Najdi forum

Partnerske težave

S partnerko imava za sabo 5 prečudovitih let zveze.

Včerja sva bla na eni privat zabavi, kjer ni manjkalo alkohola. In partnerka ga je kar nekaj spila. Kasneje je plesala z mojim sodelavcem. Med plesom pa je prišlo do poljuba na usta.

Takoj ko se je to zgodilo, se je zavedala in stvar prekinila. Je pa vsa iz sebe, češ da me je prevarala, da me ne more pogledat več v oči zaradi tega, da ne ve kako bo šlo naprej.

Sam sem ji pripravljen odpustiti ter nadeljevati zvezo, saj vem, da do tega ni prišlo namerno, ker mi je to takoj priznala. Bi prosil za nasvet, predvsem zaradi njene sekirancije. Željo imava oba po nadeljevanju zveze.

Hvala za odgovore 🙂

 

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovani,

 

prvo vprašanje je ali ženino dejanje predstavlja kršitev dogovora o zvestobi. Iz vašega zapisa je videti, da oba menita, da je tako. Znani so pogoji na podlagi katerih se lahko to temeljno zaupanje ponovno vzpostavi in se nemoteno nadaljuje s kvalitetno stabilno partnersko vezo.

 

Pogoji so, da partner, ki je dejanje naredil:

– Svoje dejanje sam iskreno in v celoti prizna.

– Za svoje dejanje prevzame odgovornost. Torej izrazi zavedanje, da je dejanje storil sam po svoji odločitvi in ne da “je do tega prišlo” kot ste zapisali. Če bi ostalo pri tej zadnji interpretaciji – da je zaradi alkohola do tega prišlo, ne pa, da je partnerka to storila – ne bosta mogla biti nikoli prepričana kaj se bo “zgodilo”, ko bo partnerka nekaj spila.

– Da dejanje iskreno obžaluje in da zagotovi, da tega ne bo naredil nikoli več.

– Da torej pove, da mu je žal, plus da mu je za partnerja mar, ga ima rad in želi samo z njim nadaljevati zvezo.

 

Te točke v grobem zajemajo psihološke pogoje za ponovno vzpostavitev zaupanje.

 

Lep pozdrav,

Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

Ester Perel, belgijska psihoterapevtka specializirana prav za težave zakoncev ob prevari, je dokaj hitro ugotovila, da se VEČINA PAROV ne pogovarja o tem kje so meje. Katero dejanje je varanje in katero pač ne?

Ljudje imamo lahko namreč izredno različne meje, ki pa se celo dnevno – znotraj bioritma – spreminjajo. Na dober dan so bolj ohlapne, na slab dan zategnjene.

Poljubov je na stotine vrst in iz daljave so morda isti, iz notranjosti človeka pa zelo različni.
Tako kot te lahko vzburi ragaljeno neznano telo, te lahko tudi poljub. Toliko bolj, če so inhibicije zavrte s pomočjo alkohola.

To je normalno fnkcioniranje človeškega telesa, kjer smo si spolno pač ljudje privlačni. Spolnost deluje. Zato je tudi tolikokrat (zlo)rabljena v reklamarstvu.

Zdaj.. lahko gremo po nagajivo revijo oz. v sodobnem svetu na splet, s točnim namenom, da nas vizualni material vzburi, zbudi spolno poželenje.
Je to varanje?

In potem je poljub, tudi dotik včasih, ki ni bil načrtovan, se pač zgodi zaradi okoliščin, slučaja, ponesreči (avtomatičen vzgib telesa – muscle memory), ki povzroči nekaj podobnega: vznemirjenje.

Če nisi ravno budistični menih z desetletji treninga, te bo eno in drugo seveda lahko vzburilo. Prvo namerno, ker si to želiš.. drugo nenamerno, ker ni bila ne želja ne načrt. A se zgodi.

Obremenjevati se, kar se je to zgodilo.. je dokaj nesmiselno. A logično glede na zahteve religioznih dogem in čistunskosti družbe, kjer naj bi zgolj in samo partner bil tisti, ki mu je dovoljeno vzbuditi hotenja in vzburjenost.
Realnost je, da temu ni tako.

Prevara je tako nekaj več, kot zgolj delovanje telesa. In vsak človek ima drugo mejo, kaj to je.

Enemu je že to, da partner opazi nasprotni spol.. drugemu so dotiki, tretjemu poljubi.. četrtemu pa niti to, da dejansko sesa z drugim ni prevara.. temveč le swingerski, dogovorjeni izlet.. ali poliamoren način življenja.

Prevara je tako dejansko = LAŽ. In če jo pogledamo iz te perspektive, v zanikanju in posledični laži, neiskrenosti.. živi velika večina zakoncev, pa čeprav nikoli ne opravijo posteljnih izletov k drugemu.
Fizično, spolno so zvesti.. a drug drugemu prikrivajo ogromen del sebe. Teh prevar začuda nihče ne šteje.. oz. se šele sedaj sramežljivo prebijajo skozi v obliki besedne zveze: čustvena prevara.

De omnibus disputandum..
nova
Uredništvo priporoča

A si ti ziher da ona želi nadaljevati zvezo?

Kot jaz vidim stvar, je noče in želi izkoristiti situacijo, da ima izgovor za it narazen, ali pa si je celo situacijo izmislila, da bi lahko šla narazen.

“Ojoj… Ne prevarala sem te… Ne morem te več pogledat v oči… Konec je… Bi rada pa ne morem… Jaz sem kriva…”

Stari.. Gotovo je…

Ja ja streslo in pretreslo jo je samo zato, ker si bil zraven in vse skupaj videl, drugače bi se pa končalo z njo na hrbtu in njim v njej.

Pokaj stran od take osebe. Lahko si še tako pijan pa se ti to niti slučajno ne sme zgodit al pa past na kraj pameti.

Takoj ,ko bo imela priložnost,ti bo nabila roge,če ti jih že ni.

Zaradi enega poljuba toliko panike?
Ma dajta mir no.
Ona naj neha delati dramo in uživajta dalje

New Report

Close