Endokrinolog
Spoštovani!
Pri 18 letih je možno, da se je rast že končala. Potrebno bi bilo opraviti RTG zapestij za oceno ali je rast zaključena ali ne? Če rast še ni zaključena je možno dodajanje rastnega hormona. Priporočam opraviti pregled pri endokrinologu.
Lp
Spoštovani!
Oktobra 2012 sem v Endokrinološko ambulanto poslala napotnico, da me naročijo na prvi pregled. Po mesecu dni sem jih kontaktirala, da se pozanimam, ali so prejeli napotnico, saj še nisem bila dobila odgovora, pa je sestra rekla, da je gotovo v reševanju. Do danes še nisem prejela nobene pošte. Je normalno, da se na odgovor čaka tako dolgo? Pričakovala sem ga namreč v kratkem, daljše bi naj bilo potem čakanje na prvi pregled…
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
A.N.
Pozdravljeni!
Ker sem vam ze 1x pisal in nisem dobil odgovora bi lepo prosil da mi sedaj odgovorite saj me to zelo muci. Zanima me zakaj mi pri 21 letih ne rastejo dlake po obrazu? Nasplosno imam po rokah svetlejse dlake , po nogah imam sicer normalne temne in dokaj goste do steneg, stegna pa imam ponovno neporascena. Prosim za odgovor.
Spoštovani!
Stara sem 54 let, že pred 25 leti sem zbolela za ščitnico, no sedaj je že nekje 15 let v zgornji meji normale. Jaz pa imam če dalje večje probleme, ki pa ne vem ali so zaradi ščitnice, ali ne.Že dve leti sem ponoči zelo žejna, zaspim lahko le na levi strani, ko se vležem mi srce tako razbija, da nikakor ne morem zaspati.Prebujam se vsako uro, seveda z čisto suhimi usti. Zadne čase me je strah,ko se vležem v posteljo, tako, da najraje ne bi šla spat zaradi tega, kar se mi dogaga. Zjutraj se zbudim zelo utrujena.
Hvala za odgovor
Pozdravljeni,
Dati moram kri za pregled: FSH, TSH, T3,T4, ESTADIOL, TESTOSTERON, LH, PROGESTERON, KORTIZOL, DHEA, PROLAKTIN. Ginekolog mi je namreč naročil, da moram dati kri za te preiskave vendar ni omenil kdaj v katerem menstrualnem cilku naj bi jih delala. Zdravim se za neplodnost v Postojni.
Prosim vas če mi lahko odgovorite!
Hvala!
Spoštovani!
Načeloma je najprimerneje določiti hormone v prvem delu menstrualnega ciklusa. Vrednosti FSH, LH estradiola in progesterona se spreminjajo tekom menstrualnega ciklusa, zato je za interpretacijo izvidov potrebno vedeti v kateri fazi ciklusa je bila odvzeta kri.
Lp
Pozdravljeni,
zanima me, ali v Sloveniji obstaja kakšna zasebna ambulanta, kjer opravljajo preglede na področju endokrinologije – moja diagnoza Androgena alopecija L64. Sem stara 24 let in imam te težave že skoraj 10 let. V otroštvu sem imela zelo goste lase, v zadnjem razredu osnovne šole pa so se vidno zredčili. Bila sem že 2x na pregledu v Endokrinološki ambulanti, a se mi tudi s povečanjem doze zdravil – Yasminelle in 100 mg Androcur stanje ne izboljša. To terapijo imam že več let, zato bi želela izvedeti drugo mnenje. Zanima me, v katero zasebno ambulanto priporočate, da grem na pregled?
LP, Anabelle
Pozdravljeni.
Stara sem 33 let in imam že od majhnega težave s težo,ki niha. Poleg tega imam tudi zelo neredne menstruacije. Pred 15 leti sem že bila na pregledu in sem dobila tablete,ki so pomagale,da se je stanje izboljšalo,a še vseeno ni ok. Zanima me kaj lahko v tem primeru stori osebni zdravnik ali naj le prosim za napotnico za endokrinologa?
Pozdravljeni,
stara sem 25 let. Lani sem obiskala endokrinologa, ki je ugotovil povišan testosteron (5,3) in predpisal Aldactone. Po nekaj mesečnem jemanju omenjenih tablet sem dobila nekakšno kožno reakcijo- na začetku je bila koža zelo, zelo srbeča, kasneje se je srbečica umirila, ostala je le izjemno suha koža. Kljub prekinitvi terapije z Aldactoneom je koža po vsem telesu po 5 mesecih še vedno tako suha, da kar poka- imam rane in razjede, kljub temu, da se tuširam s posebnim medicinskim trdim milom (brez barvil, dišav ipd.) in se mažem s kremo, namenjno izjemno suhi koži (brez barvil, dišav, alkohola, z ureo). Naj še povem, da sem zaradi aken pred leti jemala Roaccutane (skoraj 2 leti), pa moja koža še takrat ni bila v takšnem stanju. Na splošno nisem nikoli bila nagnjena k problemom s suho kožo.
Ali menite, da je to zaradi Aldactone-a? Bi naj po Vašem terapijo nadaljevala? Ste morda Vi osebno imeli tako ali podobno izkušnjo s katerim od svojih pacientov/pacientk?
Hvala za Vaše mnenje,
lp,
lučka