Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Datum poroda in delo z računalnikom

Datum poroda in delo z računalnikom

Dober dan!
Zanima me predvideni rok poroda zame. Prvi dan zadnje menstruacijo sem imela 29.9., vendar glede na ultrazvok je zdravnik rekel, da imam 14 dnevni zamik ( da sem kasneje zanosila, kot se sicer gleda po menstruaciji). Zato formule ( -3 mesece plus 7 dni ) ne morem uporabiti. Obstaja še kaka druga formula, ki bi prišla v poštev pri meni ?

Zanima me še koliko lahko delo z računalnikom škodi plodu ( z računalnikom delam do 3 h ur dnevno, včasih a redko do 5 ur)

Draga Magda,

po dosedanjih spoznanjih neionizirajoča sevanja, če ne povzročajo segrevanja telesa in s tem tudi ploda nimajo neugodnih učinkov. Torej tudi delo z računalnikom ni dokazano škodljivo. Kar zadeva pričakovani datum poroda se ne obremenjujete preveč z izračuni. Če imate narejen ultrazvok v prvi tretjini nosečnosti, imate s tem bolj natančen podatek za izračun pričakovanega datuma poroda kot katerikoli točen podatek o menstruaciji. “Rok” naj vam torej izračuna ginekolog in naj ga čim prej napiše v materinsko knjižico. Če si ga ne “upa” zdaj, potem ga bo še težje kasneje. Pri nerednih ciklusih se namreč ne oziramo več na menstruacijo temveč se orientiramo izključno po izvidu ultrazvoka, ki je opravljen pred 20. tednom nosečnosti.

New Report

Close