Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza Gospa doktorica Sabina Senčar

Gospa doktorica Sabina Senčar

Pozdravljeni Sasi 3648!
Lasersko zdravljenje stresne urinske inkontinence bi vam pomagalo, da vam urin ob naporih ne bi več uhajal.
Z lasersko metodo maternice ne moremo dvignit, lahko pa učvrstimo stene nožnice in tako preprečujemo nadaljni zdrs pelvičnih organov.
Lp.,Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

Pozdravljeni Lenny003!
Laserski poseg učvrstitve sten nožnice po porodu je namenjen temu, da se lahko ponovno začnete ukvarjati s telesno aktivnostjo. Ker pri vas ni šlo za zdrs nožnice (predvidevam), ne velja nikakršna drugačna omejitev kot za zdrave ženske.
Lp.,Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

Pozdravljena gospa doktorica Sabina Senčar,

imam 37 let in dva otroka. Po drugem porodu, mi je ostal razširjen vhod v nožnico in tudi pri spolnih odnosih ne občutim več enakega užitka kot pred porodom. Urin mi uhaja po kapljicah le ko sem prehlajena.

Kot sem prebrala, mi to lahko vse z laserjem popravite. Mene le zanima, kje delate, kolk je čakalna doba, koliko obiskov je potrebnih in cena posega.

Hvala.

LP Kaja

Pozdravljeni Ka76ja!
Vaše težave res lahko odpravimo z lasersko terapijo.
Naša ambulanta se nahaja v Ljubljani, v Ambulatoriju na Savski 10.
Čakalna doba ni več kot en mesec. Cena zdravljenja je 700 evrov. V ceno je vključenih toliko posegov, kot je potrebno, da je stanje popolnoma sanirano (najmanj 2) in vsi potrebni pregledi in spremljanje po posegu.
Lp.,Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

Pozdravljeni!
Tudi jaz imam težavo z inkontinenco, čeprav sem si sprva dolgo zatiskala oči. Stara sem 33 let. Rodila sem dvakrat, in sicer pred 5-m in 1-im letom. Po drugem porodu sem pridno izvajala Keglove vaje, ki pa niso imele učinka. Ko sem šla k fizioterapevtki, s katero sva eno uro skupaj izvajali Keglove vaje, je dejala, da je le 2-krat čutila mišice medeničnega dna. Bila sem šokirana, saj sem vsak dan “telovadila”. Nato sem vaje izvajala dvakrat dnevno, a brez uspeha, kar je zopet potrdila fizioterapevtka.
Zanima me, če bi laser pomagal, ker po navedbah fizioterapevtke mojih mišic medeničnega dna sploh ni čutiti pri izvedbi Keglovih vaj? Je ta poseg primeren zame, ker so moje mišice tako “lene”?
Že vnaprej hvala za odgovor!
srečno!
Urška

Pozdravljeni Kartamena!
Za kontinenco so mišice sicer pomembne, potrebna pa je tudi opora vezivno-tkivnih struktur na medeničnem dnu. Po porodih pride do izgube opore, ki jo imata sečnica in mehur v svoji anatomski legi. Za vas je laserski poseg najprimernejši. Na mišice s posegom direktno ne vplivamo, ker pa okrepimo vezivno ogrodje, imajo mišice boljše prijemališče za delovanje.
Lp.,Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

Pozdravljeni,

mene pa zanima kako je po laserskem posegu? Kakšno je okrevanje, koliko časa traja, prepovedi v tem času? Ali boli? Je kaj krvi, izcedek?
Nič kaj ni napisano o tem.

Hvala v naprej.
U-79

Pozdravljeni U-79!
Laserska terapija je ambulantni poseg. Po posegu greste po svojih opravkih. Okrevanje je neboleče. Svetujemo le 7-10 dnevno abstinenco od spolnih odnosov in izogibanje neposrednim okužbam nožnice (kopanje v bazenih). Nekaj omejitev svetujemo tudi pri težji fizični aktivnosti. Bolniškega staleža načeloma ne potrebujete.
Poseg ni boleč, krvavitve med in po posegu ne predvidevamo in je zaenkrat nismo zabeležili. Možen je povečan izcedek iz nožnice v dneh po posegu, ni pa pogost. Bolj pogost je občutek “suhosti” v nožnici, ko se tkiva krčijo.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

Sabina pozdravljena,

naj v uvodu povem, da ste do poroda spremljala mojo nosečnost. To je bilo pred tremi-štirimi leti.

stara sem 40 let, rodila sem le enkrat (pred tremi leti). Porod je bil kar težek, deklica rojena z vakumom. Zavedam se, da mi je porod pustil posledice. Medenica je ostala razširjena, mišice so ohlapne. Vse me pritiska navzdol. Če opravljam bolj fizična dela, mi maternica pride popolnoma dol,tako da jo lahko otipam, oz jo potisnem nazaj v nožnico. Keglove vaje sem delala med nosečnostjo in po njej. Kot kaže neučinkovito. Zdaj sem se malo zapustila. Imam stalni občutek ponega mehurja. Po izvajanju Keglovih vaj imam tudi občutek polega mehurja. Zaenkrat vodo držim.
Moj Ginekolog se strinja z mano, da sem cilj dosegla ( po 3 izvenmaterničnih, splavu in IVF postopkih) , vse to se da popraviti, ko me bo zelo motilo. Nisva se pogovarjala o izvedbi.
Zdaj, po parih dneh se ukvarjam s tem vprašanjem, kaj bi bilo zame najboljše. Bi mi laser dvignil maternico, ali je potrebno opraviti operacijo z mrežico. Seveda me zanima kakšen postopek je bolj učinkovit.

