Najdi forum

Bom kar po točkah:
Nimam enega najboljšega prijatelja, tisti, ki pa so blizu temu pojmu so večinoma poročeni (z ženami). Tako da mislim da ne.

Tudi ne.

Relativno malo. Mislim da sta dva znanca (ki se ne poznata med sabo). Vem pa ne. Mi ni toliko važno, da bi vprašal..

Včasih grem namenoma v kakšen lokal na pijačo s kolegi ali kolegicami, ki je znan kot gejevski. Da preverim če je res kaj o tej vsiljivosti, drugačnosti, itd. Zaenkrat še nobene slabe izkušnje ali slabega počutja zaradi tega.

Sem pričakoval take odgovore – no potem je vse v najlepšem redu,a ne.

Kaj je potem smisel teh pravic homoseksualcev? Ali to mediji in javnost preveč napihuje?

enakost je ideal francoske revolucije, enakost pred zakonom je zapisana v najvišjem pravnem aktu , ustavi, pa vendar je to še vedno ideal kateremu stremijo družbe, ki na prvo mesto dajejo t.i. vladavino prava, žal, v vsakodnevnem življenju nismo in nikoli ne bomo enaki pred zakonom, razlog je preprost, če želimo biti enaki, se moramo otresti družbene neenakosti in stopiti v brezrazredno družbo, ki pa je utopija, ne moreš biti enak med neenakimi, ne moreš imeti enakih pravic v družbi , ki temelji na diktaturi večine; živimo v diktaturi, zaviti v celofan demokracije, in samo zato, ker neka skupina manjšinskih posameznikov misli, da jim zaradi ustavne določbe o enakosti ( ki je neko splošno vodilo), da jim neka pravica pripada, to še ne pomeni, da jo bodo tudi dobili, ker je tu večina, ki odloča o tem, tudi mi ni jasno zakaj bi bil gay, ki mu ne dopustijo poroke bolj prizadet, kot žid, ki mu ne dvolijo nositi tradicionalnega pokrivala?
dedovanje? obstajajo drugi instrumenti civilnega prava, s katerimi lahko posamezniki urejejo medsebojna razmerja
ps.
sem mislil da se bi se gayi radi poročali zaradi ljubezni, pa vidim, da je edino vodilo denar, denar drugega, že spet..vse se konča pri denarju

Drži. Nismo idealni. Ampak zakaj se ne bi raje bližali temu cilju enakosti, namesto da se poskušamo včasih oddaljevat?

Glede P.S.-a pa ne vem od kod ti ideja. Sam sem samo poprijel kar mi je najprej prišlo na misel – in to je bilo dedovanje. Sam veš, da gre verjetno za cel paket, ki se začne pri čustvih konča pa kakor pri komu.

V končni fazi gre le za to ali privoščimo drugim kar si želijo – ali ne. In jaz osebno ne vidim razloga da jim ne bi.

Ne vem sicer na kaj točno misliš – vendar po moje je smisel enakih pravic vseh osnova poštenosti do družbe in sebe.
Zato jaz zagovarjam to stran v tej debati.

Glede napihovanja pa – ja, jaz mislim da ja. Je le ena stvar izmed mnogih ki jih je treba še uredit.
Po drugi strani pa razumem tudi napihovanje in izpostavljanje – ker to je način na katerega se take stvari počasi uredijo. Podobno je bilo z žensko volilno pravico ipd.

A dej, dej… Kakšno vodilo pa je pri poročanju strejtov? Verjetno se pa oni poročajo iz ljubezni, ne pa zato, da bi imeli korist od tega? Komično.

In ti potem pišeš o nespoštovanju in nesprejemanju drugačnih.

Tadej, ti dam svoj naslov pa prideš pogledat mene in mojo partnerko pri vsakdanjih opravilih, pri urejanju birokratski zadev, boš šel z mano na govorilne ure mojega otroka, ki ga imava skupaj s partnerko, boš pogledal v redovalnico, če ima same cveke in vedenje neuspešno, zato ker je tako diskriminiran, boš vprašal njegove sošolce, če skup padejo, ko vidijo dve mami – prideš? Pridi pa boš videl, da smo povsem običajna družina in kje imamo težave.

