brezplačni pravni nasveti
lep pozdrav..simobil d.d. sem bila dolzna skoraj 900e,zato so mi z izvršbo zablokirali račun…decembra 2012 je bil ta dolg v celoti poravnan,kar se vidi tudi na izpisku od banke…račun so mi ponovno aktivirali,sedaj pa sem dobila spet isto blokado v višini 930e..rekli so mi da sem jim dolzna se 15 eurov..na sodišu so mi rekli da je bla izvršba delno umaknjena,in da mora simobil umakniti izvršbo..kako so sploh lahko aktivirali moj račun,če ne bi bilo vse poplačano…in kako mi lahko dajo blokado 930e,če sem jim pa baje dolzna se samo 15?vedno je bil drugačen odgovor..jaz sem danes to plačala..rekli so da ma sodišče čas 30 do 45 dni d aumakne blokado z računa…torej ko bom jaz prejemela sedaj plačo,bojo oni meni trgali,čeprav dejansko sploh nisem nič dolzna?je sploh mogoče kaj storiti?
brezplačni pravni nasveti
vprašaj tukaj
Kako se ubranim groženj soseda (med našo in njegovo hišo je javna pot), ki brez izbiranja besed grozi meni, da mi bo povrnil “nagajanje” ker sem priča o incidentu, pri katerem je njegova lovska psica na skupni javni poti oklala sestrinega psička belega višavca do krvi (sestra ga je morala oskrbeti pri dežurnem veterinarju, prijavili sva policiji) ?
Hvala za pojasnilo in lep pozdrav
Draga
Na žalost nikakor. Imam podobne težave s sosedom in se sproti učim, saj veš pri slabem sosedu spoznaš vse pravne pasti in luknje.
Predlagam ti da posnameš grožnje, danes je to moč z vsakim navadnim mobitelom, katerega imaš v žepu, če so pa vmes izrečene žaljivke, pokličeš policijo in ga prijaviš. Za žaljenje izdajo njemu plačilni nalog za grožnje pa ne. Ti mora najprej kaj narediti, na žalost.
Pa preveri, če je sedaj njegov pes zaveden v register okolju nevarnih, sosedu daj to nežno vedeti. On že ve, kaj to pomeni za njegovega psa, še posebej če ima psico za razplod > prodajo psiškov, je vprašljivo, če je mati popadljiva…
Osnovno pa je, da mu ne pokažeš da se ga bojiš!
Pozdravljeni!
Z nekdanjo partnerko sva se dogovoril, da bi jaz odkupil njeno polovico stanovanjske hise katero sva zgradila v najinem razmerju in bi tako jaz postal 100% lastnik te nepremicnine. Postavila mi je pa pogoj da naj napisemo in notarsko overimo nekaksen papir, da v primeru moje smrti polovico hise pripada najinemumladoletnemu sinu. Zanima me ce je mozno ko to storim kasneje to pogodbo kakorkoli spreminjati brez njene privolitve ker je namrec ona skrbnica otroka, kajti bojim se, da bi moral jaz oz.moja sedanja partnerka s katero nameravava ziveti v tej hisi se enkrat odplacevati to polovico.
Za odgovor se vam najlepse zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Lp,
imam vprašanje, Sosed bi mi rad zapustil njegovo premoženje (hiša, zemljišče) po njegovi smrti (trenutno pa za vse tudi jaz skrbim zan) saj noče da, to dobijo njegovi svojci! pa me zanima če lahko potem oni mene terjajo če (dama) naredima pogodbo brez vsakeršnega izpodbijanja? oz?
