znaki spontanega splava so?
Torej, po 5. dneh mi CB pokaže koooomaj viden plus, z zelo bledo navpično črtico. In sedaj spet ne vem kaj naj si mislim. V ponedeljek imam pregled. Je pa res, da se mi je v zadnjem tednu trebuh kar občutno napel, tako da, če to ni sedaj potrejno pa tut ne vem kaj! Seveda me spremljajo tudi drugi znaki nosečnosti, noben sicer zelo izostren, zato sem puščala manevrski prostor za eventuelno varianto “psiha – vse je v glavi”.
Po doc. dizertaciji na slo forumih in tujih straneh sem prišla do zaključka, da je bil moj domnevni SS s krvavitvijo in močnimi bolečinami po izostaku menstruacije (po enem dnevu izostanka menstruacije je test pokazal +, dan zatem -, tretji dan pa so se pojavile močne bolečine (krči?) s krvavitvijo – svežo, sicer manj intenzivno kot menstruacija, je pa trajala 5 dni) lahko tudi vgnezditvena krvavitev. Lahko tudi, da je bila večplodna nosečnost pa je šel en naprej. No, bomo videli kaj bodo rekli na pregledu.
Jap Astrid, res je pestro. Pa ko bi vsaj lahko vse skup pozabila do naslednje “menstruacije”, sam kaj ko me telo stalno opozarja, da je nekaj drugače… Ne moreš da bi spregledal. 🙂 Kot neka nadaljevanka. Kako je šele tistim, ki po več let delajo na otroku….se vsak mesec znova ukvarjat s tem al je al ni….
Astrid, hvala, upam, da sta zdaj srečna z naraščajem, če pa spet načrtujeta pa naj se taaaakoj prime! 🙂 Sicer je pa zadnje par let vsepovsod toliko nosečk, da si res misliš, da to rata tako, mimgrede… Samo je očitno res kot pravijo – manj se ukvarjaš s mislijo na nosečnost in otroka, prej bo prišla. V smislu ne se obremenjevat, bo že ko bo. Če je želja prevelika, dostikrat sistem blokira… to je na splošno v življenju tako, vsaj po mojih izkušnjah.
Upam, da se vsem ki čakajo, čim prej prikaže + in da potem vse poteka tako kot je treba. Čim manj SS in podobnih težav!
Pa lepo praznujte in srečno v 2013!
caw,
jaz imam tudi eno tezavo in če bi mi mogoče katera znala svetovati ali če je ze bila v takem položaju. Jaz in moj partner sva se odločila, da bi imela otroka in sva tri tedne pred pričakovano menstruacijo začela. Nato mi je prišla menstruacija z dvo dnevnim zamikom in je močna in so neki čudni koščki temne barve, so mali in srednji koščki. To sem velikokrat ze imela pri menstruacijah, samo ne drugi dan menstruacije in ne toliko. Testa za nosecnost nisem se naredila, tako da ne vem ali sem ali nisem. in sedaj me je strah, da bi to bil spontani splav ali kaj drugega. Sem mogoče kljub temu noseca? da se je mogoče kasneje prijelo in je premajhen, da nebi imela menstruacije ali kaj podobnega. Berem razne strani o tem in odgovora točno niti nisem dobila, saj je razlicno od vsake osebe in primera.
Zelo se zahvaljujem za pomoč
Jst nisem imela nobenega “znaka” splava, ravno nasprotno, vse do najhujše objave ginekologinje, da z nosečnostjo ne bo nič, ker plodu pri 8t ni bilo srce, pa še kasneje, po končani nosečnosti, sem imela skoraj vse znake – slabosti, napete prsi, boleč križ, neprestano lulanje…
Tako da meni naslednjo nosečnost nič drugega ne zagotavlja bp nosečnosti kot samo opravljen UZ.
Pozdravljene!
Ker imam bolj kot ne slabo G, upam da mi bo lahko pomagala katera od vas. S partnerjem se že eno leto trudiva imeti otročka vendar sva zaradi mojih nerednih menstruacij naletela na težavico. G mi je sicer predpisala tablete Aldactone (niso kontracepcija ampak naj bi mi pomagala pri ovulaciji). Zadnje dva meseca pa je krvavitev prisotna non-stop. Vmes se ustavi za 3-4dni potem pa se spet pojavi. Včeraj zjutraj pa je iz mene zletel velik kos in od tistega trenutka je krvavitev zelo močna (v primerjavi s prejšnjimi menstruacijami). Ali je možno, da sem imela spontani splav, pa sploh nisem vedela, da sm noseča?? Kaj naj storim??
Hvala za odgovore
lp
pred 4,3,2, in 1 tednom sva imela s.odnose ampak ni vame čist majčekn da je šlo..
čez par dni sem dobila smešno špikanje ter čudno plapolanje verzija pokanja mehurčkov…
menstruacije nisem imela…pred 5 dnevi sem pa dobila rjav nato krvav izcedek,,in spet me smešno špika čist mejhen boli v levem predelu od popka…
zanima me če je to spontani splav oz izven m.nosečnost..testa se nisem delala—
In zakaj ne? Tako preprost postopek, s katerim dobiš marsikateri odgovor, ampak raje ugibaš. Tisto pokanje, špikanje, plapolanje bi bilo lahko povezano tudi s črevesjem ali s čisto običajnim dogajanjem pred menstruacijo.
Sicer nisi tega vprašala, pa vseeno: očitno se ne trudita zanosit, zato ti tako obliko nekontracepcije, kot jo uporabljata zdaj, odsvetujem.
se trudima še kako….pa ne rata,,ne zelim bit na koncu razočarana če nič nebo ker imama pa takšno željo po otrocih da neverjetno…kot si napisala vse te navedene tezave sem jih imela pred menstro imam pa menstro zdj tud in me v levem predelu od popka ful špika,,pa nonstop sem “tecna” skrbi me kr pravijo da naj bi to lahk bil SS zato in me po pravici povedano takooooo stiska da si zatiskam oči in ne nardim testa,ker sem ga ze tolikokrat delala pa zmeri bil – 🙁