Koliko vas ki ste tako proti homoseksualcem, dejansko pozna koga? Ste se vsaj pogovarjali s kom, ki ni Mitja Blažič?

Mislim, da bi on raje prišel gledat kaj drugega. Za takšne pa ponavadi nimajo čisto nič proti vam (no, predvsem proti lezbijkam) :-))))))))))))))

Niste družina. Si samska punca z otrokom. Veliko jih je takih. Nima pa to veze z zakonom.

A si jemlješ pravico odločati kdo je – in kdo ni – družina?

A si jemlješ pravico odločati kdo je – in kdo ni – družina?[/quote]

družina je otrok + starš/i

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ilija, spominjas me na konja, ki ima na ocesih plasnice. Ne vidis ne levo ne desno
ampak samo sebe in svoj prav. Kdo ti daje pravico, da sodis, kdo je vec oz. manj
vreden???? Bodi to, kar si in odrasti in pusti druge, da zivijo svoje zivljenje.

tadej, glede na to, da sam nisi homoseksualec (vsaj domnevam tako), potem “veš” presenetljivo veliko o nih. Kako ti veš, kaj oni želijo? Kako ti veš, kaj lahko oblast pričakuje od homoseksualnega para in kaj ne?

Dejstvo je, da o homoseksualnih ljudeh, njihovem življenju, težavah in problemih, s katerimi se srečujejo, nimaš pojma. Ker če bi ga imel, ne bi rojeval takih nebuloz kot jih. Očitno je, da si si zapičil v glavo, da so geji taki in taki, lezbijke take in take, biseksualci pa morda vmes med tem in onim. Posplošuješ in lepiš nekatere vzorce (nemonogamno obnašanje, nesposobnost trajnih in dolgoletnih zvez, pogosto menjavanje spolnih partnerjev, orgije…) na prav vso homoseksualno populacijo, brez izjeme.

Kot da med njimi ni resnih ljudi, ki so sposobni zrele zveze, monogamije in zvestobe. Prepričana sem sicer, da je debata s takimi površnimi ocenjevalci ljudi kot si ti, povsem brezpredmetna (da ne rečem brezplodna). Take vrste ljudje ste zakopani v svoj prav in bi si morda premislili le v primeru, če bi ti sam papa Ratzi prišel potrkat na vrata in ti poskušat razložiti še drugo plat. No, strahu za kaj takega najbrž ni.

Po tem, koliko odmevov ima ta tema, se vidi, kako so ljudje pripravljeni na veliko besedičiti o tem, kaj bi ONI komu pustili in kako radi se gredo ljudje Boga, v smislu: “Jaz pa pedrom ne bi pustil, da se poročijo. Jaz pa lezbijkam ne bi pustil, da imajo otroke. To ni normalno. To je nenaravno. Oni ne morejo biti družina. Oni so deviacija, odklon in izvržek narave, vse troje in še več. Še bolje, če bi bilo po moje, sploh ne bi pustil, da se homoseksualno usmerjeni nahajajo v bližini nas, normalnih. Če bi bilo po moje, bi jih vse zaprl na kakšen otok, pa naj imajo tam svoje orgije ali pa naj se tam igrajo družine.” In ti ljudje, ki imajo za povedati največ slabega, o homoseksualnih ljudeh večinoma nimajo pojma. Se pa najbrž počutijo fino, ker se jim zdi, da je nekdo še na nižji stopnički od njih in si je lepo bildati ego na račun pljuvanja po drugačnih ljudeh.

Ampak resno, KDO SI TI, da boš nekomu prepovedaval ustvarjati družino? Ali se z nekom poročiti, če se želi? Kdo si ti, da boš ženski, ki ima žensko partnerko, prepovedal imeti otroka? Ker veš, lahko prepoveduješ, kolikor hočeš in se v svoji ozki usmerjenosti (da ne rečem zaplankanosti) postaviš na glavo ali razpočiš – s svojimi besedami le futraš množice, ki so podobne tebi in ki imajo enak način “razmišljanja”. Homoseksaulnih ljudi ne boš odvrnil od tega, da ne bodo delovali na področjih, kjer se čutijo prikrajšane in kjer dejansko SO prikrajšani.

