Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? drobnocelični pljučni rak

drobnocelični pljučni rak

Spoštovani !

Moja mama (57 let) ima diagnozo drobnoceličnega pljučnega raka. Zaenkrat je imela 5 kemoterapij, sedaj gremo na obsevanja, nakar naj bi sledile še dodatne kemoterapije. Čas preživetja primerov, ki jih poznam je kratek, čeprav je baje povprečna doba preživetja 1 leto. Ali ima kdo izkušnje glede realistične možnosti daljšega preživetja. Poleg tega me zanimajo tudi vaše izkušnje glede zdravila FAMARA – ali je namenjena le raku na dojkah, ali tudi drugim vrstam raka. Hvala za odgovor in LP;Karmen

Draga Karmen!

Več o raku na pljučih, tudi drobnoceličnemu tipu, sem pisala tukaj:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=26&i=424&t=379

Napoved je resda slaba. Če vam bo kdo obljubljal gradove v oblakih, bodite raje zadržani in previdni, še zlasti, če “čudežni postopek” terja, da izvlečete denarnico. Kljub temu lahko preberete tale članek, ki opisuje pozitivni spopad s slabo napovedjo raka:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=26&i=602&t=602#reply_602

Femara pri nas ni registrirano zdravilo, namenjeno je hormonskemu zdravljenju raka dojke in na drobnoceličnega raka pljuč ne bi učinkovalo.

Lepo vas pozdravljam,

Irena

Pozdravljena,
tu so pa res slabi izgledi. Drobnocelicni pljucni rak se najhitreje razvija, je pa res, da je tudi najbolj obcutljiv na kemoterapijo in obsevanje. Prognoza prezivetja je odvisna od stadija in pravilnega zdravljenja.

Vsekakor je moznost s strani alternativnega zdravljenja, izboljsanje zivljenjske kvalitete, pa tudi pomoc pri stranskih ucinkih od kemoterapije.
Nove studije so pokazale, da se da tudi s homeopatijo pomagati (ne pricakovati cudezev), vendar je potrebno najti nekoga, ki se bavi s klasicno homeopatijo (poleg aktualnih stranskih ucinkov naj se pogleda ce pase tuberkulinum ali pa arsenikum, ker je dostikrat povezano s strahom pred smrtjo ali pred zadusenjem…). Jaz ti ne morem nikogar svetovati, vendar upam, da ti lahko drugi na forumu pomagajo najti kaksnega homeopata, ki se spozna na to. Tudi jaz bi rada vedela za kaksnega dobrega homeopata v Sloveniji, ker me veckrat kdo kaj vprasa. Pa tudi katera apoteka v Ljubljani prodaja homeopaticna sredstva.
Pri terapiji z omelo dominira omela z bora ali smreke pri moskem (jablane pri zenski!) Z inekcijami, pa tudi ekstrakti za inhaliranje. Kombinira se lahko s Kristrozo (Helliborus niger L), pravtako lahko tudi kot monosubstanca (inj. ali inhaliranje). Omela se lahko injizira oz. inhalira med kemoterapijo.
Zdravil po zakonu tule ne smem imenovati, tudi ne vem, ce se dajo v Sloveniji dobiti. Lahko pa mi pisete na mail.

O drugih stvareh smo ze mnogo napisali, treba je piti mnogo neutralne tekocine (vodo ali caj: regrat(1), koprivo(1) in ogljicek(1/3).
Lahko se dlajo klistirji s kavo (telesne temperature),
pa se vrstadrugih inekcij je na razpolago, ki vsaj zaustavljajo siritev (vendar so drage).
Glejte, da ne bo izpostavljena niti pasivnemu kajenju.
V krvi se pri malocelicnem karzinomu gleda predvsem na NSE, CEA (pa tudi na ASTH, Calcitonin in TPA).
Izogibajte se napetosti med sabo (druzinskimi clani) in bolnikom s tem, da se o vsem pogovarjate, tudi vprasate, ce se boji smrti ipd. To je prav pri pljucnih bolnikih zadeva za sebe (= psihosomaticen aspekt astmatikerjev); kdaj se boste pogovarjali, ce ne sedaj!

