij…

živjo!
Imam enega roborovskega hrčka pa me zanima če je brej ker se čudno obnaša vesel bi bil če bi delili svoje izkušne z hrčki.

hvala

Brej zagotovo ni. Morda je breja, če je bila oplojena s strani samca. Tega pa mi ne moremo vedet.

mene pa zanima, če bi hrček v sobi-hčerini,ki ima 14 let smrdel??? samo to me zanima in kako redno ga mora čistiti

Če ne boste čistili, bo smrdelo kjerkoli, ne le v dotični sobi.
Kolikokrat čistiti je težko rečt, odvisno od velikosti kletke in razpoložljivega nastilja. Hrčki si izberejo eno ali v večji kletki več mest za iztrebljanje, če ta mesta redno čistite, ne bo smrdelo.
Ima pa urin samcev močnejši vonj kot urin samic.

Zdravo!

Mene zanima če pozna kdo kakšnega rejca hrčkov, ker bi zelo rada kupila hrčka od rejca in ne v trgovini.

Že naprej hvala za odgovore in lp

http://www.bolha.com/zivali/male-zivali/glodalci/

Živjo, odločam se za nakup hrčka in ker do zdaj nisem imel nikakršnih izkušenj z njimi me zanima katera vrsta hrčka je najbolj primerna za začetnika, ali je primerno imeti samo enega hrčka ali več, kako je glede hranjenja, kletke, zahtevnosti, kakšni so stroški, kakšne imate izkušnje s hrčki… v glavnem vse osnovne stvari. Hvaležen za vse odgovore 🙂

Kletka čim večja, razmik med rešetkami čim manjši (cm ali manj), veliko igral, tunelov, plezal itd. O prehrani najdeš ogromno na netu. Pa podnevi ga pusti spat. In seveda vedno samo enega hrčka, ker so po naravi samotarji. Največji strošek je kletka, naslednji pa morebitna vet. pomoč.

Jaz imam ruskega hrčka deklico in me zanima če je dobro če kupim samčka ko sem šla uprava so rekli da ni to dobro pa me zanima če je to res?

Jaz sem imela isti problem in me zanima ker so mi tudi rekli ,ko se te mladiči stari 1 mesec pa pol se bojo med sabo parili in me zanima če je to res?
Prosila bi če mi čim prej odgovorite in hvala za naprej

Ja, vsekakor se bodo parili, če bodo do takrat preživeli. Vsekakor se bodo pa tudi pobili med sabo + bodo pobili tudi lepe cortkane mladičke.
Kruto? Niti ne, če bi vsaj približno vedeli, kaj počnete.

Hrčki so spolno zreli okoli 5-8 tedna. Pri 4-5 tednih se pa že fino pretepajo. Roborovskii so eni redkih, ki lahko živijo skupaj, ni pa to pravilo. Se tudi skregajo in jih moraš ločit (doživela sama).

Ne priporočam, da sta skupaj samec in samica ves čas, samo za obdobje parjenje in to pri tistih, ki vedo kako oskrbovati brejo hrčico in doječo in potem mladiče in kadar vedo tudi ob kateri starosti je OK za prvo brejost. Sama se tega nikoli nisem šla.

Kletka: minimum je predpisan (pa ga trgovci neradi povedo) 50x 80 cm in 35cm višineoz. kar je bolj važno 4000 cm2. To je minimum za enega hrčka. Sirijski oz. zlati pa so bolj srečni, če je njihovo domovanje malo večje cca 5000 kvadratnih centimetrov.

ali mislite, da če imaš skiraj 13 let (2.9) si pripravljen za hrčka?? in kako je kaj s tem, ko greste kam?? ga vzamete s sabo?? prosim odgovorite 💖🐾🐹

nihče ne odgovori 🙄 sicer pa gremo po nasega hrcka v toret (jutri) 😁 sm cist vesela 😏. vidim, da so bili zadnji odgovori kar dolgo nazaj 😖 zakaj se ne bi malo več pogovarjali??

-Donna

kateri so boljši zlati ali ruski hrčki?? jaz bi imela zlatega kratkodlakega 😀

Za začetnika so zlati (sirski) hrčki bolj primerni. Kasneje, ko boste malo bolj poznali “hrčji” svet, pa pogumno naprej pri spoznavanju drugih vrst.

Zlati hrčki se namreč lažje navadijo na “crtlanje” oz. rokovanje z njimi. Pri drugih vrstah hrčkov je pa na žalost tako, da se nikoli prav za res ne navadijo človeka – pri drugih vrstah se moramo ves čas vsak dan brez izjeme ukvarjati z njimi, nikoli niso zares “scrtlani”.

Pri oskrbi hrčka pa pazite seveda tudi na dejstvo, da so to nočne živali in bodo živahni šele zvečer, ter ponoči. Torej niso ravno najbolj primerni za otroke, sploh mlajše od 12-13 let. Hrček lahko tudi ugrizne, če ga premočno stisnemo.

Forumi niso več tako popularni kot še kakšnih 10 let nazaj in je tudi vedno manj prometa.

Mi smo male živali jemali tudi s seboj na dopust. Če nismo mogli tega storiti, smo našli nekoga, da je vsak dan prišel hrčka nahranit in mu zamenjat vodo. Koliko veš o pravilni oskrbi hrčka? Najprej si preberi, kaj vse hrček potrebuje. V trgovini ti žal ne bodo svetovali vsega, sploh pa ne pravilno. In tudi pri nakupu pazi, da kupiš od rejca in ne iz trgovine. Pozanimaj se pri: http://male-zivali.primej.com/index.php?id=46

brez skrbi si vsak dan preberem kaj več o hrčkih in se mi zdi, da še “preveč” gledam .. sicer pa mislim, da nisem edina,ki bo imela hrčka pri teh letih 🤷🏼‍♀️🤔

Zdravo, jaz si zelim kupiti hrčka ampak me zenima koliko dni hrček zdrži sam? In pa ali lahko je vso zelenjavo ?

odgovor bi mi hitro orav prišel.❤️

New Report

Close