HIV
Podatkov o prebolevanju okužb pri osebah, okuženih z virusom HIV, še ni. Pri nezdravljeni okužbi bo prebolevanje najbrž odvisno od dečeža imunskih celic. Trajanje epidemije bo odvisno od marsičesa: vseh ukrepov – bolj kot bomo upošnjevali širjenje, dlje bo trajalo. A upočasnjevanje je nujno, da s številnimi bolniki, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje, ne zabijemo delovanje zdavstvenega sistema. Če jih zboli naenkrat preveč, jim ne moreš pomagati, ker so kapacitete omejene.
Pozdravljeni sedaj pa vam bom probal pojasnit bistvo mojih tezav.Sel bom kronološko z bistvenimi podatki.Star sem 29 let.Slab teden po prehitrem porodu sem dobil transfuzijo krvi zaradi rh faktor neskladja.Od mame in očeta nisem prejel krvi,ker je pokojni oče imel drugo krvno skupino kot jaz prav tako mama.No kot otrok sem imel skozi angine,bronhitise ipd.Pri 12ih letih sem zbolel za panično motnjo in vse do 21.leta niso odkrili avtizma oziroma aspergerjev sindrom skupaj s tourretovim sindromom.V srednji šoli sem vprašal očeta od koga sem dobil kri pa je rekel od enega moskega je pa oče več let poklicno delal z narkomani in prestopniki.No da se vrnem v srednješolsko obdobje pri 15ih so se mi pojavli glasovni tiki v smislu pokasljevanja.20 let po porodu sem bil rahlo zlatenicen imel sem zamascena jetra nekaj mesecev.No pri 21ih sem imel cd4 limfocitov 30% pri 22ih pa 16%.Vse do 27 leta nisem imel večjih težav nakar se mi na sredini prsnega kosa na koži pojavi vijolcno roza bula premera cca 0.5cm nakar sem šel z laserjem odstranit po odstranitvi namesto da bi bula izginila je bila pred plastično operacijo premera 1 cm pol leta kasneje.No po operaciji je ta brazgotina ki spominja na divje meso se rasla do premera 2cm in tukaj se je rast ustavila konec leta 2018 aprila 2018 sem imel 15.8% limfocitov.InBolj kot ne sem nenamensko v 2eh letih shujšal za skoraj 30 kg to sem vam že povedal a ne v kronoloskem smislu.Apetit imam ohranjen.Nakar so se pred pol leta začele naslednje težave.Pritisk med 145 in 170 skozi 90-100,povečano uriniranje,penast urin,bolečina v desni ledvici.Novembra lani sem bil na nevropsiholoskem testiranju in je test razkril precejšnje težave s spominom ampak v preteklosti sem vedno imel dober spomin.Tako da skoraj pol leta imam težave s spominom zraven ostalih naštetih težav ki so ali so bile prisotne.Res je tudi to,da sem se testiral na hiv,hep b in hep c vse je bilo negativno in to leta 2014 in 2018 ampak govorila sma že tudi o tem da se pri osebah,ki imajo hiv in test tega ne pokaže lahko tudi zaradi tehnične napake.Kaj mi svetujete za naprej?Glede nato,da sem sedaj prvič po vseh opisih izjavil točne anamnesticne težave?Za odgovor vnaprej hvala in lep pozdrav pa upam da bo epidemija koronavirusa začela čimprej popuščat.
Lp
Spoštovani, glede na to, da se že nekaj časa druživa, menim, da je treba vaše težave raziskati predvsem v smislu delovanja ledvic in nižanja krvnega pritiska. Pogosto uriniranje, ki ste ga navajali v preteklosti, pa potem huda žeja nas sicer usmerja v določitev krvnega sladkorja, pa tudi nekatere hormonske preiskave, a se hkrati spominjam, da jemljete več zdravil. Trenutno vidim vašo diagnostiko predvsem usmerjeno v razčiščevanje delovanja ledvic. (Kot sem že navedla, ne vidim povezave z okužbo z virusom HIV):
Pozdravljeni preko mojih opisov in linka me teoretično že poznate.Danes pa se na vas obračam,da vam opišem znake,ki sem jih imel in jih imam.Z mamo hodima vsak dan v naravo na sprehod a predno do tja pridema se vsakič ko grem v naravo na sprehod ustavim v pekarni a ne v bližini mesta roke si vedno razkuzim preden se dotikam kljuk na vratih od pekarne.Mama že nekaj dni gre v trgovino z masko.Moja mama je sladkorni bolnik že 5 let stara je 62 let jaz pa 29 a imam tudi težave a drugačne kot mama.No in pred nekaj dnevi so me rahlo misice na nogi bolele tudi vroče mi je rahlo postalo,vročine si nisem meril,ker nimamo termometra doma a včeraj se je za dobro uro pojavil blago zamašen nos uro za tem vztrajen suh dražec kaselj ki je vstrajal 2 uri nato se je malo umirilo proti jutru danes še sicer čutim dražec kaselj a manj kot včeraj,težko ne diham kaj bi to lahko bilo in kaj lahko pričakujem?Hvala vam za odgovor.
