Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija bezgavka

bezgavka

Forumovci, kaj mislite;
2-3 tedne rahlo zvišana vročina do 37, 5 največ. Izvid krvi bp.
Nato zatekla bezgavka na vratu, ki kar raste, (samo ena bezgavka na vratu, drugje nikjer_kar je vidno).
Danes ponovno kri pri splošnem zdravniku, (vse spet bp), sam ne ve kaj je. Napotnica na OI. (za v ponedeljek) Ali lahko prideš na OI brez da si naročen, samo z napotnico splošnega zdravnika na kateri je napisano nujno. Vse skupaj je malo zmedeno napisano, sama sem še bolj zmedena in zaskrbljena.
Stara 18 let.
Za vsak odgovor bom hvaležna
Barbi

Barbi, seveda, da te na OI vzamejo z napotnico spl. zdravnika. Če boš imela srečo in bo tisti dan, ko boš šla tja, kateri od zdravnikov, ki se ukvarja z bezgavkami, ravno v ambulanti in ne bo imel prevelike gneče (v kar sicer dvomim), boš morda še isti dan na vrsti. Sicer pa v zelo kratkem času. Brez skrbi. Zdravnik te bo povprašal po simptomih, počutju, dala boš kri za biokemične preiskave in skoraj sigurno boš takoj napotena na punkcijo bezgavke, s katero pridejo do prvega spoznanja ali je maligno ali ne. Poskušaj biti čim bolj mirna, čeprav vem, da je to v tvoji situaciji težko, ampak dokelr ni diagnoze, še ni panike. Imaš pa super spl. zdravnika, ker te je tako hitro poslal naprej na preiskave. Če pa že je limfom, pa vedi, da je to ena od bolj ozdravljivih oblik raka, zato brez panike tudi v tem pogledu.

Javi, kako si opravila in še nekaj v tolažbo…. z bezgavkami se ukvarjajo 3 krasne zdravnice (Južnič, Jezeršek in Vovk), zato vedi, da boš v dobrih rokah, če boš prišla k njim na preiskave.

Drži se in če te bo kar koli zanimalo ali boš prestrašena, se javi tu gori. Mi te bomo znali najbolj potolažiti, ker smo šli čez vse te zadeve tudi sami.

Pozdravček in objemček! Pa POGUMNO!!!!! Vsaka težka izkušnja nas okrepi in veliko nauči za življenje.

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Kristina, hvala za spodbudne besede. Včeraj sem imela samo punkcijo na OI, nisem prišla do nobenega zdravnika. Izvid bo najkasneje čez en teden pri moji zdravnici. Na sami punkciji nisem izvedela čisto nič. Punktirali so dvakrat.
Prvič je “potegnila” nekašno bledo rumeno tekočino, drugič kri. Bili so zelo redkobesedni.
Upam na najboljše.
Pozdravčki in objemčki tudi tebi
Barbi

Hej Barbika le pogumno naprej, tu smo zato, da ti pomagamo in stojimo ob strani, če pa bo kaj pa vedi da smo s teboj in kot je Kristina rekla vse bo v redu.

SREČNO

Smejte se in svet se bo smejal z vami METKA

No, potem pa držimo pesti, da bo izvid čim bolj ugoden. Se pa poskusi osredotočiti na to, da tudi, če je zadeva maligna, ni konec sveta, mapak en velik izziv, ki te bo marsi česa naučil in ti pokazal pravo vrednost življenja.

Ampak…. doker nimamo diagnoze, računamo na to, da je zadeva vnetna! 🙂

Drži se in javi se še kaj! Tudi, če te bo samo strah! Ti bomo pomoagali po svojih močeh.

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Vse OK,
hvala še enkrat
lp
Barbi

Hip, hip, hurejjjjjjjjjjjjjj!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

New Report

Close