Najdi forum

¸js mam pa doma zlatega hrčka z dolgo dlako enga pa z kratko.mislim pa da je dolgodlaki samček kratkodlaki pa samička.rad bi ju pa spravil v isto kletko ampak prvič ko sem jih dal v isto kletko sta se tepla, potem sem jih hitro dal narazen. no zanima me kako jih dati skupaj ker bi rad imel mladičke?? nujnoo!!!

hrčki me spremljajo že od takrat, ko sem bila otrok. živijo približno dve leti, kar je po svoje malo žalostno, ker se ravno navežeš in potem… jaz mojega hrčka nahranim po potrebi oz. ko poje mu dam naslednjo porcijo. hrčki so primerni za malo starejše otroke, saj lahko kar hitro kam švignejo. ponavadi za kakšno omaro ali pa kaj podobnega.

Živjo,
imam eno vprašanje, kje kupiti
hrčka, blizu Tolmina?
hvala

[center]LEP POZDRAV ! [/center]

[center]Imam hrčka skoraj 1 leto po imenu Teodor. Ima hiško na kateri je dodan “stolp” in pod stolpom majhna odprtinica. Stolp služi temu da nasipaš hrano do vrha in spodaj pri odprtinici sproti ko poje prileti druga hrana ven. Ampak hrček je ful ful ful debeli in me zanima kaj bi moral storiti da bi majn jedo. Ker če mu stolp nasipam do vrha poje v enem dnevu VSE ! Če mu dam okrog 100 zrn na dan si vse nabaše v njegove lične vrečke. Ponavadi ma to not po 3 dni do enega tedna. Zmeraj ko ga grem pogledat je nabasan in sem se odločil da bom mu dajal okrog 50 zrn na dan + kakšen košček jabolke. Zanima me kaj mi vi priporočate kako se naj lotim da bo začel hujšat… res je bajs.V kletki ima tudi kolo ampak ga je nehal uporabljat ker je nemaren in debel 😀 [/center]

[center]PRELEPA HVALA ZA VSE ODGOVORE ! [/center]

zanima me ali se sme kopati ruske pritlikave ruske hrčke? in če ne, zakaj? NUJNO ODGOVOR!!!
hvala

lep pozdrav!

imela sem že 2 ruskega hrčka. Sedaj pa sem se odločila za nakup roborovskega.. vidim da je zelo hipreaktiven.. 😀
uglavnem imam ga 4 dni. Brala sam da rabi nekaj časa,da se navadi na novo okolje in na mene.. večkrat se pogovarjam znjim. Moti me, ker se podnevi nikoli ne zbudi, da bi se lahko z njim ukvarjala malo dlje časa. (navajena sem namreč,da so se zbudili usaj 1x dnevno.) imam tudi občutek da se me hrček še vedno boji, saj ko zvečer pridem v sobo gre vedno nazaj v hiško.

zanima me, kako naj se lotim “udomačevanja” oz. po kolikem času ga lahko začnem navajati na mojo roko 😀

upama, da mi bo znal kdo svetavat. 😀
že vnaprej se zahvaljujem za odgovor 🙂

Med spanjem m je umru hrčk pa bil je star 4 mesce mogoče kdo ve kaj je bil vzrok

meni je moj hrček umrl na moj rojstni dan. najbolj žalostni rojstni dan ever!!! preden mi je umrl sem ga hotela še pobožati in, ko sem se dotaknila njegovega trebuščka me je zelo ugriznil. bil je vrste ruski hrček in star dve leti. pogrešam ga zeloooooooooooooooooo! prosim, če kdo ve kaj bi bil vzrok na mi prosim odpiše. odgovorov bom zelo vesela.

In kako točno naj mi vemo, zakaj je katerakoli žival poginila? Mislim takole, prek monitorja…

ka kdo podari hrčka mongolskega skakača al pa miško

lp mene pa zanima če ima kdo izkušnje z roborovskimi hrčki. In sicer, vem da so hrčki samotarske sorte živali pa me vseeno zanima če je kdo imel tudi dva naenkrat v kletki saj razmišljam o nakupu še enega nočem pa da bi se mi zgodilo da ga prinesem domov potem pa nebi prenesla družbe drug drugega in bi potem morala še po eno kletko ali pa ga oddat. Imela sem tudi že dva ruska hrčka in enega še ene druge vrste, torej tri naenkrat v kletki in so se lepo razumeli. pred tem sem imela tudi že dva hrčka v enaki kletki pa je bil eden precej nasilen vendar drugemu ni naredil nič, samo nas je grizel z drugim hrčkom sta se pa razumela. Roborovskega hrčka pa imam prvič in bi mi prav prišel kak nasvet drugače mu gre lepo in mu nič ne manjka. hvala za odgovor:)

še eno vprašanje, ali ima kdo izkušnje s kombiniranjem rborovskega hrčka s katero drugo vrsto?

Hrčki so samotarji in jih ne moreš imet skupaj.

mene pa zanima ali je ruskim hrčkom treba kupiti gnezdo za mladičke

Enega daš v drugo kletko.

približno 2 leti

živijo približno 2 leti

Lp

Mene pa zanima kak je treba skrbeti za hrčka (koliko krat nahranit, koliko krat počistiti celo kletko, koliko hrane dat na dan, koliko krat počistiti Wc na dan itd.)
Jaz nič ne vem ker bom prvič za svoj rojstni dan dobila hrčka.
Ne rabite veliko napisati. Napišite samo bistvo.

HVALA ZA ODGOVORE!!!!!!!

Pozdravljeni!

S fantom sva kupila 2 zlata hrčka (oba samca). v terariju imata vse kar potrebujeta, vendar od dneva nakupa nista 2 dni imela kamna za brušenje zob (mineralnega kamna) in sta začela glodati kletko. najprej sva kupila kamen iz soli a ga po moje niti povohala nista, zato sva približno tretji (4 max.) dan kupila VSE mineralne kamne ki so jih imeli (tudi z dodatki zelenjave itd.).. v glavnem vse. najprej sva poskusila v terarij k staremu, dati samo en NOV kamen, vendar sta še naprej grizla kletko, zato sva dala vse kamne ki sva jih na novo kupila, a še vedno nočeta glodati kamnov. še vedno si zobe brusita na kletki. poskusila sem tudi ročno,če bi slučajno kateri malo zagrizel ko sem mu držala, a še vedno nič. nekje sem tudi brala, da če hrčki kopljejo v terariju v prazno oz. plastiko, ali pa grizejo kletko, je to njihov “stereo tip” oz. pokazatelj da jim nekaj manjka (nevem kaj bi njima še manjkalo, ker imata res vse).

no, moje vprašanje: Kako lahko hrčka prepričam da nehata glodati kletko in se posvetita raje vsem kamnon ki jih imata v terariju? naj jih nastavim na kakšno posebno mesto? ali je mogoče kak kamen kateremu se bosta skoraj 100% posvetila?

Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore.
Lp 🙂

New Report

Close