Najdi forum

Lepo pozdravljeni!
Na levi strani noznice sem s prstom začutila nekakšno majhno bulico, kot nekakšno bradavičko (pribl. 4cm v notranjosti) in ne gre za G-točko. Zanima me, kaj bi to lahko bilo. Spolne odnose sem že imela, vendar sem z njimi začela šele pred kratkim. Pri ginekologu še nisem bila. Zanima me tudi, kaj bi lahko bil vzrok za srbenje spolovila (včasi me tudi peče) in to traja že kar nekaj časa – umivam se redno, pri tem pa ne uporabljam navadnega mila, ampak emulzijo Lactacyd femina. Vcasih se mi na koncu malih sramnih ustnic koža lušči, spolovilo pa je velikokrat pordelo. Ali bi morala zaradi tega problema prenehati s spolnimi odnosi?
Najlepša hvala že vnaprej!

Draga Jasna,

Kaj je bulica v notranjosti vaše nožnice brez pregleda ni mogoče reči. Verjetno gre za prirojeno cisto, ki je ostanek “Gartnerjevega voda” iz časa, ko ste bili v maternici in se je vaša nožnica še razvijala. Taka cista ni nevarna in boste z njo lahko živeli 100 let vendar kot rečeno….ugibam.
Drugo je pordelo, srbeče in pekoče spolovilo. Verjetno gre za glivično okužbo, ki jo odpravljamo na različne načini, z ureditvijo prehrambnih navad (malo ali nič čistega sladkorja in škroba), higienskimi navadami (predvsem ne preveč umivanja z mili (tudi intimna mila ne več kot 1x na dan), s preganjanjem glivic (Canesten, flukonazol…) ali z nadomeščanjem izginulih laktobacilov z jogurtom. Obiščite ginekologa, ki vam bo predpisal ustrezna sredstva in morda celo povedal, kar sem tu že na več mestih napisal.

New Report

Close