Kar se države tiče: jah, glavno je, da tudi homoseksualni ljudje izpolnjujejo vse obveznosti do države, kajne? To je glavno. Da jim še ni prišlo na misel, da bi rekli: “Davke bomo plačevali takrat, ko bomo imeli enake pravice kot vsi drugi.” Kot je nekdo že zgoraj napisal – gre za enake pravice in ne večje pravice.

Slej ko prej bodo imeli tudi homoseksualni ljudje popolnoma enake pravice kot heteroseksualni. Temu se ne bo dalo izogniti. Žalostno se mi zdi, da bo ta slej ko prej morda šele čez 50, 100, 150 ali še več let (ko bomo tukaj pišoči že zdavnaj prah), ampak to se bo zgodilo.

Ti, ki veš, kažeš kako ne veš. Ti misliš da je družba poljubno urejena, kakor pač se zdi večini ljudi. Če bi bilo tako bi vse družbe že zdavnaj razpadle.

Ja, jaz govorim o tem kaj lahko država zahteva od podložnikov. Jaz govorim o tem kaj lahko sodnik zahteva od moškega in ženske. In česa ne more terjati od dveh moških ali dveh žensk.

Nisi resna. Dajte raje uporabljat slovensko besedo za “gey”. Naj vedo vsi, da je prevod “veseljak”.

Tako da najprej se zresnite. Ljudje imamo status: samski, poročen, vdovec. Ne heteroseksualec, ne homoseksualec ni status. Torej tudi ni diskriminacije glede na spolno usmeritev.

Tadej je pa zelo zgovoren v tej temi…
Tadej a si gej?

Kdaj bomo pa imeli kakšen shod za podporo nekrofilom? HA ?!?!??!?
A se vpraša kdaj kdo kako je nekrofilom? HA?!?!?!?!?
Seveda se ne vprašate kako je nekrofilom !!!!!! Vam je važno samo da je toplo in vlažno. Nekrofilija je naravna. Tudi živali jo izvajajo in potem ta naraven proces nam prepovejo.

Da sploh ne omenjam, da je antična Grčija; zibelka demokracije, matematike, filozofije, tudi epike dramatike in nenazadnje lirike, zibelka mehanike (vsi vemo za Aleksandrijo) dopuščala pedofilijo.

Dajmo najprej recimo začeti s shodom “ponosen, da sem sodomist” in potem preidemo k pomembnejšim zadevam.

Tako ali tako pa ni pomembno, dovolj je bolnih ljudi na svetu in ti bolni ljudje imajo v veliko primerih otroke. To, če bodo homoseksualci začeli posvajat (znaći kupovat iz Indije koromandije) je le še kapljica v suicidno hedonistično demolirano družbo.

Mi je pa hecno to, da geji sami priznavajo, da je družina z dvema očetoma patološka.

Kaj imajo spolne odklonskost in perverzije veze s spolno usmerjenostjo? Prav nič!
Zgolj si opisal svoj ozek in klišejski način gledanja, da so zate homoseksualci isto kot pedofili…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Homoseksualnost je spolna usmerjenost. Heteroseksualnost je spolna usmerjenost. Biseksualnost sta……..dve spolni usmerjenosti, vse ostalo so perverzije. checked.

Blaaahh, ni pomembno.

Sploh pa spolna usmerjenost ni pravna kategorija. Moški in ženska se lahko poročita. Tudi če sta geja. Še več, če ne seksata se lahko celo cerkveno ločita!

Moški in ženska se lahko poročita, čeprav sta geja?

Kot prvo, gej je moški homoseksualec. Ženska homoseksualka pa je lezbijka.

Kot drugo: predlagaš, da naj se homoseksualci poročijo z drugim spolom in imajo izvenzakonska razmerja?

Razmerja homoseksualcem ne pomenijo kaj posebnega. V spolnem smislu.

New Report

Close