HIV
Pozdravljeni,
konec novembra je prišlo do spolnega odnosa s kondomom, vendar se je kondom med samim odnosom snel, do izliva ni prišlo. Začetek marca (torej tri mesece kasneje) so me na infekcijski kliniki testirali na vse spolne bolezni, izvidi so bili negativni. Ker velikokrat zasledim, da je hiv včasih viden šele 6 mesecev po okužbi, sem septembra ponovno odšla na test, vendar mi je svetovalka test odsvetovala, saj naj bi bil po metodah uporabljenih na infekcijski, hepatitis c gotovo viden 40 dni po okužbi, hiv pa že po 3 tednih, tako naj bi bil ponoven test zame nepotreben. Kaj menite vi, sem lahko pomirjena? Naj omenim, da znakov okužbe za katerokoli bolezen ne kažem.
Hvala za odgovor.
Spoštovani, glede na tveganje, ki ste ga imeli, se s svetovalko strinjam, saj je bilo tveganje zelo nizko.
Kakšne teste trenutno uporabljajo na Infekcisjki kliniki za ugotavljanje okužbe z virusom hepatitisa C, ne vem, okno za protitelesne teste je 6 mesecev, saj je inkubacijska doba zelo dolga.
Spoštovani.
Včeraj me je ob dnevnem proslavljanju rojstnega dne prevzela misel, da si omislim eroticno masazo, ki naj bi bila rocna. In res je bila, ko kar naenkrat ponudnica storitve pricne z oralo. Za trenutek mi je pasalo( moski pac) potem pa sem jo prekinil, zaradi skrbi o spolno prenosljivi bolezni. Kakšna je možnost da sem karkoli dobil. Ponavljam, da je bil oralni stik res zgolj kratek nekajkratni stik.
Odvisno, kdo je komu izvajal oralo. Če je ona vam izvajala orala, se s slino virus HIV ne prenaša, prenaša pa se virus hepatitisa B, herpes virus, tudi gonoreja in sifilis (če bi neznanka, seveda, imela sveže bolezenske spremembe v ustni votlini.
V kolikor bi oralo vi izvajali njej, se v vaginalnih izločkih lahko nahaja virus HIV, lahko se oku
ite s hepatitis B, HPV okužbo, pa tudi sifilisom in gonorejo (v primeru svežih bolezenskih sprememb).