Nega pordele in srbeče kože

Uredništvo, 24. marec 2014.
srbečica

Preverite kateri so vzroki pordele in srbeče kože.

Zunanja plast naše kože opravlja dvojno funkcijo: kožo ščiti pred zunanjimi viri draženja in ohranja optimalno navlaženost. Okvarjena funkcija kožne pregrade je eden ključnih dejavnikov pri nastanku srbečice. Praskanje srbeče kože povzroča dodatne poškodbe zunanje plasti kože, ki vodijo v začarani krog »srbenja in praskanja«.

Kateri so vzroki pordele in srbeče kože?

Rdečica na koži in srbečica imata lahko veliko vzrokov: izsušenost kože, pogoste kožne bolezni, kot je denimo atopijski dermatitis ali alergijske kožne reakcije. Ko koža izgubi vlago, postane suha, krhka in sčasoma na njej nastanejo razpoke. Mikroorganizmi  in alergeni lahko skozi razpoke vstopajo v kožo, pri tem pa se pojavita vnetje in srbenje. Praskanje stanje dodatno poslabša, zato običajno pride do začaranega kroga srbenja in praskanja.

Pordelost in rdečico lahko zmanjšamo s kremo Bepanderm®

Krema za lajšanje srbečice Bepanderm® nežno in učinkovito uravnovesi kožno pregrado ter pomaga pri odpravi začaranega kroga srbenja in praskanja, ki nastane kot posledica suhe kože, atopičnega dermatitisa, ekcema ali alergijskih reakcij.

Bepanderm

Bepanderm® krema za lajšanje srbečice ne vsebuje dišav in konzervansov z znanim dražečim delovanjem. Srbečico lajša na tri načine, tako da posnema našo kožo:

  • z inovativno lipidno lamelarno tehnologijo zagotavlja vnos lipidov (npr. ceramidov) z lamelarno strukturo, podobnim lipidom v kožni pregradi;
  • s fiziološkimi sredstvi za ohranjanje vlage poveča vlaženje;
  • zagotavlja naravne negovalne lipide.

Krema vsebuje ceramide – koži naravne negovalne lipide in fiziološka vlažilna sredstva (dekspantenol, glicerin), ki pomagajo obnavljati kožo.

Bepanderm® krema za lajšanje srbečice ne vsebuje kortizona, zato je varna za uporabo tudi pri dojenčkih, vendar je pri dolgotrajni uporabi ali uporabi na večjih površinah potreben posvet z zdravnikom.  Bepanderm®  se lahko uporablja med nosečnostjo in dojenjem. Idealna je tudi za uporabo pri starejših osebah in dobro služi tudi kot osnovna nega pri osebah z blagim atopijskim dermatitisom.

Več podatkov o kremi: www.bepanthen.si

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,432
05.08.2021. ob 15:07
284,558
31.07.2021. ob 17:39
110,205
05.08.2021. ob 15:22
Preberi več

New Report

Close