Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija bulica pod vratom

bulica pod vratom

Pozdravljeni! Prosim za vaše mnenje, ki upam, da me bo pomirilo dokler ne pridem na vrsto pri zdravniku. Včeraj sem opazila, da se mi je pod brado, na sredini vratu naredila bulica premer ima prb. 1cm. Takšna oz. podobna bulica se mi naredi večkrat, ko me boli grlo in potem izgine a tokrat me nič ne boli le ko dvignem vrat se bulica zelo izboči in boli. Pravkar sem končala hormonsko terapijo (pred tremi tedni) zaradi zdravljenja neplodnosti, pa se sprasujem, ce je to kaksen stranski učinek, čeprav o tem v tabletah ne piše. Skrbi me, ker imam (po dveh letih zdravljenja neplodnosti), zdaj doma čudovito dobro leto in pol staro punčko in vem, da moram biti zdrava. Pravzaprav sem bulico ignorirala, pa me je danes mož opozoril, da bi blo dober, da grem na pregled. Naročila se bom jutri zjutraj, a bom verjetno na vrsti šele naslednji teden in do takrat si želim vaše tolažbe. Se je to komu že večkrat zgodilo? Hvala!

Najbolje bo, da počakaš na mnenje zdravnika. Ampak malo v pomiritev in prosti paniki ti lahko povem morda to, da bezgavke, ki so povečane zaradi limfoma pravilom NE BOLIJO. Zato se poskušaj čim manj sekirati in čim prej priti do pregleda.

Držim pesti in prosim, javi, kako je šlo!

DRŽI SE!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Analina,
moje laično mnenje je, da je to vneta žleza slinovka (se pogosto zgodi ko ti pade imunski sistem ali ob bolezni). Pa si mogoče sedaj bolj pozorna nanjo.

Obisk pri zdravniku pa ti bo povedal, kaj več in te pomiril.
Pa javi, kako boš opravila.
Lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Zdravo Anina,

le mirno in brez panike, po mojem vedenju se na opisanem delu vratu bezgavke sploh ne nahajajo. Na vsak način pa obvezno k zdravniku na pregled.
Javi, kako boš opravila pri zdravniku, da bomo vedeli v prihodnje bolj strokovno pomiriti lastnika take bulice.
Vse dobro tebi in tvoji družinici.

Pozdravljeni! Vsem hvala za besede podpore. Zdravnik me je v petek pregledal in ugotovil, da imam povečane vse bezgavke pod vratom, tista kroglica pod brado je bezgavka pod jezikom je dejal. naredil mi je podrobne krvne preiskave, ki so pokazale, da je vse ok. Razen, da imam premalo železa mi nič ne manjka!Juhu! Kroglica je še, a naj bi kmalu zginila.
Hvala in vso srečo vsem!

No, super! Vsekakor mora bulica ščasoma izginiti, zato bodi kljub vsemu malo pozorna. Sem pa ful vesela, da se je tako izteklo!

Srečno!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

glede te bunkice pod brado, anina me veseli, da je razplet srečen.
za vas, ki pa ste rekle, da bi rade imele več informacij glede takih bunkic.
moja prijateljica je imela HL med plučnimi krili, nič ni kašljala, veliko je spala. nobene vročine. potem pa se je pojavila bunkica, ki če prav razumem, je bila na podobnem mestu kot pri anini – pod vratom. zdravnica ji je vzela najpre kri, vse b.p. le hemoglobin in železo prenizka. slikanje pljuč, limfom. ampak njena bunkica je iz enega tedna na naslednjega zrasla in bila 2krat večja kot prvi teden. tako da anina, če ne izgine ali pa slučajno zraste, pa lepo nazaj do zdravnika pa bo vse vredu.
za eno informacijo več.

Kaj je HL

Ponavadi pomeni Hotchkinov Limfom.

HL – Hodgkinov limofm, ki ga pogosto imenujejo tudi Hodgkinova bolezen.

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

New Report

Close