Zelim Vam iz dna duse, da koristite Vas skupen cas in da ne bo prehudo.
Lep poudrav
Vrba

Dragi Irena in Vrba !

Obema hvala za informacije, še bolj pa za vzpodbudne beseda. Življenje se nam je res spremenilo. Pripravljeni smo na vse, upamo na čudež, verjetno tako kot vsi, in se poskušamo veseliti vsakega trenutka posebej.

Seveda se predvsem mama precej nagiba tudi k dodatnim alternativnim rešitvam, zelo hitro se oprime nasvetov in zdravil, ki jih ponujajo znanci, prijatelji, daljni sorodniki, pa znanci od teh itd… Pa saj si to lahko predstavljate.

Trenutno je na “tapeti” zdravilo H-15, ki ga je nekdo prinesel iz tujine (da ga baje uporablja nek rakav bolnik, ki bi že zdavnaj po mnenju zdravnikov moral umreti, in da zdravi vse vrste rake). Iz priloženih navodil je razvidno, da naj bi zdravil artritis, zato mi je zadevo malce sumljiva. Čeprav je zadeva na zeliščni osnovi, me predvsem skrbi da bi ji to lahko škodovalo:Zaenkrat te stvari še ne je. Mi lahko kdo svetuje v zvezi s tem?

Poleg tega se je pred mesecem in pol pojavila pljučnica, ki jo nekako ne more v celoti preboleti??? (zaradi tega smo za dva tedna prestavili obsevanja). Sicer jemlje antibiotike, a ji temperatura kljub temu zelo niha, od 37-38 st. Tudi počuti se ne prav dobro. To jo že malce spravlja v obup, čeprav je sicer prava borka, in (hvala bogu) kakšnega posebnega strahu pred smtjo ni opaziti, ker zelo zaupa v svoje preživetvene sposobnosti. Zdravniki jo sicer pregledajo vsakič ko pridemo do 38 st., od začetka so še dali kakšen dodaten antibiotik, danes (ko se je stvar spet ponovila) pa so ji rekli naj ne skrbi, da je vse OK in naj pozabi na to, da ima temperaturo.

iz vsega tega sklepam, da ta temperatura ni več posledica pljučnice, ampak kar same bolezni. A nam nihče ne pove direktno. Kaj naj si o tem mislim, kako naj ukrepam in kaj to lahko pomeni??? Ali je stvar lahko že zelo problematična???

Hvala vsem in lep pozdrav, Karmen

Dobro jutro Karmen:-)

H-15 je narejen iz smole enega drevesa, ki se imenuje “Boswellia serrata” (Weihrauch = kadilo). Morda bos vec nasla pod tem imenom. Prodaja se prosto v Svici, dela pa v Indiji po ayurvedicnem nacinu. tule opisuje studije, vendar so potekale samo 7 dni, tako da ni nic prineslo. http://www.weihrauch.org/Download/Hirn_tumor.pdf, ker so iskali tudi pravo doziranje ali so bili bolniki v raznicnih stadijih, je moralo nekaj bolnikov izstopiti.
Tudi jaz uporabljam Weihrauch, vendar samo pri vnetjih (oteklinah).
Baje pomaga samo pri tumorju v glavi (Astrocytom), jaz pa sem edina, ki pripisujem vzrok endometriskega raka tudi vnetju, ceprav je odvisen od menstruacije, nima veze s hormoni. Vendar to zdaj nima veze s pljucnim in ni tema pogovora. Weihrauch se zato lahko oporablja pri zelo razlicnih boleznih, kot artritis, ki ga je treba razlikovati od artroze (artritis je vnetje, artroza ni vec vnetje), pa tudi pri astmi, alergicnih boleznih….vse kar ima veze z vnetjem. Zdajle pri pljucnici bi vsekakor tudi pomagalo. V Nemciji placajo to celo zavarovalnice, pri Astrocytomu–> ce ni operabel.
Jemlje se 3x 400 mg na dan, pri hujsih primerih 3 x 800 mg.
Ce bi prislo do kaksnih reakcije (so napisane na tistih straneh zgoraj), potem rajsi preiti na Olibanum (je homeopaticno sredstvo od Weihraucha), se lahko brez pomislekov jemlje dalj casa. To seveda poleg uradnega zdravljenja.

