Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Zlom lunice v zapestju

Zlom lunice v zapestju

Pozdravljeni,

Pred mesecem dni sem si zlomila kost v zapestju, diagnoza zlom lunice zapestja.

Kot terapijo sem imela 2 tedna mavčno longeto, sedaj pa so mi za 2 tedna namestili mavec.

Zanima me sledeče, glede na to da naj bi bila zlomljena kost lunica za pestja, jaz čutim bolečino v palcu ko stisnem prste ter na področju mezinca vse do zapestja. S prsti telovadim oziram gibam tako mi je bilo svetovalno kljub nameščene u mavcu.

Zanima kako dolgo traja zdravljenje oziroma da bo roka ponovno dobro?

V službi roko uporabljam pri delu za računalnikom miško in me zanima kako dolgo bo okrevanje oz. ali bo po odstranitvi mavca potrebna fizioterapija?

Še nekaj, imam občutek kot da bi bil mavec na roki prevelik. Ne vem ali je normalo da če prejmem mavec z roko ga lahko premaknem gor in dol po bolan roki.

 

Lp

 

Spoštovani!
Celjenje takega zloma traja kar 4-6 tednov, po odstranitvi mavca boste morali na fizioterapijo, da boste razgibali zapestje. Lahko da bo potreben bolniški stalež skupno 3 mesece, da boste lahko tipkali. Mavec je lahko sedaj prevelik, ker je oteklina splahnela. Pojdite nazaj h kirurgu, da preveri, če je še primeren, ker ni dobro, da je tako ohlapen kot opisujete.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

Spoštovani,

Ponovno se vam oglašam.

Kot sem vam napisala sem imela poškodbo roke oz. zapestja. Od tega bo 3 meseca in še vedno imam bolečine.

Na zadnji kontroli je bil drugi travmatologu, ki je pregledal slike zapestja in dejal, da ni šlo za zlom lunice ampak gre za rob stiloidnga odrastka radiusa, nalomljen je tudi nekaj kortikalisa v predelu Listerijev ega tuberklja ter volarno v predelu watershed linije.

Najverjetneje gre za poškodbo mikrofraktur distalnega radiusa ter poškodbo ligamentov.

Zanima me ali je ta diagnoza ugodnejša od zloma lunice?

Sedaj končujem fizioterapijo, zapestje je še vedno slabo gibljivo, bolita me predvsem palec in mezinec pri poskušaju  krčenja. To me zelo moti, saj ne morem voziti, v dlani nimam moči,.

Zanima me ali je to normalno, kajti bojim se kako bom lahko opravljala delo za računalnikom, kjer tipkam, uporabljam miško.

Ali bi bilo po končani fizioterapiji-8 obiskov smiselno opraviti še  en cikel fizioterapij

Prosim za nasvet.

Lp

 

Zapestje skoraj ni več zateceno

Spoštovani!

Ta diagnoza je načeloma ugodnejša. Traja pa rehabilitacija kar dolgo časa, vsaj nekaj mesecev, da se zapestje razgiba, tako da je to še vse v mejah normale.  Definitivno bi pa svetoval še en cikel fizioterapije.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close