Lp,
Hvala za odgovor
Sebastijan
Na http://www.pravniportal.si lahko najdete možnost brezplačnih pravnih nasvetov. Lp
Pozdravljeni,
DOBRODOŠLI NA TERENU MAJA finančna družba, Ali potrebujete posojilo za plačilo računov ali
začetek
svoje podjetje, lahko zaprosi za posojilo zdaj in da nas kontaktirate preko
E-pošta: [email protected]
posojilo uporabi
ime:
naslov:
Tel:
Starost:
Poklic:
Država:
Znesek posojila potrebno:
Trajanje posojila:
Namen posojila:
G. NASMITH
osumljena sem kraja identitete osebe( na spletni strani narejen profil, njeni podatki, gre se za dopisovanje z osebo, žaljenje in v njeno slabo ime… ovadila me je ta oseba, 21 ga imam sodišče, kot osumljena oseba… Če sodišče nima trdih dokazov razen tega da sem na policiji priznala da sem jaz to bla, sem pa bla zmedena in prestrašena… hvala. lp
Pozdravljeni,
avtomobilsko zavarovanje imam sklenjeno pri zavarovalnici ERGO in sicer premium kasko zavarovanje. Nekdo mi je pri avtomobilu razbil sprednje luči, zato sem to prijavila tudi na policij in zavarovalnici. Ker gre za xenon prednje žaromete, ki spadajo pod serisjko in ne dodatno opremo vozila, so mi po 14ih dnevih dogovarjanja le priznali, da mi jih priznajo pod kritje škode, saj dodatno nisem imela zavarovanih žarometov.
Zanima pa me naslednje in sicer ali je res, da mi ne pripadajo originalni prednji žarometi ampak le replika? Na podlagi česa mi ne pripadajo, saj ima avtomobil sedaj originalne luči, ki spadajo pod njegovo serijsko opremo? Zakaj moram plačati 13 % odbitne franšize, če za škodo nisem bila sama kriva in sem vandalizem prijavila tudi policiji?
Najlepša hvala za Vaš odgovor in lep pozdrav,
lep pozdrav…sem denis…v mesecu novembru sem od bratranca kupil avto fiat multiplo.dogovorila sva se da mu vsak mesec po obrokih placujem tristo ewr…prvi obrok je biw novembra 300..do danes 17.3.2015 sem placaw 700ewr..dogowor je biw samo ustni in nisva nic podpisala.v petek 20.3.2015 bom placal naslednji obrok..in 10tega aprila se zadnjega…zaradi drugih tezav ki niso vezane na avto pa sedaj hoce avto nazaj!!rekel sem mu da naj mi prinese 700 ewr in awto lahko odpelje..vendar je rekel da tega denarja nebo dav..!!jaz imam doma napisano kdaj in koliko mesecno sem mu dav vendar njegovega podpisa ni…ob nakupu avtomobila mi je rekel da je avto se registriran vendar sploh ni biw!!!sedaj imam awto na popravilu..
ZANIMA ME KAJ STORITI V TEM PRIMERU?ALI LAHKO ODPELJE AVTO,GLEDE NA TO DA SEM MU 700EWR PLACAV??HWALA ZA ODGOWOR
Pozdravljeni!
Pred parimi leti sem imela prometno nesrečo. Zaradi sonca, ki mi je svetil v oči, sem se zaletela v parkiran avto ob cesti. od zavarovalnice sem pred leti prejela regresni zahtevek. takrat sem se dogovorila za obročno odplačevanje, saj sem študentka, doma nimamo veliko dohodka, poleg tega pa imam še počeno medvretenčno ploščico. Danes po dolgem času, so mi poslali opomin, da če ne plačam celega zahtevka, me bodo tožili. Toliko denarja, logično, nimam od nikjer vzeti, poleg tega nimam nobenega premoženja. Ker sem obupana, se s prošnjo, da mi svetujete, kaj storiti, obračam na Vas. Najlepše Vas prosim za pomoč!
Pozdravljeni
Imam vprašanje glede jubilejne nagrade. Letos oktobra bo 20 let, kar sem zaposlena na istem delovnem mestu. Vmes so se spreminjali nazivi podjetja enkrat pred 9-mi leti pa se je ustanovilo podjetje z novo davčno na katerega so nas prezaposlili. Naslov je vedno enak. Sedaj mi pravijo v podjetju, da mi jubilejna nagrada za 20 let ne pripada., ampak šele drugo leto za 10 let…. A 20 let na istem delovnem mestu in naslovu..
Že vnaprej hvala za odgovor
Klavdija Ekart