Pri rakovih bolnikih so napadi vrocice karakteristicni. Tudi ponoci, brez da je to znak, da gre h koncu. Vrocina pa je znak, da se telo spoprijema s strupom, zato se ni treba skrbeti glede vrocine, ce le-ta ni previsoka. Vsekakor naj pije dovolj, kot sem ze napisala, da se bodo strupi lazje izlocali in da ne bodo jetra tako trpela. Tudi kavini klistirji potegnejo strup ven. V klistir se da mila, mlacna kava precejena. En tak navaden klistir si lahko ogledate tule: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3801774188&category=9770. to sem vstavila zato, da si lahko vsak tudi sam pomaga. naj vas ne moti, trgovec oz. prodajalec je napisal Erotik, je pac prodajalna strategija.

Ce Vas oce tezko kaslja, mu lahko daste obkladke z zenfom (gorcico). Tu se dobi v apotekah gorcica v prahu, je treba vprasati. Ne predolgo, da se mu ne vname koza. Koza lahko le malo pordeci, bo topla. Morda kakih 5-7 minut, je treba videti, ker jaz ne poznam njegove obcutljivosti. Na krpo (raztrgano rjuho) se natrosi gorcica (na kakih 30×40 cm) in se z zlico poskropi s toplo vodo. Potem se da se krpa preko in se da bolniku pod hrbet. Lahko tudi vcasih na prsi. Pokriti z odejo. CAVE: ne predolgo, bolnik ne cuti, kdaj je prevec.
Tudi timijanov caj je dober za lazje kasljanje.

Toliko za danes, spet mi nagaja cas.
Lep pozdrav
Vrba

Najlepša hvala, kaj pa pomeni znak povišane sedimentacije. Je to znak vnetja? hvala Karmen

Ali se h-15 PRODAJA TUDI V KATERI DRUGI EVROPSKI DRŽAVI???

Draga Karmen,

bolnik naj pred obsevanji in vsaj nekaj časa po njih (nekaj tednov) ne prejema gorčičnih obkladkov. Sedimentacija je vrednost padanja rdečih krvničk v stekleni cevki v eni uri. Običajno pomeni vnetje ali okužbo, vendar se lahko poviša ob številnih drugih stanjih, revmatoidnih boleznih in raku npr. Ničesar ne pove o vzroku tega povišanja in je povsem nespecifična preiskava, ker pa je poceni, jo redno izvajamo tudi za nadzor bolnikovega stanja med boleznijo, saj se sedimentacija poviša, če se bolezen poslabša. Vendar sedimentacija ne sledi vselej poteku raka.

Lepo vas pozdravljam,

Irena

H 15 se dobi brez problemov v Svici.
V Nemciji pa na privaten recept. Za aktualno ceno se lahko pozanimam. Ce bo kdo rabil in hodil za München, naj me kontaktira po mailu. Vendar je treba prej narociti, ker nima vsaka apoteka na zalogi, nekatere priskrbijo do naslednjega dne. Kako je v Avstriji pa ne vem.
Lep pozdrav!
Vrba

Sem ravno bila v Munchnu, sicer le na letališču, je rekla v lekarni da rabim recept. A takšen recept lahko napiše naš zdravnik???Karmen

Sem odgovorila na mail.
Drugic mi povej pravocasno. Tako ne gre. Sem napisala da je na privatni recept…Pa saj je treba zdravilo tudi narociti, saj tako nevsekdanje stvari nimajo v rezervi. Se da vse zrihtat.
Lep pozdrav!
Vrba

Živijo, moja mami je imela ves čas med kemoterapijami odlično kri, za kar so se vsi čudili. Vendar smo ji ves čas njene bolezni kupovali Endovital, ki ga izdeluje g. Fabjan. Dobiš ga v vsaki lekarni in ga pri slabi krvni sliki tudi zdravniki priporočajo.

