Razstrupljanje telesa in pomlajevalna regenerativna terapija

anonimni uporabnik, 13. junij 2016
Ostalo

V organizmu je prisotnih ogromno strupov zaradi različnih dejavnikov, to pa vodi v neravnovesje telesa in bolezni.

V organizmu je prisotnih ogromno strupov zaradi okolja, sloga življenja in prehranjevanja, poklica in drugih dejavnikov. Kemikalije in pesticidi v hrani in vodi to težavo še poslabšajo. Vsi ti strupi se skozi čas nakopičijo v telesu in nam povzročajo težave v obliki neravnovesij. In če tega ne zdravimo, nastopi bolezen.

Panchakarma je edinstveno, individualno razstrupljanje in čiščenje telesa ter pomlajevalna regenerativna terapija.

Postopki tradicionalne Panchakarme:

  • VAMANA (bljuvanje): je priporočljiva predvsem za bolezenska stanja, ki so rezultat povišane kaphe (astma, kašelj, kronični prehlad, luskavica, akne, artritis, sladkorna bolezen ipd.).
  • VIRECHANA (odvajanje): se priporoča za odstranitev toksinov (strupov), ki so nastali zaradi neravnovesja Pitte.
  • NASYA (čiščenje nosnih poti): nosne poti čistimo z medicinskimi olji in zelišči. Nosnici sta kanal do možganov, aplikacija olj v nosnici pomaga pri stanjih, kot so alergijski sinusitis, migrene in epilepsija. Po uspešno izvedeni Nasyja terapiji se odpravijo toksini (strupi) iz paranasalnih sinusov, ki nastanejo zaradi neravnovesja kaphe, nosno tkivo pa se nahrani. Po postopku občutimo olajšanje v predelu glave in čistost zaznavanja čutilnih organov. Dihanje postane čisto in neovirano. Izboljša se sposobnost voha. Nasya je odlična tudi pri kroničnem sinusitisu, glavobolih, boleznih grla, vnetju drugih delov sluznice (katar), težavah z glasom (glasilkami), očesne bolezni, ankilozirajočem spondilitisu …
  • VASTI (medicinski klistir): je priporočljiv predvsem za odstranjevanje odvečne vate. Vasti vpliva neposredno na debelo črevo, ki je primarno mesto nahajanja Vate. Pri čiščenju črevesja in pri revitalizaciji črevesja se uravnovesijo doše, dlje časa »ujeti« toksini (strupi) pa se izločijo. Povrne se ravnotežje prebave skozi celotno črevo. Vasti je priporočljiv pri težavah z vranico, kolikah, tvorbi različnih kamnov znotraj različnih organov (različni kamni urinarnega trakta, žolčni kamni …) in mnogo drugih boleznih, povzročenih zaradi neravnovesja Vate. Vasti pomaga pri kronični konstipaciji, bolečinah v križu, revmatoidnem artritisu, debelosti, išiasu, različnih nevroloških boleznih (multipla skleroza, epilepsija, distrofija in atrofija živcev in mišic). Pri Sneha Vasti uporabljamo medicinska olja, ki jih skušamo zadržati krajši čas v debelem črevesju in rektumu. V tem kratkem času olje absorbira toksine (strupe) in jih tako odpravi iz telesa.
  • NIROOHA VASTI (klistir): uporabljamo posebne kombinacije rastlinskih dekoktov, past, prahov in olj. Postopek blagodejno vpliva na živčni sistem in pomaga uravnotežiti Vata došo.
  • RAKTHAMOKSHANA: odstrani nečistoče iz krvi s pomočjo medicinskih pijavk ali z drugimi metodami (te terapije v našem centru ne izvajamo).

»Pancha« pomeni pet in »karma« pomeni delovanje. Tako skozi pet ravni glavnega dela terapije skušamo doseči ponovno ravnotežje doš Vata, Pitta in Kapha v vašem telesu in jih skozi postopke po terapiji in našim nadaljnjim načinom življenja skušamo obdržati v ravnotežju.

Zakaj se Panchakarma priporoča?

  • Kot močno čiščenje oz. razstrupljanje,
  • stres, nervoza, nemir in depresija,
  • kronična napetost in bolečine,
  • artritis in bolečine v sklepih,
  • prebavne težave in zaprtje,
  • luskavica in težave s kožo,
  • neplodnost in težave z zanositvijo,
  • multipla skleroza,
  • ter še veliko drugih zdravstvenih težav.

Ayurveda je znanost o življenju, ki obravnava življenje kot harmonično celoto telesa, čutov, duha in razuma. Za uskladitev telesnega, duševnega in družbenega življenja ste vabljeni v center alternativne medicine NASTY AYURVEDA, kjer se prepustite rokam indijskih mojstrov Ayurvede z dolgoletnimi izkušnjami.

V centru zdravijo vse oblike raka, multiplo sklerozo, epilepsijo, putiko, migrene … z dobrimi rezultati, seveda če se bolnik strogo drži navodil zdravnika.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,460
30.03.2024 ob 10:27
296,854
02.05.2024 ob 21:45
112,983
03.05.2024 ob 11:27
Preberi več

Več novic

New Report

Close