Spostovani, bolecine v misicah, drazec kaselj, z veliko verjetnostjo kazejo na akutno okuzbo dihal. Glede na to, da je vasa mati diabetik, je nujno, da ste od nje izolirani, to pomeni, ne hodite blizje kot 2 m, svoja soba, se ne srecujete. Res natančno si umivajte roke. Ce boste jutri se kasljali, poklicite izbranega zdravnika, oz. se 112 zaradi testiranja.
Spoštovani, pri več kot 80% oseb poteka koronovirusna okužba z blagimi znaki, oz. kot gripi podobna bolezen. Po do sedaj znanih podatkih teža bolezni narašča s starostjo, zlati na 65 let, prisotnostjo kroničnih bolezni: dihal, srčno žilnih bolezni, malignih obolenj, sladkorni bolezni, motnjah imunosti, ipd. Če boste imeli še težave, pokličite izbranega zdravnika.
Pozdravljeni hvala vam za pojasnilo pri prejšnjem vprašanju.Da vam še bolj podrobno opišem situacijo pri meni.Pred cca enim tednom me je začelo mrazit nakar mi je bilo uro ali dve vroče potem je popustilo nakar čez 3 ali 4 dni začutim zamašen nos za pol ure takoj po tem me je popadel vztrajen nekajurni kaselj v petek to v soboto sem manj že kasljal včeraj zvečer me je spet popadel neprekinjen suh kaselj v večernih urah pa tudi znojit sem se začel.Aja bolecine v misicah sem imel en dan zdaj pa drugega nimam kot občasen suh kaselj.To sem vam hotel zaupat.Zelim vam lep dan in lp
Pozdravljeni,moji babici so leta 2001 odkrili črevesne žepke.Pred tem in tudi po tem je več let zelo močno prdela saj ko sem k njej hodil čez vikende,je vsakič ko je šla na wc je odvajala zelo močne vetrove in predvidevam,da tudi ogromne količine blata,saj je wc za njo se 20 minut zelo smrdel.Ce si je z odvajali pomagala čistit črevesne žepke koliko blata je šlo z nje?Hvala za odgovor
lp
Spoštovani, čeprav vam žepki morda vzbujajo domišljijo o žepih ali celo jamah, so v resnici čisto in čisto majčkeni, veliki par mm do kvečjemu cm. Smrdeče blato je posledica delovanja specifičnih bakterij, ki živijo v črevesu, s kombinacijo hrane, ki jo uživa človek. O količini blata, ki naj bi ga ob tem odvajal človek, smrdenje ne pove prav nič. Volumen blata je odvisen od količine vlaknin, ki jih pojemo, npr. sadja, zelenjave. Več kot pojemo sadja in zelenjave, več je blata.
Pozdravljeni.Koliko blata izloči človek na dan v primeru če poje 60g-100g vlaknin in spije do 4 litre tekočine plus če na to vse spije močan odvajalen caj?Tega jaz nisem praktic9iral je pa moja babica v prepričanju,da bi naj trajno si ščistila žepke in celotno debelo črevesje.Ko sem bil pri njej večkrat na obisku je šla zjutraj,po kosilu,zvečer in ponoci 4x ogromno zaznal sem da ogromno po tem,da je bil wc za njo kljub temeljitem čiščenju z wc metlico se vedno zelo umazan.Glede na opis je to šlo v gramih ali že kilogramih dnevno?Hvala vam za odgovor.
Lp
Pozdravljeni bom vprašal tako bolj na kratko.Ali je možno da oseba ki dnevno spije 4 litre vode in odvajala ter poje ca 100 gramov vlaknin,da izloči s takim pocetjem tudi kot ste omenili 4 kilograme blata dnevno ali ste mislili 3 litre urina in ca 1 kg blata?Ali 3 litre in 4 kg?Hvala vam za odgovor.
Takole pa ne moremo natančno definirati. Odvisno, kaj je v vlakninah, in kakšno vodo pije. Čde pije laksativ z magnezij, potem je blata več, če pije le vodo, je blata manj. Vlaknine pospešijo peristaltiko, magnezij pa prepreči vsrkavanje vode skozi črevesno steno; to pomeni, da boda dejansko ostane v črevesju (se ne vsrka) in je potem pač “blata” (beri nevsrkane vode z ostanki neprebavljenih snovi) več.