Težave s prostato – moška tabu tema

anonimni uporabnik, 05. marec 2014
Ostalo

Povečana prostata ne ogroža življenja, vendar so njeni simptomi kljub temu lahko zelo neprijetni.

Kljub temu, da ima s povečano prostato po petdesetem letu starosti težave kar vsak drugi moški, predstavniki močnejšega spola o tem le s težavo spregovorijo. Morda bi bilo drugače, če bi moški vedeli, da številne težave, zlasti tiste, povezane z blago do zmerno povečano prostato, lahko zelo uspešno zdravijo s povsem naravnimi pristopi. In ni treba, da to poleg moškega in njegovega zdravnika ve še kdo drug.

Prisluhnite torej spremenjenim potrebam svojega telesa in izberite pomoč iz narave. Če začetne simptome prezrete, bolezen napreduje in takrat ji težko kljubujete brez uporabe kemično-sinteznih zdravil ali operativnega posega. V nobenem primeru pa težave s prostato ne pomenijo smrtne obsodbe, prav tako te same po sebi ne kažejo na rakavo obolenje. Poiščite torej pomoč pri zdravniku pravočasno, pozanimajte se o možnostih zdravljenja in izberite naravne pristope, kadar je to mogoče.

Kateri so značilni znaki povečane prostate

Povečana prostata ne ogroža življenja, vendar so njeni simptomi kljub temu lahko zelo neprijetni. Mednje sodijo tudi pogosto tiščanje na vodo, pogosto nočno uriniranje, težaven začetek uriniranja, šibek curek, boleč in pekoč občutek pri uriniranju, kapljanje urina po uriniranju, nenadna potreba po uriniranju in z njo povezan občutek, da ne boste prišli pravočasno do stranišča ter občutek nepopolno izpraznjenega mehurja. Pojavi se lahko tudi izguba spolne sle, ki pa se z odpravo ostalih simptomov povečane prostate običajno tudi povrne.

Kdaj je treba poiskati pomoč

Benigna hiperplazija prostate (BHP) ali nenevarno povečanje prostate je značilno za moške v zrelih letih. Prostata se poveča polovici moških, starejših od 50 let in skoraj vsakemu moškemu, starejšemu od 80 let. V redkih primerih je povečana prostata znak precej nevarnejše bolezni – raka prostate. Pri težavah s prostato je zato izredno pomembno, da moški obišče zdravnika, ki izključi možnost resnejših bolezni. Šele ko zdravnik potrdi, da gre za nenevarno povečanje prostate, si lahko pri težavah s prostato pomagamo s samozdravljenjem.

Pred obiskom zdravnika lahko izpolnite tudi mednarodno potrjen vprašalnik IPSS, ki omogoča zgodnje odkrivanje težav in ki ga uporabljajo tudi zdravniki ter farmacevti.

Nezdravljena povečana prostata počasi napreduje in lahko povzroči številne hude zaplete, kot je okužba sečil, krvavitev iz prostate, akutni ali kronični zastoj seča v mehurju, nastanek kamnov v sečnem mehurju ali okvara ledvic. Zato je pomembno, da težave s prostato pravočasno odkrijete in tudi ustrezno zdravite. Glede na opravljene preiskave zdravnik predpiše zdravila, včasih, v napredovanih stanjih, pa je operativni poseg neizbežen.

Načini zdravljenja prostate z zdraviliprostasan-2013

Težave s prostato lahko zdravimo bodisi s kemično-sinteznimi zdravili ali registriranimi, uradnimi zdravili rastlinskega izvora, ki se vse pogosteje uporabljajo. Takšno je tudi zdravilo Prostasan®, ki vsebuje farmacevtsko standardizirano učinkovino iz plodu pritlikave palme – palmeta. Prostasan® poleg dokazane učinkovitosti odlikuje tudi manj neželenih učinkov – do sedaj namreč niso ugotovili, da bi povzročal motnje erekcije, upad spolne sle in rast moških prs, kot je bilo to pokazano pri kemično-sinteznih zdravilih.

Kako deluje zdravilo Prostasan®

Prostasan® deluje lokalno na prostato ter spodnja sečila in tako lajša težave pri blago do zmerno povečani prostati. Študije kažejo, da primerljivo kot kemično-sintezna zdravila tudi Prostasan® umiri težave s prostato, zmanjša intenzivnost njene rasti, nima pa enako močnega učinka na zmanjševanje prostate.

Na voljo je v dveh pakiranjih: 30 tablet, kar zadostuje za en mesec terapije, in 90 tablet, kar zadostuje za tri mesece terapije. Za opaznejše izboljšanje simptomov je treba zdravilo jemati neprekinjeno najmanj 2 do 3 mesece. Za trajnejši učinek na zaviranje rasti prostate in izboljšanje težav pri uriniranju je smiselno jemati zdravilo skozi daljše, lahko tudi večletno obdobje. Uporabniki zdravilo dobro prenašajo tudi pri večletni uporabi.

saw palmetto leaf.

Pogovorite se z zdravnikom

Če za zdravljenje želite uporabiti zdravilo rastlinskega izvora Prostasan®, je prav, da se o tem pogovorite tudi z vašim zdravnikom. To zdravilo je v svetu na voljo že dolgo, v Sloveniji pa je razmeroma novo, zato ga morda vsi zdravniki še ne poznajo. Učinkovitost zdravila Prostasan® je bila dokazana z več različnimi kliničnimi študijami, ki so na voljo v medicinski literaturi. Če zdravnik z njimi ni seznanjen, mu lahko izročite navodilo za uporabo, ki ga lahko natisnete na tem naslovu.

Na naslednjih straneh pa si lahko v miru preberete še mnogo drugih koristnih informacij in nasvetov v povezavi s prostato, ki bodo v pomoč tako moškim, kot njihovim partnerkam.

Besedilo: Sabina Topolovec

Oglasno sporočilo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 21:34
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close