Obilo močne volje in lep pozdrav, Tanja

Lepo prosim, če ima kdonavodila kako se uporablja THC smola za zdravljenje droboceličnega raka na pljučih. hvala za odgovor

Pozdravljena,
le kako lahko napišete kaj takega, da je THC za zdravljenje drobnoceličnega raka. Saj ni res. Če kaj takega objavite v javnosti, gre za odgovornost, ki jo prevzamete s takšno trditvijo. Treba je razumeti, da Vi lahko zdravite s THC tudi zlomljene nohte, le pozdravili jih ne boste.

THC se lahko uporablja v finalni fazi, pri „izterapiranih“ rakavih ali HIV-bolnikih, ko res ni več upanja na ozdravljenje, npr. za zmanjšanje odmerka morfija. O tem lahko odloči le zdravnik in to predpiše na poseben recept; če je dostop omogočen zaradi experimentalnega raziskovanja. Kdor pa to daje svojcem, brez da je dokazano, da bi lahko v tej meri pomagal na drug način, dela prekršek in greh, ki se ga ne da kar tako oprati. V katerem svetu pa živite. Nihče, ki trdi, da THC zdravi, si ne bo upal tule dajati navodila za odmerjanje, in tudi ne preko osebnega sporočila, brez da je videl bolnika.
Vi sploh ne poznate posledic in stranskih učinkov, ki niso nič manjše kot pri drugih zdravilih. Kjer pa ni takih stranskih učinkov, kot npr. v prehrambnih izdelkih z omejeno vsebnostjo THC, tam tudi ne pomaga.

Dnevno se mi javljajo svojci bolnikov, ki iščejo pomoč, – po tem, ko se bolniki sami ne morejo več javljati. Ja, krivdo pripisujem takšnim posplošenim trditvam, ki zavajajo bolnike: npr. da je THC za zdravljenje drobnoceličnega raka ali pa, da rakav bolnik nima kaj izgubiti… lepo Vas prosim. Največ žrtev je prav zato, ker so verjeli šarlatanom in izgubili dragocen čas. Ko bi se bolniki radi dali operirati, radi sprejeli kemoterapijo ali obsevanje, potem je ne morejo več dobiti; ker so predolgo čakali, kdaj bo pomagala konoplja, bikarbona ipd.
Žal se vodenje foruma obravnava po šabloni in zato ne bo nihče zbrisan, če je s svojim pogajanjem vodil bolnika v smrt; tega moderatorji ne vidijo. Zbrisan pa bo, če je spustil kakšno kletvico, ki je po navodilu za uporabo foruma neprimerna. Je človeško življenje res tako malo vredno? To ni kritika na forum, to je appell na zavedanje posameznika.
Vse dobro!

Spoštovana driva!

Kdo ste, da si dovolite takšno pridigo – “Kdor pa to daje svojcem, brez da je dokazano, da bi lahko v tej meri pomagal na drug način, dela prekršek in greh, ki se ga ne da kar tako oprati”.
Če bi vsi bolniki in svojci od vseh zdravnikov dobili obravnavo in informacije kot si jih zaslužijo bi bilo marsikaj drugače – ne pa da se o kakršnikoli alternativi pri nas z zdravniki skorajda ne da pogovarjati. Seveda so izjeme, ampak vi ste v vašim moraliziranjem na tem forumu včasih že presegli meje dobrega okusa. Strinjam se z vami, da je potrebno opozoriti, da hahšiševo olje ali pa katerekoli stvari, ki se jo oklene bolnik ali pa svojci ni čudežno zdravilo, ampak, da si pa zraven privoščite moraliziranje na takšen način! Verjemite, da bi vsak naredil vse, da bi sebi ali svojcu olajšal, če že ne pozdravil bolezen. In ko uradna medicina odpove oziroma sploh ne poda dovolj informacij, se meni zdi normalno, da ljudje iščejo tudi druge poti. Malo pa je takih, ki najprej poskusijo z alternativo in šele potem iščejo pomoč v uradni medicini.
Bodite malo bolj človeški in občasno stopite iz vaših znanstvenih okvirov – svet ni samo črn ali bel.

