Najdi forum

Skupaj sva dobti dve leti jaz 2 otroka on nobenega.Na začetku bilo ok….odraščal je v rej iški družini…kar me moti in srm mislila,da bo sčasoma boljše je najin odnos.Enkrat sams opazila gleda ženske po mobiju pošilja srčke ….sva razčistila…..sedaj pa sem šokirana  ko sem bola v bolnici sin videl da si dopisuje z 25 letnicami ..od takrat nimam zaupanja vanj….pravi da bo vse naredil ,da mu je žal samo mene žre.Tudi v nežnosti dotikih poljubih….tega je uelo malo sex enkrat na mesec.Ne vem kaj narediti mu zdaj zaupati….

.

 

 

Spoštovani,

običajno je tako, da vzpostavljanje odnosa pričnemo z nekim, lahko bi rekli, začetnim zaupanjem. Seveda pa to ni tisto končno globoko zaupanje, ko smo si z nekom resnično blizu. Proces vzpostavljanja takega zaupanja in bližine same traja več let. Vzpostavljanje zaupanja torej dolgo traja, zelo hitro pa se poruši. Poruši se takrat, kadar vedenje sočloveka daje signale, ki upravičeno vzbujajo nezaupanje. Ali vedenje vašega partnerja pomeni take signale? Sicer ne vemo natančno kakšne narave je partnerjevo dopisovanje z drugimi ženskimi, ampak menim, da bi tako ponavljajoče vedenje pri večini vzbudila upravičeno nezaupanje.

Znani so pogoji, ki morajo biti izpolnjeni, da se postopoma ponovno vzpostavi zaupanje, po tem, ko ga eden od partnerjev prekrši. To so, da partner, ki je dejanje naredil:
– Svoje dejanje sam iskreno in v celoti prizna.
– Za svoje dejanje prevzame odgovornost. Torej izrazi zavedanje, da je dejanje storil sam po svoji odločitvi in ne da “je do tega prišlo” ali da “je kriv alkohol”. Če bi šlo na primer za to zadnjo interpretacijo – da je zaradi alkohola do tega prišlo, ne pa, da je partner to storil – ne bi mogli biti nikoli prepričani kaj “se bo zgodilo”, ko bo partner spet nekaj spil.
– Da dejanje iskreno obžaluje in da zagotovi, da tega ne bo naredil nikoli več. In da seveda tudi dejansko tega nikoli več ne ponovi.
– Da torej pove, da mu je žal, plus da mu je za partnerja mar, ga ima rad in želi samo z njim nadaljevati zvezo.

Na podobne temo sem odgovarjal tudi tukaj:
Partnerske težave
Varanje
Nič ne pomaga

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

Ni on to kar ti želiš in pričakuješ od pattnerja ,ki bi naj tebe spoštoval ,imel rad in ljubil ter bil na podlagi teh lastnosti  zvest. Ni dorasel takemu odnosu in nisi kriva ti .Težko je predvidet ali naprej določit kako bo veza potekala in bila uspešna .To,da klika in všečka druge ženske je znak za “alarm” pa ne mislim s tem,da se ga na križ pribije ,le bolje bi bilo zate ta odnos zaključit,ne glede na njegova opravičila in kako obžaluje svoje početje itd.Ne poznam iz osebnih in ostalih izkušenj,da bi take veze obstale ,ker je to začaran krog dokler nekdo ne želi prevzet odgovornost za svoja dejanja in se začne zavedat poslefic .Škoda tvojega časa in zdravja na koncu,ni vredno .Imej rada sebe najprej ,in bo že prišel tak kateri te bo cenil in bil iskren v čustvenem smislu .

New Report

Close