Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolniški stakež

bolniški stakež

Pozdravljeni! Zanima me nekaj glede bolniškega staleža:
-ali lahko grem v stalež zaradi psihičnih obremenitev na delu in ali je v tem primeru nujna prisotnost doma v primeru kontrole od delodajalca
– v kakšnem primeru bolniške odsotnosti z dela nisi dolžan biti samo doma in kdaj lahko osebni zdravnik napiše izhod (vem da v primeru preiskav, kontrol pri zdravniku…še v kakem drugem primeru, npr.narava bolezni, ki ne narekuje ravno počivanje in bivanje doma 24 ur na dan )?

Spoštovani!

V času bolniškega staleža morate biti praviloma doma, oz. z dovoljenjem osebnega zdravnika lahko opralvjate aktivnosti, ki so namejene zdravljenju. Ne glede na bolezen ne morete hoditi po večjih nakupih, drugih krajih, rekreaciji, zabavah…

Lep podzrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Kaj pa v primeru depresije. Meni je pred leti , ko sem preživljala hude čase zravnica prav naložila, da grem med lju , ven. Bila sem namreč zelo zaprta in sem se težko odločila, sploh grem ven.
lp

Spoštovani!

Razlikovati morate med tem, kar vasm svetuje zdravnik kot del ali načni zdravljenja in med tem, kar si ljudje izmislijo, oz. za kar izkoritstijo dneve, ko so v bolniškem staležu!

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close