Ne verjemem, da je to izraz spoštovanja, če me napadate, da kaj si jaz dovolim in moje dolgoletne izkušnje tako s konvencialno kot z alternativno medicino tako podcenjujete. Ocenjevanje prepustite tistim, ki vse to poznajo; Vi kot anonimen udeleženec pa sami sebi toliko ne verjamete, da bi si upali stati za svojo besedo s svojim imenom.
Seveda, kdor pozna samo prekrške, ki so obravnavani pred javnimi organi, ta ne pozna ne čiste vesti, ne vzrokov tistih t.i. ideopatskih bolezni. Če Vi moje vspodbujanje k odgovornem ravnanju čutite kot moralizacijo, potem imate vzgojni problem ali pa le predrzno izkoriščate strah rakavih bolnikov in preganjate vse, ki Vam stojijo napoti. sorry

Driva, ste kje videli zapis, da jaz na vsak način zagovarjam kakršnokoli “zdravilo”, ki ni odobreno s strani uradne medicine in se želim s tem tudi izkoriščati? Sploh nisem nikjer z besedo zapisala kaj točno naj bi jaz zagovarjala. Menim samo, da brez potrebe grobo napadate ljudi, ko izražajo svoja mnenja oziroma iščejo druge poti – nič ni narobe z izražanjem mnenj ali nasvetov, menim pa da ni prav, da se postavljate na mesto razsodnika (in potem pišete o grehu in “božji” kazni). Ljudi je potrebno opozoriti na slabosti, ki jih takšna “zdravila” (upam, da razumete zakaj dajem zdravila v navednice) prinašajo, ampak jim je pa potrebno osvetliti tudi pozitivne točke preparatov, če v znanosti pozitivni učinki določenih preparatov dejansko obstajajo. Čudeženega zdravila pa ni res ni – tudi v uradni medicini ne. In samo toliko, da se razumemo – tudi jaz ne verjamem, da ti preparati bolezen pozdravijo, mogoče pa na bolezen lahko pozitivno vplivajo, pa četudi samo s tem, da zmanjšujejo bolečino.
Res je, zapis je anonimen – pa ne zaradi tega, ker bi se jaz želela skrivati, ampak, ker ta forum samo berem in iščem nasvete. In samo zaradi enega zapisa se mi ni zdelo vredno registrirati. In tudi tole bo moj zadnji zapis. Ne želim polemizirati z vami, ampak kot sem zapisala že v prejšnjem zapisu – svet ni samo črn in bel in samo zaradi tega, ker se ne strinjam z vami nimam vzgojnega problema. Če pa vi tako mislite pa tudi prav.
Vsem bolnikom in njihovim svojcem pa želim srečno na tej težki poti.

Draga Levant, Vi kar stojte tam, kamor ste se postavili s tem, da se nočete o tem z mano pogovarjati. Jaz s tem nimam problema. Sedaj vsaj vem, kje stojite. Izraz polemiziranje pa mi morate prej definirati (razpravljanje ali prepirati se o čem). Morda pa je čas zrel, da se poskušate soočiti s tistim, kar Vi imenujete polemiziranje. Ker pa že vdrugič navajate, da ni vse črno belo; mi najprej povejte, kje in kaj opažate pri meni tistega črno-belega?! Če bom ugotovila, da je to res, bom rada popravila :o)

Anonimnost seveda ni samo slučajna, ampak je namerna; ne imejte druge za bedake, ker v tistem času ko ste napisali Levant, bi lahko napisali tudi Vaše ime in priimek. Potem se verjetno ne bi vtikali v dialoge drugih in jih uporabljali kot ventil za Vaše agresije… bi ne bili tako predrzni in ne bi spreminjali moja besedila, jemali moje stavke iz konteksa in jim s tem vzeli pravo vsebino… poskušali z Vašim nepravilnim sklepanjem blatiti v javnosti moje ime (da se razumemo, jaz tule nisem anonimna). Ali je to fer? Ali ste res do mene takšni, kot bi Vi želeli, da sem jaz do Vas?
Tako je, kdor v mojem vspodbujanju k odgovornemu ravnanju vidi moralizacijo, ima problem, ker interpetira v moje besedilo nekaj, kar se dogaja v njegovem osebnem čustvenem svetu. Tega seveda ne bi napisala, če Vi ne bi bili anonimni. Toliko človečnosti pa mora biti :o)

