Gay je OK?
Ne morem verjet!
Kljub moderni dobi ste nekateri s svojim misljenjem v srednjem veku.
Ce bi bili sposobni vsaj malo empatije, bi razumeli, da se gay ni sam
odlocil za tako usmirjenost, temvec se je s to nagnjenostjo rodil ali jo
z vzgojo pridobil. Zakaj morate obsojati nekoga, ki je drugacen od vas?
Je CLOVEK in ima pravico do svojega dostojanstva. Pika.
biti gay seveda ni stvar izbire, je stvar naravne deviacije, genskega odklona, popolnoma normalen naravni pojav in kot tak popolnoma sprejemljiv, da je pa pri moških v porastu gejevstvo pa je lahko tudi posledica ženskega uživanja kontracepcijskih tablet in uporabe plastike pri procesiranju hrane in ogromo število kemijskih substanc, ki niso pristone v naravi in katerim smo vsakodnevno izpostavljeni in nam ruši kemično ravnovesje v telesu: da poenostavim, moški so izpostavljeni kemični kastraciji
mene ne moti nič pri gejih naj živijo kak hočejo, moti pa me da se toliko izpostavljajo in parada tja in to pa še kaj, naj enostavno živijo kot ostali – a zato ker sem hetero moram imet vsako leto svoj shod, da opozorim da ne živim kakor hočem, da sem lačen, da nimam dela, itd…
in še nekaj, kam rinejo s svojimi pravicami, če vejo da naša družba to pač ne sprejema, nevem zakaj nočejo živet lepo po svoje in se ne vtikovat in izpostavljat povsod kot mi vsi ostali.
so oni kaj več kot mi, so drugačni, nič od tega naj živijo kakor hočejo in pika.
kaj gejem pomeni da se tolk izpostavljajo? želijo bit opaženi? al kaj
točno vem kateri moški je gej ko ga vidim na ulici, zakaj je to tako, a ni to da oni ubistvu želijo da izstopajo iz družbe potem pa se pritožujejo da jih družba izloča, saj si sami to naredijo a ne.
Dragi, nič me ne moti, ti ker si hetero, ne rabiš met parad zaradi svoje spolne usmerjenosti, ker nimaš težav, ki se nanašajo na spolno usmerjenost.
Nihče v lokalu te ne gleda čukast, ko se poljubiš s svojo punco, ne vpijejo za tabo LEJ GA HETERO! ko se sprehajaš skozi park, starši otrok, kjer poučuješ, se ne pritožujejo ravnatelju, da jih poučuje hetero, ker se lahko njihov otrok tega naleze, ko imaš otroka bolanega in želiš vzet bolniško zanj, te nihče ne sprašuje, ali je to res tvoj otrok in kje imaš dokumente o tem in malo morje ostalega …
Stvari, na katere ljudje niti pomislijo ne.
Za to gre. Da pomisliš, da nisi edina oseba v družbi, ki ima težave, da razmisliš, ali nisi slučajno diskriminatoren dod rugalnih od sebe, samo zato, ker nečesa ne razumeš.
Enako pri hendikepiranih, ko gredo na ulice. Ne gredo zato, ker se želijo pobahat Lejte me, sem na vozičku, bogi sem … Ne. Ampak zato, da se družba neha sprenevedat, da ne obstajajo in da je treba pred vsako javno ustanovo naredit jebene klančine ali v pomembne stavbe (kot je zdravstvo, šole, univerze, občine …) namestit tista dvigala, da niso ubogi revčki, ampak da znajo mislit s svojo glavo in (tisti, ki niso umsko prizadeti) se tudi odločat v svojem imenu.
Take parade pa so določenemu odstotku ljudi grozne zato, ker niso sposobni videt dlje od svojega nosu in se bognedaj empatično zazret v druge. Ne, bolje jih je označit za deviantne in jih porinit na rob družbe, sebi pa nadet tiaro in se smehljat v svoji čistosti porekla, pravilne spolne usmerjenosti, pravilnega razmišljanja …. Bog ne daj, da bi kdorkoli razbil njihov milni mehurček prepričanja, njihov idealni svet. In jih, o groza, okužil z drugačnimi vrednotami, drugačnimi percepcijami, ker kaj bodo potem, ko ne bo več nikogar, nad katerim se lahko zgražajo, kažejo s prstom … kaj bo, ko ne bo jasno razmejeno, kam kdo spada, in bodo vsi označeni kot enotna skupina (s svojimi posebnostmi v njej)?
Ja, potem pa, ko to vse odpade, pa si razgaljen le kot Človek in ni več pomembno, kaj si, od kod prihajaš, kdo je tvoj prednik, ampak kaj imaš pokazati in kakšen odnos imaš do drugega.
In na ravni Človeka si enak vsem ostalim, tudi tistim, ki jih tako odrivaš stran.
Bog, kako to boli!
