Najdi forum

Pozdravljeni!

Naj vam najprej opišem situacijo. Torej sem mama z na zunaj pošlihtanim življenjem, skupaj s partnerjem sedem let. Vse bi bilo lepo in prav, če mi ne bi postal všeč on. Z njim sva postala neke vrste prijatelja, kar pa se je ohladilo potem, ko je on spoznal sedanjo punco.
Problem pa je v bistvu v meni. Nekako mi je še vedno precej všeč in boli, ker ga moram gledati vsak dan, čeprav se trudim, da ne mislim na njega, da imam z njim zelo malo stikov. Bil mi je v bistvo dober prijatelj. Vem, da ni fer do mojega partnerja in otroka, da mislim na drugega, a sploh ne vem kako naj ga popolnoma pozabim in ga izbrišem iz svojega življenja.
No, če ste uspeli kar koli razbrati iz te zmede, vas prosim, da mi poveste kako nekoga izbrisati iz misli in se posvetiti samo svoji družini. Hvala

Torej, postal ti je všeč nekdo drug. Zakaj? Kaj ima on, česar tvoj partner nima, kaj pri partnerju pogrešeš? Ko boš ugotovila, pa to povej še partnerju: kaj pri njem pogrešeš, kakšno spremembo bi rada, kaj potrebuje partner in kaj lahko skupaj storita, da bi se vajin odnos poglobil, na novo zagorel… Veliko iskrenega pogovarjanja v to smer in skupnega načrtovanja za boljši odnos.

Jaz ti lahko povem iz lastnih izkušenj. Če ti je nekdo všeč, ti je všeč in pika. Ne glede na to, ali je primeren zate ali ni, ali je poročen ali ne, ali si mu ti všeč ali ne. Jaz “imam” staro ljubezen že več kot 20 let, videla se nisva zadnjih 10 let, slišala pa 2. Takrat v mladosti me je zavrtelo do nezavesti, trajalo je le nekaj mesecev, pa kljub vsemu ga imam še vedno v mislih. Počela sem vse živo, da bi se misli nanj znebila, pa ni ratalo. Zdaj sem se s tem sprijaznila in je enostavno del mene. Lahko se mečem po trepalnicah, si dopovedujem vse živo, pa nič ne pomaga. Nekatere ljubezni ali simpatije so pač tako globoke. Pa kaj čem. Sprijazni se, da pač ne bo nikoli tvoj. Jaz sem se tudi.

New Report

Close