fbpx

Zdravniške organizacije previdne pred pričakovanimi spremembami

Obvestila

Zdravniške organizacije združeno opozarjajo na nekatere trenutne probleme v zdravstvu, med njimi tudi neustrezen Zakon o pacientovih pravicah, ki postaja iz dneva v dan bolj neuresničljiv.

videokonferenca zdravniske organizacije

Po 4. seji Koordinacije zdravniških organizacij, je potekala video konferenca, kjer so predstavniki zdravniških organizacij, Slovensko zdravniško društvo, Zdravniška zbornica Slovenije, FIDES, Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije in Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, spregovorili o aktualnih razmerah v slovenskem zdravstvu v času epidemije s COVID – 19 in pogledu na izplačilo dodatka za posebne obremenitve in delo v posebnih razmerah v času epidemije.

Po odloku ministra za zdravje, g. Gantarja, ki so ga v torek prejele zdravniške organizacije, se bo začel pripravljati načrt odpiranja zdravstvenih inštitucij v Sloveniji tudi za ne nujne preglede. To po izkušnjah govorcev prinaša veliko odprtih problemov in zato opozarjajo vlado in javnost, na nekatere izmed njih, npr. podaljšanje čakalnih dob.

Vabljeni k ogledu!

Govorci:

  • Prof. dr. Radko Komadina, predsednik Slovenskega zdravniškega društva in vodja KZO v 2020
  • Dr. Zdenka Čebašek – Travnik, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije
  • Konrad Kuštrin, predsednik FIDES, Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije
  • Igor Dovnik, predsednik Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije

Video zapis izjave strokovnjakov


Sledite nam