Vsestranske prednosti vigorja #ustavise

Ustavi mentalno in telesno nazadovanje, ustavi slabe misli, ustavi bolečino. Spravi se v gibanje, pospeši srčni utrip.

“Ustavi mentalno in telesno nazadovanje, ustavi slabe misli, ustavi bolečino. Spravi se v gibanje, pospeši srčni utrip. Zadihaj!”,

so sporočila ekipe terapevtov in trenerjev Vigorja, večnamenskega, vsestranskega gibanja in druženja, ki ga je idejno oblikoval Žiga Urh.

Predstavitev Vigorground-a

Večina nas ima vizijo glede lastnega zdravja, psihofizičnega počutja, telesne pripravljenosti ali videza telesa. Kdor ima pred seboj jasno predstavo o tem, kaj želi doseči, kakovosten načrt, kako bo to dosegel in voljo, da se drži načrta, bo cilj tudi dosegel.

Ne glede na to, ali želite manj telesne maščobe, več mišične mase, lepo oblikovano telo, povrnitev ali pridobitev gibalne svobode, nadpovprečne telesne sposobnosti, specifično pripravljenost za določen šport, omilitev ali odpravo gibalno-anatomskih disfunkcij in bolečin, ki so posledica sodobnega življenjskega sloga, splošno zdravje in dobro počutje ali kombinacijo naštetega, vam lahko v Vigorground-u, kjer združujejo trenerje in terapevte s področij različnih vadb ter preventivnih in rehabilitacijskih terapij, s svojim znanjem in izkušnjami pomagajo postaviti jasne, realne cilje in izdelati načrt – Vigor načrt – kako do teh ciljev priti, njihova skupnost pozitivnih in zagnanih članov pa vam bo pomagala vztrajati na začrtani poti in pri tem še uživati.

Kako deluje Vigor

Pri načrtovanju se ne poslužujejo metod, ki prinašajo instant rezultate, a so dolgoročno nevzdržne ali celo škodljive, pač pa vedno upoštevajo posameznikove trenutne zmožnosti, način življenja in ostale dejavnike, ki vplivajo na dolgoročno uspešnost in varnost.

Bistvena sestavna dela Vigor načrta sta primerna vadba in prehrana. Vadba se izvaja v obliki različnih skupinskih treningov za rekreativce, treningov v majhnih zaprtih skupinah, semiprivat treningov in treningov za specifične populacije, glede na želje in cilje pa je član deležen tudi svetovanja glede prilagoditve prehranskih in drugih navad.

Za koga je primeren Vigor

Starejši ljudje, otroci in tekmovalni športniki imajo v Vigorground-u na voljo programe, ki so prilagojeni specifičnim potrebam teh populacij: Vigor Senior, Vigor Junior in Vigor športnik. Trenerji poskrbijo, da so treningi varni, zanimivi in hkrati primerno zahtevni.

Ekipa terapevtov in trenerjev poskrbi tudi za tiste, ki jih pestijo akutne ali kronične poškodbe in bolečine. Njihovo prepričanje o obliki rehabilitacije in manualnih terapij, ki jih izvajajo, je nerazdružljivo povezano z gibanjem, zato že pri uvodnem pregledu in posvetu poleg terapije začrtajo pot nazaj na tla telovadnice in v gibanje na prostem, kjer tudi še tako poškodovana oseba lahko dela že od prvega dne – s pomočjo pravega pristopa, strokovnega znanja in nadzora pri izvajanju osnovnega gibanja, pa čeprav v omejenem obsegu.

Žiga Urh

Žiga Urh je v prvi vrsti podjetnik vizionar in šele nato rekreativni in profesionalni športnik. Skupaj s soustanoviteljem Matejem Hočevarjem je razvil blagovno znamko Vigorground. Njegova vizija, postati podjetnik in ustanovitelj športnega centra, kot ga poznamo danes, sega v otroštvo in v čas, ko je po več kot desetletni profesionalni športni karieri v košarki, uspešno zaključil študij podjetništva na Visoki šoli za podjetništvo v Piranu.

Za sabo ima 12-let funkcionalnega treninga. Svoje fizične in psihične meje je preizkušal v olimpijskem dvigovanju uteži, ‘kettlebell liftingu’ in ‘CrossFit’-u. Žiga je sodeloval z Fakulteto za šport, predaval na seminarjih v Dubaju, Kuwaitu in Nemčiji ter na kongresu FZS- Fitnes zveze Slovenije. Predan je trenerskemu delu in s celostnim pristopom ter z natančnostjo pri sestavi akcijskega načrta, odločnostjo in s spodbujanjem k trdemu delu, strankam pomaga preseči svoje fizične in psihične meje in posledično izboljšati kvaliteto življenja.

O začetkih delovanja Žiga pove:

Žiga podpira akcijo Ustavi se … in pravi: “Ustavi se! … in se poženi z nami naprej!”

Utrinki iz otvoritvenega dogajanja

Več novic

New Report

Close