Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina GLAVOBOL ,drugič

GLAVOBOL ,drugič

Pred 10 dnevi me je postopoma začela boleti glava na nak čuden način: najprej v predelu levega ušesa, kljuvanje”cukanje”, težko bolj plastičo opišem. Nato je bolečina potovala po celi levi polovici glave….. Aspirin ni pomagal, prijel je Caffetin. 3-4 x na dan.
To je trajalo približno 3-4 dni, nakar je postopoma prenehalo.

En teden sem imla mir, sinoči pa me je spet “cukalo”, po 1 tableti Caffetina je minilo, danes je OK.

Glede na to, da me nikoli, ni bolela glava, ( mogoče 10 x v 50 letih, ampak ne na tak način), me zanima kaj bi to lahko bilo. Naj povem, da nisem bila izpostavljena nobenemu prepihu, niti mrzlemu vetru.
Vnaprej hvala za odgovor.

Spoštovani!

Bi kar bila migrena. Včasih je glavobol hujši, včasih šibkejši. Vidim, da si znate pomagati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

LP!Imam vprašanje za mojo punco? Njo že več let boli glva od hudih do zmernih bolečin, pred letom dni si je na glavi v zatilju odkrila bulo (nepravilne oblike na otip trda in neboleča), po obisku pri osebnem zdravniku je dobila antibiotik po katerem naj bi to izginilo vendar ni, po ponovnem obisku je bil odgovor da če se poveča se to operativno odstrani-na pregled k specialistu in na slikanje glave pa ni bila napotena, samo pregled krvi. Večkrat tudi omedli (pade na tla) pravi da se to kar zgodi brez opozorila,včasih tudi brez razloga bljuva, sedaj se ji nekaj dni vrti v glavi (omotična).Stara je 21 let.Je tudi bolj živčnega. Kaj je po vašem mnenju lahko vzrok teh težav, ali je lahko tudi kaj v zvezi z rakom glave …
Najlepa hvala za odgovor!

lep pozdrav!

Spoštovani!

Bula je verjetno zamašena lojnica in jo lahko izreže tudi njen zdravnik ali pa kirurg.

Glavobol nekako spominja na migreno, a bi ga morali bolj podrobno opisati.

Povejte tudi nekaj več o omedlevanju.

Zaenkrat niste navedli kakšnega prepričljivega znaka tumorja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pravi da se ji včasih pojavi na trenutek hud glavobol v predelu čela ki mine nekje po minuti pri tem se zaradi močnih bolečin uleže, drugače ko pa bolečina traja dal časa pa je prisotna po celi glavi ni je lahko huda ali pa ne osebna zdravnica ji je predpisala ofen. Kar se tiče omedlevnja pa kot sem povedal na trenute se zgodi (slabost,pade na tla, včasih se npr.oprime stolice tako da ne pade) in mine.

Spoštovani!

Ali olfen pri glavobolu pomaga? Ali ima pred očmi pred napadom kakšne barve, slike, bliskanje… Ali ji je ob galvobolu slabo, jo sili na bruhanje ali bruha? Ali se glavobol poslabša, če ni pri miru? Ali jo moti svetloba?

Tistega s slabostjo ne znam razvozlati. Ali se dogodka kasneje spominja?, Kakšen ima krvni tlak? Ali se slabost kako napoveduje, ali pade, kot bi jo pokosil?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

LP. pravi da ji ofen vedno pomaga.Pred napadom glavobola ne vidi nobenih barv ali slik ali kaj podobnega, ob glavobolu ji ni slabo in nite ne bruha, glavobol se ob gibanju lahko poslabša vendar ne znatno ali pa se sploh ne poslabša, lahko pomaga že če se samo vleže in pri tem je svetloba ne moti.
Kar se tiče slabosti sva se natančneje pogovorila in pravi da se pred padcem približno 5-10 min čuti slabost , bolečine v glavi in se počuti utrujena, pred padcem vidi belo nato pade. Dogodka se po padcu spominja, spomni se da ji je bilo slabo nato se počuti dobro kot da ni bilo nič. Pritisk ima normalen vendar( mirjen pri osebni zdravnici) če jo naprimer kdaj rahlo boli glava popije kavo in je nato vredu kar je verjetno tudi znak nizkega pritiska, kar je potrdila tudi naprava za mirjenje pritiska ki jo imamo doma 100/ 55 110/55-60. Aja še to moram povedati da imajo v družini po materi od očeta sladkorno bolezen.

Spoštovani!

Težko se opredelim med tenzijskim in migrenskim glavobolom. Zanekrat bi poskusil z zdravili, ki jih ima. Za podrobnejšo diagnozo bi se morala še mariskaj pomeniti. Omedlevica bo najbrž es posledica nizkega tlaka. Družinska anamneza sladkorne bolezni pri tem ne bi smela vplivati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close