Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Novo leto, nova tema. Naj bo Polno 🩷🩵.

Koliko časa je trajalo, da ste po neuspelem prenosu ponovno (ne tista prva razočarana M) dobile M?

Čakam, da se prijavim za 🐧 in sem čist na trnih. 🙈

@planika jst sm jo normalno kot prej po ciklusu 🙂 drzim pesti da bo cim preje!

Planika584 jaz sem jo dobila že po 25 dneh, se pravi druga M po prenosu. Zame zelo hitro, imam ponavadi od 28-31 dni dolge cikle.
Jaz sem ena tistih, ki smo prenešene iz Dravelj oz. Postojne in lahko rečem, da mi je zelo žal, da Dravlje ne obratujejo več. Tam si bil hitro na vrsti, še vožnje sem imela precej manj kot sedaj, ko moram čez celo LJ + parking je bil pred stavbo vedno na voljo. Sem jih vprašala, če bi 🐧 lahko prenesla nazaj k njim in opravila prenos samoplačniško in so rekli, da lahko ampak stane 500€ kar se mi zdi pa preveč.
Imam sicer že enega otroka, ki je svež zarodek iz Dravelj v prvem postopku, je takoj uspelo, zato sem bila zdaj, ko ni uspelo s 🐧 precej razočarana.

Hvala za odgovora. 😋

Ker mi praktično nikoli ne zamuja, sem bila v dvomih, kako je po prenosu. Se bo pa še počakalo kak dan, čeprav je človek kar nestrpen, ko si splaniraš, kako bo tokrat … 🍀

Pozdravljene

 

Za mano je uspešna punkcija z 14 celicami jutri pa imam prenos svežega zarodka. 5 dni po punkciji. Vse skupaj pa delam tukaj v Mariboru.

 

Zanima me, kako bo to jutri izgledalo, bo spet tako kot pri punkciji, da nas dajo vse skupaj in potem eno po eno kličejo? Ali je takrat kako drugače.

 

Imate kako priporočilo? Ali je pomembno samo da imam pižamo in copate?

Pa zanima še me, glede na to da je sedaj 4 dan po punkciji in skoraj da več ne čutim bilo kakšne bolečine me zanima če lahko do hiperstimulacije jajčnikov pride tudi kasneje? Ali sem se tega na hvala bogu rešila.

Vsem ki ste trenutno v postopku ali to načrtujete želim vso srečo 🥰

 

 

Rabiš pižamo in copate, nato nas je sestra, bile smo štiri, poklicala v sobo, kjer se zbudiš po punkciji. In od tu nas je pošiljala v operacijsko. Po vseh prenosih nas je v čakalnici seznanila z nadaljnjo proceduro ter dala dokumentacijo.

Aja, pred prenosom v kleti izveš, koliko celic se je oplodilo ter se dogovoriš, koliko zarodkov vstavijo.

Pravkar sem prebrala, da bo v ponedeljek spet stavka. Ali bo kaj vplivala na potek dela na GK LJ?

Do hiperstimulacije še vedno lahko pride, a je manj verjetno. Tveganje se nekoliko poveča, če pride do uspešne nosečnosti.

Punce, kateri dan ciklusa ponavadi narocajo na prvi UZ V Lj za prenos zamrznjenega zarodka? 😊

Jaz imam ciklus z Estrofemom in sem imela prvi UZ na 12. dan cikla.

Odgovor na objavo uporabnika
fruty9, 14.01.2024 ob 14:26

Jaz imam ciklus z Estrofemom in sem imela prvi UZ na 12. dan cikla.

Hvala!

Živijo!

Najprej hvala vsem, ki sodelujete na tem forumu in posredujete informacije. Že eno leto spremljam različne debate na temo OBMP in sem mislila, da mi ne bo potrebno nikoli pisati … pa očitno nimam te sreče 🙁 🙂

Eno leto je naokoli in v tem času sem uspela narediti 3 IUI postopke, žal neuspešno, enkrat sem imela “srečo” in prišla do biokemične nosečnosti. Dogovorila sem se, da grem sedaj na IVF, koordinatorica mi je dejala, da “vse piše na portalu” in da naj si preberem – mislila je verjetno reprodukcija.si 🙂

 

Ali lahko prosim za informacijo kako zgleda prvi pregled in če lahko že sama prej zberem kakšno dokumentacijo (lahko tudi samoplačniško), da ne bi potem predolgo čakala na postopek?

In še to me zanima ali ste zadovoljne z odnosom osebja v teh postopkih? Moji IUI so bili tako tehnični, da ne omenjam prvega pregleda v Leonišču… Z zdravnico sploh nisem uspela konkretno govoriti, ker je vedno klepetala s kakšno sestro, ki je bila prisotna ob postopku ipd. Razumem, da je njim to rutina, meni pač ni. A je na IVF tudi tako “vse na hitro pa ajde čao”?

Hvala vsem in naj letos dežujejo ++++++ 🙂

 

 

 

 

@žvižgavka prvi posvet pregledate izvide ki jih imate do zdaj, naredi še vaginalni pregled in UZ, pa pogovor o tem kako je s ciklusi, če so kakšne težave, kako dolgo poskušate… Potem vam dajo napotnico za oddajo krvi za hormone, po potrebi za 3D ultrazvok, pa za spermiogram za partnerja. Mogoče bodo predlagali kakšno histeroskopijo ali laparaskopijo če niste še imeli.

Glede same zavzetosti pa žal so se v zadnjem letu te stvari in odnos zelo poslabšale, počutiš se kot številka, tudi po neuspehu te samo pošljejo v naslednji prenos…

Živijo.

Jutri bi morala imeti sprejem v Ljubljani, a sem zbolela za kovidom. Klicala sem na številko, ki je navedena na spletu (01 522 61 12), vendar se nihče ne oglasi.

Ima kdo tu še kako drugo število, na katero se lahko pokliče in odpove termin?

 

Hvala!

 

Pozdravljeni,

ali katera ve, če v času stavke zdravnikov sploh potekajo sprejemi in UZ?

Hvala.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 7331, 15.01.2024 ob 10:05

Živijo.

Jutri bi morala imeti sprejem v Ljubljani, a sem zbolela za kovidom. Klicala sem na številko, ki je navedena na spletu (01 522 61 12), vendar se nihče ne oglasi.

Ima kdo tu še kako drugo število, na katero se lahko pokliče in odpove termin?

 

Hvala!

 

Če se ti ne javijo, piši na naročanje reprodukcija. Bodo videli…

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno1717, 15.01.2024 ob 10:12

Pozdravljeni,

ali katera ve, če v času stavke zdravnikov sploh potekajo sprejemi in UZ?

Hvala.

Joj, cela štala. Ko že tako čakaš na te postopke, potem pa stavka do preklica. Ne vem, punce, a teče reprodukcija dalje? Sicer delati bi medicinsko osebje moralo…tudi meni še nihče nič odgovoril…najbrž ne vedo, če lahko sploh naročajo…

So mi odpisali na mail. Pravijo, če je imel moški vročino, embriologii svetujejo, da se s postopkom počaka 3 mesece… Jaooo, pa sam 14 stran od začetka sem bla!

New Report

Close