Zahvaljujem se za odgovor. A*

Pozdravljeni Ribica 75!
Čestitam za deklico, vsakdo je zelo dobrodošel.
Z laserjem popravljamo zdrs medeničnih organov, predvsem ohlapne stene nožnice. Na samo maternico lahko vplivamo le posredno, s tem, da utrdimo nožnične stene. Laserska metoda je neinvazivna, za razliko od operacije. Verjamem, da je potrebno izčrpati vse konzervativne in neinvazivne možnosti zdravljenja, preden se odločimo za kirurgijo.
Lp.,Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

Jaz pa sem stara 59 let. Že nekaj časa mi občasno uhaja maternica. Zadnjih nekaj mesecev mi to dela kar precejšnje težave, še posebej, kadar sem pod stresom. Urin mi skoraj nič ne uhaja, razen ob močnejšem kašlju kakšna kapljica. Kadar je maternica delno zunaj, imam težave z uriniranjem.Zanima me, če bi se dalo tudi pri meni pomagati z laserjem.
Hvala za vaš odgovor,
Z ’55

Pozdravljeni Zvonček’55!
Brez pregleda vam težko odgovorim, kaj lahko storimo za vas. Ali gre res za zdrs maternice ali nožnice lahko ugotovim le s pregledom. Zdrs nožnice popravljamo, zdrs maternice pa le posredno.
Lp.,Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

Spoštovana!
Stara sem 37 let, dva otroka. Po porodih ugotavljam, da spolnost ni več taka, kot je bila prej. Namenila sem se k vam na lasersko operacijo, a je mož hudo skeptičen.
Zanima me, kaj se dogaja po samem posegu – koliko časa te mišice, ki se bodo na ta način utrdile, zdržijo? Glede na to, da ne nameravam več roditi, seveda…
Ali se lahko na ta način (poseg) kakorkoli poškodujem, trajno poškodujem mišice vagine, ipd… Kaj se zgodi, če poseg ni uspešen? Obstajajo kakšne dolgoročne (negativne) posledice?
Najlepša hvala za odgovor.

Spoštovana,

čaka me histeroskopija zaradi odstranitve 16 mm polipa, stara sem 48 let. Kdaj svetujete lasersko terapijo krčenja nožnice pred ali po posegu? Zanima me še ali je po laserski terapiji odsvetovano tudi kopanje v morju?

S pozdravi

Pozdravljeni Malamiskamala!
Z laserskim posegom vplivamo na vezivno tkivo nožnice. Tkivo izboljšamo tako, da mu povrnemo čvrstost in elastičnost. Na mišice, ki ležijo globje, ne vplivamo, razen posredno. Ker zožamo lumen vhoda v nožnico imajo mišice boljše prijemališče in jih lažje učvrstite z vajami.
V sami nožnici ni mišic, ki bi jih lahko krepili.
Z laserskim posegom ne moremo poškodovati mišic na medeničnem dnu.
Poseg je v večini primerov zelo uspešen.
Trajnih, negativnih posledic nismo še imeli.
Lp.,Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

Pozdravljeni Petek15!
Priporočam, da greste na laserski poseg po odstranitvi polipa, če je histeroskopija že predvidena.
Lp.,Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

Pozdravljeni,

veliko sem že prebrala o laserski terapiji za stresno inkontinenco,zanima me pa kdaj je treba lasersko terapijo spet ponoviti,,ker sem nekje zasledila da to ni trajno in da je treba ponovit na 3 leta in me zanima če je cena takrat spet 700 eur ?

Hvala za odgovor

Spoštovani, prosim vas, da mi napišete kaj o omejitvah po operaciji. Zanima me, ali lahko npr. delam jogo ali pa tibetanske vaje, ali morda nežno plešem, glede na to, da bi v službo morala hoditi, ker ni bolniškega staleža. Kako je z obiskom savne?
Hvala za vaš odgovor in hvala za vašo predanost.
Tinkamala

Pozdravljeni Malinapuhi!
Odgovorim lahko le za cene v naši ambulanti.
Če bo v prihodnosti potrebno terapijo z laserjem obnoviti, imamo za naše pacientke pripravljeno posebno ceno. Ponovni tretma bi v naši ambulanti stal 120 eurov. Zaenkrat še nobena ni izkoristila ponudbe, obratujemo pa že dalj kot 3 leta.
Verjamem, da bo pri nekaterih potrebno ponoviti tretma čez več let, ne pa pri vseh. Od dejavnikov, ki so pripeljali do bolezni je odvisno, ali bo potrebno poseg ponavljati ali ne. Na genetsko osnovo vezivnih tkiv ne moremo vplivati. Če pa popravimo poškodbe od poroda, ne vidim razloga, zakaj bi se bolezen ponovila po končanem rodnem obdobju.
Lp.,Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

Pozdravljeni Tinkamala!
10 dni po laserskem posegu odsvetujemo spolne odnose, kopanje v bazenih in težjo fizično aktivnost. Joga in tibetanske vaje ne spadata v nobeno od odsvetovanih dejavnosti. Ne vem kaj je lahen ples, ampak sliši se kot manjša fizična obremenitev.
Savna ni odsvetovana.
Bolniški stalež pride v poštev pri določenih poklicih, kjer bi bila pacientka izpostavljena aktivnostim, ki jih odsvetujemo.
Lp.,Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

New Report

Close