Lepo, da si se potrudila in tole napisala, vendar se bojim, da je to le zguba časa zate, saj ljudje ne dojemajo, ne razumejo. Kako je to možno, tudi meni ni jasno. Ko vidim, kakšna strahotna omejenost je zelo množično zastopana celo na forumu Čustvena inteligenca, kako se ljudi ničesar ne dotakne, kako jim nič kar napišeš ne da misliti, mi je jasno, da je vsak trud zaman.
Nekatere od njih pouči življenje samo, saj dobijo npr. otroka geja, vnuka geja. Veliki večini se potem mišljenje obrne na glavo. Nekateri bodo pa do smrti ostali v svojih zaplankanih možganih in podili npr. malo piško, ki je za njih lahko profesorica glede živlejnskih izkušenj in nenazadnje zdravega intelekta, s tega foruma. Narobe svet, ti rečem.
OK, primerjava z invalidi in geji je pač mimo.
Ali nisi razumela kaj sem hotel povedat, če se kdo izpostavlja in razkazuje in vse ostalo bodo pač vsi vedeli o njem vse, a ne.
Nikjer v nobeni državni ustanovi me ni noben vprašal o spolni usmerjenosti – samo na banki sprašujejo ko hočeš imet kredit ali si samski ali vezan.
hočem ti povedat eno, kdor se izpostavlja je pač opažen.
V lokalu se ne poljubljam in globoko zalizujem s svojo punco, iz istega razloga ker pač ne želim bit izjema in se izpostavljat in kazat – kaj pa kulturno obnašanje,itd.
Če je otrok posvojen potrebuješ dokumente in pika.
pravim le, da če bi bilo manj buma okrog tega bi bilo vse ok, vedeli bi pač da homoseksualci obstajajo in ni važno kdo so ti posamezniki (seveda če se nebi oni že dovolj izpostavljali) in to ni zatiskanje oči, ampak vsak bi skrbel za svoje zasebno življenje (s kom živi, s kom seksa,itd.)
Absurd je zahtevati pravice, kot so poroka, če družba tega ne sprejme se je pač treba sprijaznit in živet naprej, ali ni dovolj svoboda ki jo imamo in se ne preganjajo in zatirajo drugačni?
Še kar se sprašujem zakaj si želijo tolk bit izpostavljeni, opaženi? Kaj neznajo živet normalno in mirno življenje kot ostali? Ali jih mogoče kdo pri tem ovira ali se sami?
Treba se je pač zavedati, da se praktično vsaka človeška skupnost definira ne samo afirmativno, temveč tudi per negationem – tj. skozi podobo drugega (tistega, ki ji ne pripada). Zdi se, da sleherni kolektivni subjekt (mi-subjekt) potrebuje zakrknjene sovražnike, ki so (oziroma postanejo) krivi za to, da stvari ne gredo vedno prav.
manjšine, dobro si preberite tole!!!
foto: flickr.com
Kevin Ruud – premier Avstralije:
PRILAGODITI SE MORAJO EMIGRANTI IN NE AVSTRALCI!
In to je to, pa vam odgovarja ali pa ne. Sit sem tega, da naš narod skrbi, da nismo slučajno užalili nekatere posameznike in njihovo kulturo. Od terorističnega napada na Baliju do danes, smo priče vala patriotizma, ki prihaja od večine Avstralcev.
Ta kultura je zgrajena tekom 200-tih in več let z muko in trudom in je zmaga milijonov mož in žena v iskanju svobode. Govorimo ANGLEŠKO in ne špansko, libanonsko, arabsko, kitajsko, japonsko ali kateri drug jezik. To pomeni da, če želite biti tu, se naučite naš jezik!
Večina Avstralcev veruje v boga. To ni neka krščanska desna orientacija, niti ni politično vsiljeno – to je dejstvo, ker so ta narod, kar se vidi iz dokumentov, utemeljili možje in žene krščanske vere in krščanskih načel. Zato je adekvatno, da se krščanska obeležja nahajajo na zidovih naših šol. Če je Bog za vas žalitev, predlagam, da si izberete nek drug del sveta za vaš dom. Dopuščamo vam vašo vero in vas ne sprašujemo zakaj v njo verujete. Od vas zahtevamo, da sprejmete našo vero in da živite z nami v harmoniji, miru in ljubezni.
To je naša domovina, naša zemlja in naš stil življenja in dopuščamo vam, da v tem uživate.
Ampak, če se ne boste nehali pritoževati, protestirati in ogrožati našo zastavo, našo čast, našo krščansko vero in način življenja, vam srčno priporočam, da izkoristite drugo veliko svobodo, ki jo imajo Avstralci, to je svoboda, da zapustite našo deželo. Če ste tu nesrečni- oddidite! Nobeden vas ni prisilil, da pridete k nam. Sami ste zahtevali, da vas sprejmemo. Torej, sprejmite državo, ki ste si jo sami izbrali.