HIV
Pittsburgh nic ni s hivom povezano pa vendar vas bom vprasal za never.Danes zjutraj sem s pomivalno zivo pomagal posodo in se je zivce zataknila za posodo jaz sem pa na will zivo z room presekal in sem se v prst vrezal ureznina je globoka2do 3mm siroka 1mm dolga 1cm razkuzilom sem si spiral z mislim in z good tem prst picil a bo treba to it operirat?As odgovor se vem zahvaljujem.lp
Pozdravljeni,imam problem in sicer že dobra 2 meseca opažam skoraj brezbarven urin od 10.9 do 25.9 sem uriniral tudi po 5 litrov in več dnevno nakar 25.9 mi začne za cca 5 min iz nosa kri.Tiste dni sem si meril krvni tlak je bil 170/99 tudi občasne bolecine imam predvsem na desni ledveni strani.Urin že 2 meseca opažam,da je penast in skoraj brezbarven tudi ponoči grem večkrat na vodo.Plus tega se občasno omoticnega počutim prejemam pa se vedno in to skoraj 6 let depo xeplion po novem minimalna doza.Glede na opisano kaj bi to lahko bilo?Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem in lep pozdrav.
Spoštovani, Totti, ne vem, koliko pijete, ampak za uriniranje 5l morate tudi spiti ogromno. Zakaj toliko pijete in potem urinirate, ne vem, Prav gotovo tlak 170/99 ni v redu. Pravite, da niste spreminjali depo zdravil, zato mora biti vzrok nekje drugle. Omotičnost je lahko povezana ali z nekoliko previsokim tlakom; ali z motnjo elektrolitskega ravnovesja: če veliko pijete in posledično veliko lulate, je vprašanje ali tudi soli vnašate dovolj. Če jih ne, pride do elektrolitskega ravnovesja in omotice. Vsekakor se oglasite pri vašem zdravniku, da razčistite tole pitje in nato odvajanje vode, pa tudi tlak
Kot sem v enem izmed postov že napisala, se kaposhijeve tumorje najpogosteje najde na koži, lahko pa se tudi razširijo, takrat jih najdemo v različnih organih: najpogosteje v prebavilih, v ustih, po dihalih. Sami kaposhijevi tumorji neposredno z ledvično boleznijo niso povezani.
Pozdravljeni.Zakaj takšno nihanje krvnega tlaka?Vrednosti pred 1 uro.158/92 pulz 118 nato 146/88 pulz 126 tretja vrednost merjena pol ure kasneje 185/90 pulz 115.Jemljem betablokator nebilet pol tablete od 5 mg 2 leti dnevno plus 6 let psihiatrična zdravila vključno z depojem minimalna doza 50 mg mesečno.Kaj naj naredim?Hvala vam za odgovor in lep pozdrav.
Spoštovani, žal, preko spleta tega ni mogoče rešiti. Že pred časom sem vam napisala, da je tlak previsok (takrat ste navajali 170/99), potem pa še kup drugih težav: otekanje, pa pogostejše lulanje kot prej… naj vas temeljito pregledajo, ocenijo ledvično funkcijo, elektrolite in ev. zamenjajo zdravilo za uravnavanje tlaka.
O izpadanju las:
https://vizita.si/bolezni/izpadanje-las.html
Sama HIV okuzba ali kronicna ledvicna bolezen prav gotovo ne povzroca izpadanja las, razen ce je zdruzena s hudo slabokrvnotjo, hormonskimi spremembami.
O izpadanju las:
https://vizita.si/bolezni/izpadanje-las.html
Sama HIV okuzba ali kronicna ledvicna bolezen prav gotovo ne povzroca izpadanja las, razen ce je zdruzena s hudo slabokrvnotjo, hormonskimi spremembami.
Pozdravljeni vem,da sem vam že pisal o hivu ampak vam nisem zaupal tega,da sem 5 dni po porodu prejel transfuzijo krvi zaradi rh neskladja faktorja nimam pa sploh enake krvne skupine kot je imel moj oče in ima moja mama,zato sem dobil od xy osebe kri.Oce je delal z narkomani in prestopniki.Vprasal sem ga od koga sem dobil kri pa je rekel od enega moskega.Prijateljica od očeta je bila vseskozi zaljubljena v mojega pokojnega oceta in mi je ta prijateljica tudi rekla,ker tvoj oče ni ljubil mame si nasrkal.Zdaj bom čez nekaj mesecev napolnil 30 let.Pred 10 leti sem leto do 2 imel povisan bilirubin,brez energije sem bil potem je do leta 2018 bil mir nakar začnem konstantno mesečno zgubljat na teži2kg mesecno,ponoči sem se več mesecev večkrat znojil,shujšal sem v 2eh letih za skoraj 30 kg kljub zdravilom po katerih sem se vedno zredil tudi po porodu po transfuziji sem shujšal iz 2300 g na 1500 g v otroštvu sem imel gnojne angine,od vrtca do konca srednje šole bronhitise ipd vsako leto 1x.Od 12.leta imam panično motnjo in anksioznost pri 21ih so mi diagnosticirali aspergerjev sindrom in tourettov sindrom plus motnje vedenja imam od zgodnjega otroštva.Novembra lani mi je psiholog po nevro psiholoskih testih odkril resne tezave s spominom.Pred tem sem imel vedno odličen spomin.Na kratko rečeno iz leta v leto imam več telesnih in psihičnih težav kljub ustrezni psihiatrični terapiji.Sem pa prebral da obstaja elita dolgoročnih neprogresorjev pri hiv okužbi to pomeni,da tudi po 20ih ali 30ih letih nimajo očitnih znakov bolezni.Mogoce sem kakšno stvar izpustil mislim pa,da sem povedal bistvo.Hvala vam za odgovor.
Lp