Najdi forum

Dr. Mel Gill v Sloveniji CD

Tole objavo gledam na cankarjevem domu.. Cankarjev dom seminar

Nekaj sem o tem dr. Mel Gillu že prebral, je avtor knjige Meta Skrivnost in sedaj prihaja v Slovenijo pa me zanima vaše mnenje?

Dragi David86!

Najprej naj se ti najlepše zahvalim za tvoje sporočilo, ki si ga poslal na Forum, s katerim šele začenjam!!! Čeprav je sestavljeno samo iz 1 vprašanja, ima točno takšno vsebino, kot si jo želim obdelovati, če se malo “hecno” izrazim. Prav huraaa zate in zame!

Naj ti takoj povem, da o dr. Melu Gillu ne vem veliko in da njegove knjige Meta skrivnost žal še nisem prebrala. Zadnjih 8 oz. 9 let sem bila več ali manj non-stop noseča, rojevala sem in dojila, malo ali skoraj nič spala ponoči, bila podnevi full-time mamica, tako da sem žal področje, ki me zelo zanima, skoraj čisto zanemarila. Tako že dolgo nisem bila na kakšnem takšnem predavanju in bi bil že prav skrajni čas, da se spet odpravim na kaj podobnega. Imam-o pa ravno ta vikend, ko pride Mel v Ljubljano, šolo, tako da me tam ne bo.

Bi pa rekla tako. Zelo dobrodošlo se mi zdi, da gre človek na takšna predavanja. In to ne samo zaradi vsebine, ki jo tam slišiš, ampak predvsem zaradi energije, ki jo tovrstna oseba oddaja. Menim, da so ljudje, ki predavajo o takšnih temah, posebne vrste ljudje. Ja, res je, da je vsak predavatelj zase neka posebna vrsta človeka, ampak nekdo takšen po vsej verjetnosti veliko meditira in prakticira še kakšna druga stanja, kar je v današnjem svetu, ki temelji predvsem na razumu, zelo uau, saj nam pomaga odpreti srce. Pomaga nam iti, ne znam se izraziti drugače, “beyond this”, pomaga nam doseči sebe na nivojih, ki so nam drugače skoraj nedosegljiva.

V svoji dolgoletni praksi sem prišla do tega, da nekako vsi predavatelji oz. duhovni učitelji poskušajo v nas zbuditi to, da smo se sposobni sami direkt povezati z bogom, s prasilo, s tistim nekaj, kar nas presega in ima toliko različnih imen, kot nas je na svetu. No, skoraj toliko… Najlažje zdaj to opišem s pomočjo izkušnje, ki jo je bralcem zaupala Liz v svoji knjigi Jej, moli, ljubi, ko se je popolnoma obupana zaradi nesrečnega zakona ponoči na tleh kopalnice obrnila neposredno na boga in ga prosila za pomoč… In ji je le-ta takoj odgovoril in ji pomagal… No, ne kar takoj, ampak ko je stopila na to pot in začela prakticirati “pogovore z bogom”, je vse nekako steklo. Prej pa je bila sicer vsa pametna in zelo intelektualna ujeta v začarani krog tega, da je bila non-stop nesrečna.

Tako tudi mi želimo 1001x slišati 1 in isto od teh ljudi, ki imajo malo bolj poduhovljeno znanje – da na koncu začnemo verjeti, da se odpremo in da se znamo neposredno, brez posrednikov, povezati s tistim nekaj, kar nas presega. Poimenovanje je še najmanj pomembno, tako kot so tudi diagnoze v psihiatriji npr. po mojem mnenju samo nekaj, kar nam skrajša pot do tega, da vemo, kaj se v resnici dogaja z nekim človekom. So kot neke etikete, ki nam prihranijo čas, da se nam ni potrebno ukvarjati s človekom, ki trpi in je zaradi določenih vzrokov izbral neko obliko funkcioniranja, ni pa to njegovo bistvo. Ne, res ni. Če lahko na tem mestu že povem nekaj iz Šole, je Marjan Ogorevc na 1 izmed predavanj lepo povedal: Tako vidci kot ljudje s težavami v duševnem zdravju imajo videnja, s tem, da prvi vedo, kaj vidijo, drugi pa žal ne.

Zato sem vedno za to, da se na kakšno takšno predavanje gre. Sem pa tudi za to, da vsak od nas posebej začuti predavatelja. Ker lahko da bo 1 predavatelj nekoga nagovoril, spet drugega pa ne. Vsak namreč “pobere” svojo skupino ljudi, svoje duše, s katerimi bo skupaj hodil skozi življenje. Tako kot je tudi s klasičnimi terapevti, pri katerih iščemo pomoč za zadeve, ki nam ne gredo: Eni nas nagovorijo, spet drugi pa nas odbijejo. In zato nima smisla, da drug drugemu govorimo: Ja, ta je pa res dober. Huu, ta pa mi ni čisto nič všeč. Ja, mogoče jaz čutim tako. Za nekoga drugega pa je lahko ravno obratno. In hvala bogu, da je tako – da ni vsem všeč enako, da ne poslušamo vsi iste glasbe, nam niso všeč ista oblačila itd. Ker potem bi se hitro zgodilo, da bi vsi na tem svetu hoteli 1 in isto stvar…

Ne, ne, vse je tako, kot mora biti, v kar zelo verjamem in o čemer bom še večx pisala! Zato ti rečem, da se glede vsega v zvezi s predavateljem obrni kar nase, kajti v sebi že imaš odgovor – samo slišati ga je potrebno!

Za danes se poslavljam in upam, da ti je bil vsaj delček odgovora pisan na kožo! Pa na-piši, če boš šel v CD na Mela! Bom zelo vesela kakršnekoli informacije…

Lahko noč in kmalu že dobro jutro!

Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close