Zvin gležnja
Pozdravljeni,
Zanima me, če so vezi že zaceljene, me ovirajo samo brazgotine ali se še celi? Vezi so, glede na navedbe v izvidu, še v fazi celjenja.
Imam težave pri hoji zaradi vezi ali zaradi edema, ki ga omenjajo? Oboje je lahko razlog. Pričakujem, da bodo težave postopoma izzvenevale vsaj 3 mesecev od poškodbe. Če težave do tedaj ne bodo izzvenele, priporočam, da opravite novo slikanje gležnja z magetno resonanco in da pridete na pregled z novimi in starimi posnetki ter izvidoma.
Mi lahko kaj priporočite za hitrejše okrevanje? Da, fizioterapevtsko zdravljenje – lokalno obsevanje s Tecarjem (protivnetno in regenerativno delovanje), masažo poškodovanih vezi po metodi prečne frikcije, individualno asistirano aktivno razgibavanje ter, po preteku vsaj 8 tednov od poškodbe, če bodo bolečine že znosne, pričetek izvajanja proprioceptivnih vaj.
Najlepša hvala za hiter odgovor. Nekaj sem vas še pozabila vprašati – kako je z gibanjem. En mesec sem bila na bolniški, zdaj že tretji teden delam od doma, gibam se malo, malo razgibavam, kopeli, obkladki ob oteklini. Občasno grem na kratek sprehod ali v trgovino (nekajkrat na teden, ne vsak dan), vozim redko in nerada (sklopka, živim v mestu). Se bom čimprej spravila na fizioterapijo, da se počasi spravim v normalo, me pa zanima, če mislite, da se zdaj premalo ali preveč gibam, bi morala še več počivati?
Lep pozdrav!
Prosim.
Priporočam, da se gibate v okvirih znosnih bolečin in otekanja. V mirovanju pa priporočam, v času še prisotnega otekanja, višji položaj poškodovane okončine od prsnega koša!
Prosim. Hvala enako.