Pomladno srečanje uspelo!

Uredništvo, 16. maj 2013.

Pomladno srečanje Društva za pomoč otrokom z imunskimi boleznimi v soboto kljub dežju uspešno in dobro obiskano!

V soboto, 10. Maja 2013, so bili vsi člani Društva za pomoč otrokom z imunskimi boleznimi, resnično na nogah. Zaradi slabega vremena so bili namreč prepričani, da se na povabilo ne bo odzvalo prav veliko ljudi, a so se pošteno zmotili.

Tako starši kot otroci so z veseljem in v velikem številu vseeno prišli v gostišče Zajčja dobrava, otroci z željo po brezskrbnem in zabavnem dopoldnevu, ki so ga popestrili Rdeči noski in ustvarjalne delavnice, starši pa z željo po novih znanjih in še bolj temeljitem poznavanju PIP – primarnih imunskih pomankljivosti.

Na srečanju so tudi prvič predstavili plakat (poster), ki ponuja bistvene informacije o delovanju imunskega sisstema (priponka), starše pa so zdravniki na strokovnih predavanjih seznanili s ponavljajočimi vročinskimi boleznimi pri otrocih (vzroki, simptomi, zdravljenje), možno zaščito otrok z oslabljenim delovanjem imunskega sistema, spregovorili pa so tudi o soočenju družine s kronično boleznijo in še o marsičem drugem.

Več o primarnih imunskih pomanjkljivostih najdete v priponki PIP in vaše objave (plakata in osnovnih informacij o PIP) bom resnično vesela, saj je tovrstnih primerov v Sloveniji vedno več, starši pa še ne dobro seznanjeni. Seveda pa je vse to tudi osnovna naloga lani ustanovljenega Društva za pomoč otrokom z imunskimi boleznimi.

Z vašo pomočjo bomo bliže zastavljenemu cilju, namreč, da bi vsak starš lahko pravočasno spoznal, kaj se dogaja z njegovim otrokom in tako znal tudi pravilno in dovolj hitro ukrepati. Trajne posledice ponavljajočih, na videz pravzaprav nenevarnih okužb, namreč lahko preprečimo le z zgodnjo diagnozo in pravočasnim zdravljenjem. Hvala vam!

Hkrati vas še enkrat obveščamo, da je Center za primarne imunske pomanjkljivosti, ki deluje v okviru Službe za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo (SARKI) na Pediatrični kliniki v Ljubljani, postal del svetovne mreže centrov odličnosti za obravnavo bolnikov s primarnimi imunskimi pomanjkljivostmi – Fundacije Jeffrey Modell.

predstavitev_pip_plakat_1  predstavitev_pip_plakat_2

Utrinki iz prireditve:

DanDrustvaMaj13_02_resize DanDrustvaMaj13_09_resize
 skupinska_fotka

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,429
01.08.2021. ob 10:11
284,523
31.07.2021. ob 17:39
110,201
01.08.2021. ob 00:11
Preberi več

New Report

Close