Jaz nisem nikjer trdila, da imate vzgojni problem „zato, ker niste mojega mnenja“!! To je vaše „sklepanje“. Napisano je treba najprej razumeti, potem premisliti in potem odgovarjati. Tudi nisem pisala o Božji kazni, ljudje itak kaznujejo sami sebe. Sem imela tudi že gospo na terapiji, ki se zaradi svoje slabe vesti ni upala dotakniti denarja, ki ji ga je pokojna sestra zapustila…

Pišete, da ne zagovarjate neko „zdravilo“. Povsod, kjer se nekaj samo´ hvali in se delovanje opisuje samo´ enostransko, brez kontraindikacij, brez interakcij in brez neželenih stranskih učinkov, je to zagovarjanje („zdravila“). Tole je forum za težko bolne bolnike in se moramo zavedati, da zgrabijo za vsako slamico. Ob tem pa zamudijo čas in rak napreduje. Pišete: «nič ni narobe z izražanjem mnenj ali nasvetov«. “dan1955“ je napisal/a: „Lepo prosim, če ima kdonavodila kako se uporablja THC smola za zdravljenje droboceličnega raka na pljučih“. S tem je “dan1955“ dala verjeti ne vem koliko tisočim bralcem, da THC smola zdravi drobnoceličnega raka na pljučih. To pa ni res. In četudi je morda sama nasedla takim lažem, se takšne lažne sugestije ne smejo dovoliti; zato je prav, da se oglasi nekdo, ki je o tem seznanjen. Pišete: „mogoče pa lahko pozitivno vplivajo“. Jaz ne pišem več o encimih, ki ne samo *mogoče*, ampak tudi dokazano lahko zelo pomagajo, prav pri zdravljenju raka, ampak so lahko tudi smrtno nevarni. In še enkrat, en drug zagrabi za to in umre na notranjih krvavitvah. Če se ne napišejo poleg tega tudi kontraindikacije, interakcije in stranski učinki, potem bi bili to tako imenovani dobronamerni nasveti, ko nekdo svetuje brez da bi vedel, kaj in komu svetuje in mu ni mar, če en drug zaradi tega umre.

In ja, jaz dobivam pošto, vsak dan.., od tisih, ki mi prej niso verjeli… sedaj ko so čakali predolgo, ker so nasedali našim prekupčevalcem in zavajalcem, in je rak napredoval, se ponovno oglašajo. Vecina meilov vsebuje stavke: imeli ste prav, on na forumu prodaja to in ono, po tej ceni… Največkrat pa se oglašajo samo še svojci…In ja, prav tisti so me lani spraševali za konopljino olje …. A sedaj, ko ne morejo dobiti več ne operacije, ne kemoterapije, ne obsevanja, ne omele, a sedaj ni nič narobe z „vašimi nasveti“. Razširite malo obzorje Vašega gledanja, pa tudi ne boste videli samo belo-črno. Sorry…
Vse dobro Vam želim.

Vrnimo se na temo drobnoceličnega pljučnega raka. Predlagam samo nekaj. Preberite si na internetu učunke Koloidnega srebra na zdravje in zdravljenje z koloidnim srebrom. Nočem delati reklame ampak marsikdo bo presenečen. Ena od strani: http://www.lahmedikal.si/koloidno_srebro

Vrnimo se na temo drobnoceličnega pljučnega raka. Predlagam samo nekaj. Preberite si na internetu učunke Koloidnega srebra na zdravje in zdravljenje z koloidnim srebrom. Nočem delati reklame ampak marsikdo bo presenečen. Ena od strani: http://www.lahmedikal.si/koloidno_srebro%5B/quote%5D

New Report

Close