Inventura 2010

anonimni uporabnik, 04. januar 2011
Ostalo

Leto 2010 se je začelo zelo dejavno, nadaljevalo še dejavnejše in končalo zelo uspešno. Naj izpostavimo samo nekaj dejstev zakaj je bilo leto 2010 zaključeno zelo uspešno:

•    Spletni portal Med.Over.Net mesečno obišče 400 tisoč uporabnikov, ki mesečno preberejo preko 10 miljonov strani.
•    Obiskovalcem portala so vsak dan na voljo brezplačne zdravstvene, socialne in življenjske informacije.
•    Omogočen je preprost in hiter dostop do vseh objavljenih sporočil, ki so uporabnikom dostopne 24 ur na dan, 365 dni v letu.
•    Ozaveščamo uporabnike o zdravem načinu življenja.
•    Kreirali smo nove forume, s katerimi smo še obogatili in dopolnili ponudbo samega portala in na teh forumih sodelujejo in odgovarjajo v letu 2010 pridruženi strokovnjaki.
•    Pod okriljem Zavoda Med.Over.Net je začel delovati brezplačni svetovalni center, kjer svetovalci izvajajo individualno ali skupinsko svetovanje.
•    Izvedli smo ozaveščevalne – humanitarne akcije (predstavljene v nadaljevanju) in pomagali družini iz VH Gorenjske.
•    Izvedli kar nekaj anket in nagradnih iger, katerih nam brez pomoči vas uporabnikov portala Med.Over.Net ne bi uspelo.
•    Ustanovili smo in zečeli redno urejati spletno stran na skupnosti Facebook.
•    Izvedli 2 srečanja za moderatorje.
•    Opravili vsebinsko kategorizacijo forumov pa mapah (glede na klinične stroke).

 

Delovanje, svetovanje, ozaveščanje uporabnikov portala Med.Over.Net

•    Ozaveščanje, opozarjanje in svetovanje o zdravem načinu življenja, o dejavnikih in tveganjih, povezanih z zdravjem,
•    Strokovno svetovanje na spletnih forumih,
•    Objave strokovnih člankov, e – javne tribune, e- javne razprave, e- okrogle miz,
•    Raziskovanje javnega mnenja v obliki anket, javnomnenjskih raziskav,
•    Ozaveščanje o pomembnosti gibanja in uživanja zdrave in uravnotežene prehrane, podprto s članki in strokovnjaki iz področja telesnih aktivnosti
•    Objavljanje vsakodnevnih novic povezanih z zdravjem, zdravim načinom življenja, zdravstvom in socialo,
•    Ozaveščanje in poudarjanje pomembnosti živil in produktov ekološkega izvora.

 

Novi forumi:

45D0FB0E-22E5-11E0-8869-87E6B4C1E7CC

Uspešno smo kreirali 20 novih forumov, od tega 12 zdravstvenih: Izobraževanja, srečanja in dogodki,  Bolezni prebavil (gastroenterologija), Miastenija gravis, Prehranska dopolnila, Sinusitis, vnetja ušes in sluznica, Veterinarski kotiček, Glavobol in bolečina, Intimna nega in spolno prenosljive okužbe, Internet in pravo, Upravni nasveti in upravno pravo, Estetska dermatologija, Zdravje iz čebeljega panja, Holesterol, Oskrba rane, 18-30: Adolescenca in mladi odrasli, Lasersko zdravljenje, Parodontologija, Klimakterij, Socialne mreže, Trpinčenje v delovnih odnosih – mobbing, Elektromagnetna terapija in Kako živeti z boleznijo ščitnice – Metuljčica.

 

Aktivnosti, ki so krojile leto 2010:

Za več pravega veselja brez alkohola – preventivna akcija 40 dni brez alkohola

Slovenska Karitas, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Zavod Med.Over.Net v sodelovanju z Zavodom Varna pot in Katedro za družinsko medicino, Medicinske fakultete v Ljubljani, so med 17. februarjem in 3. aprilom 2010, organizirali preventivno akcijo 40 dni brez alkohola.
Akcija je letos potekala že petič in z nosilnim sporočilom “ZA VEČ PRAVEGA VESELJA BREZ ALKOHOLA”  in skušala opozoriti na posledice prekomernega uživanja alkohola ter izraziti solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja v družinah, nesreč v prometu in zaradi bolezni, ki so posledica alkohola.

Več o projektu 40 dni brez alkohola >>

 

10. obletnica delovanja Med.Over.Net

Spletni portal Med.Over.Net je praznoval svojo deseto obletnico obstoja.

Več o 10. Obletnici>>

 

Dan sonca, 5. Festival ustvarjalnosti

Dan sonca 2010 5. festival ustvarjalnosti se je dogodil v soboto, 22. maja 2010 v prijetnem naravnem ambientu Trubarjeve domačije na Rašici.

Več o projektu Dan sonca >>

 

Sodelovanje Zavoda Med.Over.Net na sejmu Narava zdravje

Pozdravimo jutri! je bil slogan letošnjega sejma Narava-zdravje, ki je ponujal izdelke, dejavnosti in ekološko ozaveščene ideje za zdravo življenje in trajnostni razvoj.
Na sejmu, ki je potekal od 6. do 9. oktobra 2010 je sodeloval tudi Zavod Med.Over.Net, ki je imel na sejmu stojnico, katere namen je bil, da se zavod in portal Med.Over.net v živo predstavita obiskovalcem sejma Narava – zdravje.

Več o sodelovanju na sejmu Narava zdravje>>

 

Kreativni natečaj; Roza ni zgolj poza

V oktobru, mesecu boja proti raku dojk, med slovenskimi srednješolci letos že drugič potekal nagradni natečaj za najizvirnejšo in najboljšo akcijo ozaveščanja o raku dojk ter pomenu zgodnjega odkrivanja te bolezni pod imenom »Roza ni zgolj poza«. Partnerji projekta farmacevtska družba Roche, Europa Donna ter Zavod Med.Over.Net, skupaj z Onkološkim Inštitutom Ljubljana, Ministrstvom za zdravje ter Ministrstvom za šolstvo in šport, želijo spodbuditi mlade, da svojo kreativnost izrazijo pri pripravi akcij ozaveščanja, ter se pri tem tudi sami seznanijo s pomenom zdravega načina življenja, pomenom samopregledovanja in s svojimi idejami tudi sami prispevajo v boju proti najpogostejši vrsti raka med ženskami.

Več o kreativnem natečaju; Roza ni zgolj poza >>

 

Otroška humanitarna akcija Tudi otroci pomagamo

V prazničnem času obdarovanj, času, ki ostane v srcih otrok za vse življenje in zato se ga veselimo tudi odrasli. V težkih časih, ki jih doživljajo odrasli, se mnogo krivic zgodi tudi otrokom. Mnogi srečni otroci imajo vsega preveč, vedno več pa je tistih, katerim kljub ljubezni, starši ne morejo nuditi vsega, kar bi želeli. Prav zato se je Zavod Med.Over Net pridružil nakupovalnemu središču City park in Rdečemu križu pri tej humanitarni akciji.

Več o humanitarni akciji >>

 

V letu 2010 smo bili polno zaposleni in ponosni na uspehe, ki smo jih dosegli. Zato v leto 2011 vstopamo polni elana in energije, da bomo skupaj z vami še izboljšali delovanje spletnega portala www.med.over.net.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,460
30.03.2024 ob 10:27
296,861
08.05.2024 ob 09:53
112,985
08.05.2024 ob 09:36
Preberi več

Več novic

New Report

Close