Najdi forum

…kako naj se na črnem perilu (puloverji, majice) po pranju znebim raznih muck, las in ostalih stvari. Opažam, da mi stroj temnih predvsem črnih stvari ne opere dobro in tako na majicah in puloverjih ostajajo bele mucke in predvsem lasje. Kako naj bi se teh stvari znebila. Ali imate kakšen poseben način, kako prati črno perilo? Prosim za kakršen koli nasvet.

lp

Živjo!

Tudi meni se včasih pojavi ta problem, tako, da bom vesela, če bo kdo lahko povedal rešitev!

Jaz moj problem rešim le tako, da pred likanjem z “selotejpom” probam vse odstraniti!

poli

Po mojem nestrokovnem mnenju je ta problem najlaze resiti tako, da perete to perilo obrnjeno z notranjo stranjo navzven, tako da mucke ostanjejo na notranji strani perila. Poseben problem so pralno-susilni stroji, ki med procesom susenja ustvarjajo mucke, ki se nato sprostijo med naslednjim pranjem. Ce je to temno perilo, je rezultat toliko bolj ociten.. Poskuasite in se javite, ce pomaga, hehe..

Bravo, prijatelj, tudi jaz počnem tako. Pa zelo pazim, da temnemu perilu ne dodajam kaj svetlega. Tako skoraj ni muck, pa še do obarvanja ne pride.

lp
Modra

Jaz perem crno in modro perilo na 40 stopinj skupaj, pa potem spet rdece in roza ali “podobne” barve skupaj…Pred oddajo perila v stroj jih pretresem, da odpadejo vsi lasje…Boj obcutljive tkanine obrnem narobe, kakor so ze pred menoj povedali, nato pa dodam tekoci prasek, ki pa ne sme biti prevec mocan, naprimer taksen, s katerim lahko peres volno, da se manj razbarva…Sicer pa tudi ze obstajajo tekoci praski, s katerimi peres le crno perilo in imajo nekaksen dodatek, da se crna barva osvezi…Mislim, da je znamka Perwol, so pa se tudi druge znamke…In tako imam res dolgo mir pred obledelim perilom..Ce imajo nekateri kosi crnega perila taksno tkanje, da odpadajo “kosmici” in se prilepijo na ostale kose perila, potem jih le po susenju stresem…..LP

Mogoče pa je problem v kakšni stvari ki jo pereš zraven? Jaz imam doma en pulover, ki zgleda čisto nedolžen, a pušča grozne mucke in ga moram prati posebej ali s kakšnimi kavbojkami ali cunjami za doma (če me mucke gor ne motijo)

Sicer pa obrnjeno, ločeno po barvah…..

New Report

Close