»#GIBAJ, MLADINA!« za brezplačno telesno dejavnost mladih

anonimni uporabnik, 25. junij 2018
Ostalo

Na podlagi analiz in razprav o dopolnitvi največjega slovenskega poletnega športnega dogodka – mednarodnega teniškega turnirja ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia open, ki bo že 6. leto zapored v mesecu avgustu organiziran v ŠRC Marini v Portorožu, so se odločili ustanoviti dolgoročni dobrodelni projekt »Gibaj, mladina!« in tako združiti tri komponente: poslanstvo, dobrodelnost in družbeno odgovornost.

Eno izmed zapisanih statutarnih poslanstev Tenis Slovenije je spodbujanje športne vzgoje mladih. Zato bodo z dobrodelnim projektom metodično zbirali finančna sredstva za socialno šibkejše otroke. Ker se zavedajo pomena vzgoje in usmerjanja mladostnikov v zdrav način življenja, želijo družbeno odgovorno izdatno vplivati na odločitve ter dejavnosti družbe in okolja.

Se mladi sploh še gibajo?

Stroka jasno definira pozitiven vpliv športno-gibalnih kompetenc za holistični razvoj otroka. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) priporoča mladini najmanj 60 minut dnevne športno-gibalne aktivnosti (WHO, 2016). Žal pa raziskave kažejo, da so današnji otroci vse manj vzdržljivi, vse manj športno-gibalno aktivni, prekomerno težki in preveč časa preživijo pred računalniki. Zato v dolgoročni projekt s sodelavci vstopamo iz razloga, ker pri Tenis Sloveniji ne želimo, da bo današnja mladina zaradi prekomerne telesne teže in diabetesa živela manj kvalitetno in bila prikrajšana za užitke in veselje, ki jih prinaša ukvarjanje s športom, še posebej s tenisom.

Namen in cilji projekta

Šport in fizična aktivnost otrok je ne samo koristna za njihovo zdravje, telesno pripravljenost in vzdržljivost, temveč koristita tudi njihovemu splošnemu dobremu počutju in razvoju. Mladostniki, ki se ukvarjajo s športom, kažejo bolj pozitivno socialno vedenje, boljše socialne veščine in razvijejo močnejši občutek za osebno odgovornost. Zato je namen v šolskem letu 2018/19 pomagati socialno šibkejšim otrokom do zmožnosti brezplačne telesne vadbe.

Cilja projekta je v letu 2018 zbrati denarna sredstva za financiranje enkrat tedenske 60 minutne vadbe 100 otrokom, v starosti med 7 in 11 let. Organizirano vadbo bodo izvajali usposobljeni športni delavci v teniških klubih širom Slovenije.

Komu bo namenjen zbrani denar?

Izbira otrok bo potekala v sodelovanju in pod nadzorom humanitarne organizacije Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, ki deluje že več kot 60 let. Ukvarjajo se z otroki in mladostniki ter njihovimi starši, na področju letovanj, varstva otrok, počitniškega varstva ter na področju humanitarnih programov (Botrstvo v Sloveniji, Volja vselej najde pot, VGC Skupna Točka, projekt Dobro sem,…).

Kako zbirajo sredstva

1. SMS donacije: POŠLJI SMS NA 1919: TENIS5.
2. Donacijska sredstva: vsi sodelavci projekta bomo ves čas akcije zbirali sredstva v vrednosti od 300€ do 500€.
3. Dražba predmetov: od junija dalje bo potekala javna prodaja predmetov znanih slovenskih in tujih športnikov, ki bodo svojo opremo ali predmete darovali v dobrodelne namene.
4. Srečelov: ves čas ATP turnirja, to je od 3. do 11 avgusta, bo organiziran srečelov, namenjen vsem fizičnim osebam, ki bodo želele v dobrodelnem projektu sodelovati. Cena srečke bo 2€.
5. 3. avgusta bo na centralnem igrišču ŠRC Marina v Portorožu dobrodelni koncert glasbene skupine Big Foot Mama«. Cena vstopnice v predprodaji bo 9,9€, na dan koncerta pa 15€.
6. 10. avgusta bosta na centralnem igrišču ŠRC Marina v Portorožu, ob 20 uri prvi in ob 21. 30 uri drugi polfinalni dvoboj ATP teniškega turnirja. Polovica dobička od vseh prodanih vstopnic po ceni 5€, bo namenjena za dobrodelni projekt Gibaj, mladina!.
7. 11. avgusta bo na centralnem igrišču ob 20 uri ekshibicijska tekma med Radom Mulejem in najvišje uvrščenim slovenskim teniškim igralcem na (ATP 43) lestvici Grego Žemlja. Ob 20.30 uri bo finalno srečanje ATP teniškega turnirja. Polovica dobička od vseh prodanih vstopnic po ceni 5€, bo namenjena za dobrodelni projekt Gibaj, mladina!.

Več o projektu >

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,443
30.03.2024 ob 10:27
296,852
26.04.2024 ob 10:57
112,980
25.04.2024 ob 11:00
Preberi več

Več novic

New Report

Close